Masz monitory odsłuchowe, czy bubel?
Czasem troche dobrego humoru nie zaszkodzi

Producent
Re: Masz monitory odsłuchowe, czy bubel?
Znam pewnego belgijskiego zawodowca, który na behringerach chyba TRUTH tak zmiksował pewien blues-owy album , że szczena opada :)
Potwierdza sie reguła że duze umiejetności przy minimum przyzwitego sprzetu mogą dac dobre efekty. Również też nie powien że Truth to bubel na amen.
A test jest prawdziwy!!!! Na moich "odsluchach multimedialnych 200W Tracer MAX" (kupinonych na allegro ma sie rozumiec) Wokal na zwrotkach słyszałem
Potwierdza sie reguła że duze umiejetności przy minimum przyzwitego sprzetu mogą dac dobre efekty. Również też nie powien że Truth to bubel na amen.
A test jest prawdziwy!!!! Na moich "odsluchach multimedialnych 200W Tracer MAX" (kupinonych na allegro ma sie rozumiec) Wokal na zwrotkach słyszałem

...Znam pewnego belgijskiego zawodowca, który na behringerach chyba TRUTH tak zmiksował pewien blues-owy album , że szczena opada :)
...
No to gratuluje zakupu :)
Jaki więc jest wniosek ? Po co kupować monitory skoro takie testy wypadają całkiem nieźle na odsłuchach multimedialnych
( dla tych którzy wezmą to na poważnie informuję że to taki dżołk :) )
Jeśli nawet test działa to nie sądze żeby ludzie masowo zaczeli wyzbywać się sprzętu gdy nie usłyszą owego wokalu .
Poprostu sam temat " Masz monitory odsłuchowe, czy bubel? " mnie dość mocno rozweselił ... tzn bardziej jego rozwinięcie.
Ale OK , jeśli komuś poprawi to samopoczucie i usłyszy to czego się spodziewał ... Cieszę się razem z nim . Ja go jeszcze nie robiłem , ale mnie zaciekawił .Może się skuszę, a jeśli moje monitory nie przejdą testu przechodzę na zestaw BLUESKY BS100 z innego PC
[addsig]

No to gratuluje zakupu :)
Jaki więc jest wniosek ? Po co kupować monitory skoro takie testy wypadają całkiem nieźle na odsłuchach multimedialnych

Jeśli nawet test działa to nie sądze żeby ludzie masowo zaczeli wyzbywać się sprzętu gdy nie usłyszą owego wokalu .
Poprostu sam temat " Masz monitory odsłuchowe, czy bubel? " mnie dość mocno rozweselił ... tzn bardziej jego rozwinięcie.
Ale OK , jeśli komuś poprawi to samopoczucie i usłyszy to czego się spodziewał ... Cieszę się razem z nim . Ja go jeszcze nie robiłem , ale mnie zaciekawił .Może się skuszę, a jeśli moje monitory nie przejdą testu przechodzę na zestaw BLUESKY BS100 z innego PC

[addsig]
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...
No wlasnie... czy ktos sie zastanawial nad tym dlaczego na badziewiach słychać ten wokal a na lepszym sprzęcie nie?
...No wlasnie... czy ktos sie zastanawial nad tym dlaczego na badziewiach słychać ten wokal a na lepszym sprzęcie nie?...
Nie wiem dokładnie jak jest akurat z tym kawalkiem ale spotkałem się np z filmami avi które na mojej emu 0404 sa pozbawione mowy aktorów (dzwięk w tle jest słyszalny) a te same filmy na najzwyklejszych kartach zintegrowanych działają bez zarzutu... (kodeki tu i tu te same) nie to zebym narzekał na 0404
ale sprawa jest dziwna
Nie wiem dokładnie jak jest akurat z tym kawalkiem ale spotkałem się np z filmami avi które na mojej emu 0404 sa pozbawione mowy aktorów (dzwięk w tle jest słyszalny) a te same filmy na najzwyklejszych kartach zintegrowanych działają bez zarzutu... (kodeki tu i tu te same) nie to zebym narzekał na 0404

ale sprawa jest dziwna...
Jeżeli ten post nie jest żartem ( :) ) to powodem jest to iż te filmy mają ścieżkę dźwiękową nagraną wielokanałowo (zapewne 5.1). Dialogi zazwyczaj są w głośniku centralnym, a struś emu pewnie odtwarza tylko kanały L i R.

Jeżeli ten post nie jest żartem ( :) ) to powodem jest to iż te filmy mają ścieżkę dźwiękową nagraną wielokanałowo (zapewne 5.1). Dialogi zazwyczaj są w głośniku centralnym, a struś emu pewnie odtwarza tylko kanały L i R.
www.myspace.com/pchelki
Jeżeli ten post nie jest żartem ( :) ) to powodem jest to iż te filmy mają ścieżkę dźwiękową nagraną wielokanałowo (zapewne 5.1). Dialogi zazwyczaj są w głośniku centralnym, a struś emu pewnie odtwarza tylko kanały L i R....
To nie żart. He he :) faktycznie! nie przyszło mi to do głowy z tym 5.1... dzieki!
To nie żart. He he :) faktycznie! nie przyszło mi to do głowy z tym 5.1... dzieki!
w WMP Clasic w zakładce Play->Audio->Options możesz ustawić jakie kanały z 5.1 mają grać na jakich realnych ze tak powiem kanałach. tam też widać czy masz 6 kanałów audio czy dwa.
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 08:07 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
...Temat był oczywiście żartem z okazji prima aprilis. Dzięki wszystkim. którzy wzięli udział w zabawie i sorry dla tych, którzy się wkręcili.
Tutaj wersja "testu", w której na pewno każdy wokalistę usłyszy:
http://www.sendspace.com/file/na1zza
Cały wątek można wkrótce usunąć...
...
Nie ma za co przepraszać .
Fajne karaoke, mogłem sobie troszkę pośpiewać

Tutaj wersja "testu", w której na pewno każdy wokalistę usłyszy:
http://www.sendspace.com/file/na1zza
Cały wątek można wkrótce usunąć...
...
Nie ma za co przepraszać .
Fajne karaoke, mogłem sobie troszkę pośpiewać

Midas M32R,EVE SC203,PC IntelCore2 Duo E6550 2.33GHz, 4GBRAM, Win7/64, HDSP9632+AI4S-192, BCF2000, lenovo Ideapad700 i7 16GB RAM, Cubase 8/7.5,SoundForge10, CDArchitect5.2, PSPaudioware, NomadFactory, StevenSlateDrums4, BFD ECO