Witam. Czy mogę nagrac materjał który jest na kasecie magnetofonowej, poprzez wyjście słuchawkowe np. w walkmenie czy w wierzy. A moze potrzebuje do tego LINE OUT w magnetowfonie.
Czy opcja przez "PHONO" jest prawidłowa ? i czy potrzebny jest przedwzmacniacz do nagrania z LINE OUT jak i phono. a może jakoś cyfrowo sygnał puścic ?
POZDRAWIM WSZYSTKICH SERDECZNIE...
Kable Supra i Klotz la grange , preamp Mic 100, E-mu 0404, panasonic SA-PM28 (bez wyjscia line out, analogowego)
Archiwizacja nagrań analogowych
- AllShotgun
Cześc jestem gitarzystą już 13 lat i studentem dzienikarstwa. Bardzo lubie home-recording, mam E-mu 0404...
Re: Archiwizacja nagrań analogowych
...Witam. Czy mogę nagrac materjał który jest na kasecie magnetofonowej, poprzez wyjście słuchawkowe np. w walkmenie czy w wierzy. A moze potrzebuje do tego LINE OUT w magnetowfonie.
Czy opcja przez "PHONO" jest prawidłowa ? i czy potrzebny jest przedwzmacniacz do nagrania z LINE OUT jak i phono. a może jakoś cyfrowo sygnał puścic ?
Kable Supra i Klotz la grange , preamp Mic 100, E-mu 0404, panasonic SA-PM28 (bez wyjscia line out, analogowego)...
W tej chwili za grosze (gruubo poniżej 100zł) możesz kupić na allegro bardzo dobre magnetofony hifi - i taką opcję bym Ci polecał - wpinasz Line Out magnetofonu w Line In karty i nagrywasz.
Kable Supra i Klotz la grange , preamp Mic 100, E-mu 0404, panasonic SA-PM28 (bez wyjscia line out, analogowego)...
W tej chwili za grosze (gruubo poniżej 100zł) możesz kupić na allegro bardzo dobre magnetofony hifi - i taką opcję bym Ci polecał - wpinasz Line Out magnetofonu w Line In karty i nagrywasz.
Ja jestem tylko zwykłym grajkiem...
- AllShotgun
A opcja cyfrowa. Jak mam w wierzy "optical out" mozliwe jest przez to wyjście ?
Cześc jestem gitarzystą już 13 lat i studentem dzienikarstwa. Bardzo lubie home-recording, mam E-mu 0404...
- AllShotgun
ciekawe czy ta wierza ma przetwornik cyfrowo analogowy ?
moze z cd ale na 100000000% nie z magnetofonu analogowego....