Akai S5000 vs S6000
Siema. Mam do wyboru za nie duze pieniądze do sprowadzenia któryś z tych dwóch samplerów który waszym zdaniem będzie lepiej spisywał się w domowym studio i dlaczego ?
Re: Akai S5000 vs S6000
...Siema. Mam do wyboru za nie duze pieniądze do sprowadzenia któryś z tych dwóch samplerów który waszym zdaniem będzie lepiej spisywał się w domowym studio i dlaczego ? ...
S6000 bo ma zdejmowany panel sterujący (duża wygoda !) i chyba większe możliwości procesora FX.
S6000 bo ma zdejmowany panel sterujący (duża wygoda !) i chyba większe możliwości procesora FX.
procesor nie wiem ale panel jest super - mialem okazje sie pobawic - siadasz wygodnie,nogi na stol,panel w lape i krecisz kombinujesz i pol dnia peka jak nic..........
...procesor nie wiem ale panel jest super - mialem okazje sie pobawic - siadasz wygodnie,nogi na stol,panel w lape i krecisz kombinujesz i pol dnia peka jak nic.............
Oczywiście lepszy jest s6000
zasadnicza różnica to procesor efektów którego w s 5000 niema (jest jako wyposażenie opcjonalne)
w s6000 zdejmowany panel
Pozatym większych różnic już niema
Oczywiście lepszy jest s6000
zasadnicza różnica to procesor efektów którego w s 5000 niema (jest jako wyposażenie opcjonalne)
w s6000 zdejmowany panel
Pozatym większych różnic już niema
Klawiszowiec
Niestety bede musiał chyba zadowololić się S5000 bo ktoś mi sprzatną sprzed nosa S6000 trudno czy do tego S5000 bedzie napęd ZIP potrzebny ? A moze macie do zaproponowania coś lepszego od Akai S5000 z dobrym mięsistym brzmieniem ? (gatunek muzy HH)
akai jest w porzadku - kup dysk scsi zamiast chlastac sie zipem
zreszta jest tam tez bodajze dostepna karta z usb i to chyba najlepsze rozwiazanie
zreszta jest tam tez bodajze dostepna karta z usb i to chyba najlepsze rozwiazanie
...Niestety bede musiał chyba zadowololić się S5000 bo ktoś mi sprzatną sprzed nosa S6000 trudno czy do tego S5000 bedzie napęd ZIP potrzebny ? A moze macie do zaproponowania coś lepszego od Akai S5000 z dobrym mięsistym brzmieniem ? (gatunek muzy HH) ...
Kup sobie lepiej kartę z dobrymi przetwornikami (jeśli masz już PC) i sampler Kontakt albo Emulator X2. Będziesz miał mięsiste brzmienie takie na jakie pozwolą Ci przetworniki karty. Czy zastanawiałeś się dlaczego ludzie wystawiają na eBayu np. tego Akai S6000 za marne 1300 zł ? I jest tego coraz więcej. Pomyśl o tym i dokonaj wyboru.
Kup sobie lepiej kartę z dobrymi przetwornikami (jeśli masz już PC) i sampler Kontakt albo Emulator X2. Będziesz miał mięsiste brzmienie takie na jakie pozwolą Ci przetworniki karty. Czy zastanawiałeś się dlaczego ludzie wystawiają na eBayu np. tego Akai S6000 za marne 1300 zł ? I jest tego coraz więcej. Pomyśl o tym i dokonaj wyboru.
O zauważyłem że chcesz robić na tym samplerze HH czyli jeśli się nie mylę HipHop. Może zainteresuje cię wybór starszych kolegów fachmanów Outkast.
...O zauważyłem że chcesz robić na tym samplerze HH czyli jeśli się nie mylę HipHop. Może zainteresuje cię wybór starszych kolegów fachmanów Outkast....
tak, rzeczywiście fajna fotka, ciekawe ile kasy za nią wzięli... z tym ze właśnie widziałem na you tube jak Killer Mike pokazuje swój staff i centralnie stoi przed nim Akai mpc2000
tak, rzeczywiście fajna fotka, ciekawe ile kasy za nią wzięli... z tym ze właśnie widziałem na you tube jak Killer Mike pokazuje swój staff i centralnie stoi przed nim Akai mpc2000

czarna muza dobry sound Quincy Jones
...Niestety bede musiał chyba zadowololić się S5000 bo ktoś mi sprzatną sprzed nosa S6000 trudno czy do tego S5000 bedzie napęd ZIP potrzebny ? A moze macie do zaproponowania coś lepszego od Akai S5000 z dobrym mięsistym brzmieniem ? (gatunek muzy HH) ...
Żadne programowe samplery niezagrają tak jak sampler sprzętowy
Oprucz akai s5000 mogę jeszcze polecić emu e5000 ultra
Za nieduże pieniądze dostaniesz taki sampler z całym osprzętem tj. dysk twardy, napęd cd, jakąś bibliotekę barw
Ostatnio był na allegro za 1800 zł a na ebayu możesz kupić taniej
Przewaga nad akai polega na tym że ma zamontowany procesor fx, jest bardzo szybki (wczytywanie banków) możesz zainstalować karty rom. i ma bardzo mięsiste brzmienie
na minus to to że mozna zainstalować 128 MB ram a w akai 256
Z czystym sumieniem polecam bo sam urzywam
Jak chcesz więcej inforamcji pisz na meila
Żadne programowe samplery niezagrają tak jak sampler sprzętowy
Oprucz akai s5000 mogę jeszcze polecić emu e5000 ultra
Za nieduże pieniądze dostaniesz taki sampler z całym osprzętem tj. dysk twardy, napęd cd, jakąś bibliotekę barw
Ostatnio był na allegro za 1800 zł a na ebayu możesz kupić taniej
Przewaga nad akai polega na tym że ma zamontowany procesor fx, jest bardzo szybki (wczytywanie banków) możesz zainstalować karty rom. i ma bardzo mięsiste brzmienie
na minus to to że mozna zainstalować 128 MB ram a w akai 256
Z czystym sumieniem polecam bo sam urzywam
Jak chcesz więcej inforamcji pisz na meila
Klawiszowiec