UAD 1 czy procesor 2-rdzeniowy?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:
Re: UAD 1 czy procesor 2-rdzeniowy?

Post autor: JoachimK » środa 28 mar 2007, 21:20

Ostatnio w jednym prof,studiu - maja wszystko takze i UAD - to ten wypasiony VERB uadowy nie dal rady darmowemu SIRowi

juz nie chcialem wspominac, ze impulsowa probka moze byc lepsza...

Wada SIR i przypuszczam innych IR verbów jest problem gdy chce sie diametrlanie zmienic brzmienie jakiegos wciagnietego z wav poglosu - cos sie zaczyna dziac.
Bo tego nie nalezy juz modyfikowac. Szczegolnie wydluzenie czasu poglosu spowoduje "groszkowanie" dzwieku.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » środa 28 mar 2007, 21:32

...Nie mowie, ze poglosy z UAD-1 sa zle, ale to nie jest to.
Juz porownanie z wtyczka TC VSS3 (koszt ponizej 2tys. zl) wypada niekorzystnie dla UAD-1

...
Ostatnio w jednym prof,studiu - maja wszystko takze i UAD - to ten wypasiony VERB uadowy nie dal rady darmowemu SIRowi - o ktorym chlopakom powiedzialem i sciagneli.
++++++++++++++++++++++++

nie wiem co miało dawać rade albo nie .
Reverb to nie koń . co by miał dać rade albo nie ... :)
SIR to reverb oparty o impulsy a UAd o Algorytmy , w ogole nie ma sesu porownywac tych wtyczek ... Według mnie SIR wcale nie jest taki Super, o niebo lepszy jest WizooVerb 2

Awatar użytkownika
LucasRose

Post autor: LucasRose » środa 28 mar 2007, 22:15

halo halo !!!!

a dlaczego nikt nie wspomnial o power core ?

co do dual core 2 to ja posiadam i z calym sercem ci go polece !

daj sobie spokoj z jakims gigabyte ! mialem i po tygodniu sprzedalem !

to co ci moge powiedziec to tylko i wylacznie asus, szybkie pamieci ddr2 i szybki dysk !

co do pracy cubase na dual core to nie wiem czy cubase wspiera owa technologie. na pewno wspiera ja ableton live bo na nim pracuje i jest git.

moge zapiac sobie 5xz3ta + plus 5 innych procesorzernych wtyczek i zuzycie cpu nie jest wieksze niz 50% i wszystko pracuje plynnie bez najmniejszych skokow !

tak wiec ratuje cie power core lub dual core 2

dziekuje za uwage
wiek 24 lata, wyzsze studia, w branzy od 5 lat ; moja pasja to muzyka i wszystko co z nia zwiazane ! programy : AbletonLive, Cubase.Sprzet : DualCore2, 4gb ram, 500 gb hdd, RME9632 ; Access Virus TI (comming soon) ;-)

Awatar użytkownika
LucasRose

Post autor: LucasRose » środa 28 mar 2007, 22:18

aha i tak na przyszlosc tylko i wylacznie INTEL !

jezeli ktos uwaza inaczej to niech przesiadzie sie na jeden dzien na intel a przyzna mi racje.

pracowalem kilka lat na athlonie ; i to bylo tylko kilka lat w moim zyciu.
na pewno juz do niego nie wroce.

jak ktos do gory napisal "inwestuj w jakosc"

cheers
wiek 24 lata, wyzsze studia, w branzy od 5 lat ; moja pasja to muzyka i wszystko co z nia zwiazane ! programy : AbletonLive, Cubase.Sprzet : DualCore2, 4gb ram, 500 gb hdd, RME9632 ; Access Virus TI (comming soon) ;-)

Awatar użytkownika
Damianin

Post autor: Damianin » środa 28 mar 2007, 22:42

...aha i tak na przyszlosc tylko i wylacznie INTEL !

jezeli ktos uwaza inaczej to niech przesiadzie sie na jeden dzien na intel a przyzna mi racje.
Ja jadę na E6400, nie powiem - bardzo (niesamowicie) sprawna maszyna; 2 GB RAM dopełniają całości, ale... nigdy nie pisz "nigdy". Przesiadłem się z procesorów AMD mając ich kilka różnych po kolei. Historia się może odwrócić tak, że jeszcze AMD będzie miało najwydajniejsze procesory, (m.in. proces 65 nm w przypadku tej firmy zbliża się nieubłaganie). A wtedy już nie napiszesz tego, co wyżej.

Awatar użytkownika
Damianin

Post autor: Damianin » środa 28 mar 2007, 22:47

daj sobie spokoj z jakims gigabyte ! mialem i po tygodniu sprzedalem !

to co ci moge powiedziec to tylko i wylacznie asus,
Chociaż z tego co widzę to może i napiszesz... (nawiązanie do mojej wypowiedzi powyżej)

Awatar użytkownika
LucasRose

Post autor: LucasRose » środa 28 mar 2007, 22:52

...daj sobie spokoj z jakims gigabyte ! mialem i po tygodniu sprzedalem !

to co ci moge powiedziec to tylko i wylacznie asus,
Chociaż z tego co widzę to może i napiszesz... (nawiązanie do mojej wypowiedzi powyżej)...
w mojej wypowiedzi opieram sie na moim doswiadczeniu komputerowym a nic chyba nie jest bardziej wiarygodne w zyciu niz doswiadczenie.

moze amd bedzie mial wydajniejsze procki ....

ale tak jak napisales "moze"

a moze i nie ?

lol

intel to intel

tak jak mercedes to mercedes koniec i kropka.

Awatar użytkownika
Damianin

Post autor: Damianin » środa 28 mar 2007, 23:25

intel to intel

tak jak mercedes to mercedes koniec i kropka....
Rozumowanie proste, w przyszłości okaże się czy skuteczne

Ja też się opieram na doświadczeniu i wiem, że jeszcze do niedawna Intel sobie flaki wypruwał, żeby dogonić AMD. Teraz się role odwróciłly.

W związku ze zbaczaniem dyskusji z głównego wątku, proponuję zakończyć rozprawę AMD vs. Intel...

Zbynia

Post autor: Zbynia » czwartek 29 mar 2007, 09:56

jesli aranzujesz i akurat nie dogrywasz nic to po co dzialasz na latencji 5ms? - ustaw i 20 nic sie nie stanie a zyskasz pare procent mocy
pozatym genialne freeze ktore zawsze mozesz odwrocic

z dwurdzeniowek to albo x2 amd albo core duo - podobna cena przy podobnej wydajnosci

stare p4 to zadna rewelacja(nawet dualcore) choc mozna je tanio kupic......

pyza

Post autor: pyza » czwartek 29 mar 2007, 10:31

Jest to tak że po zrobieniu aranżu dogrywam wokale i tam też wykożystuje jakieś efekty a działam wyłącznie na pluginach.
Pomimo że wszyscy zachwalają uad-1 to chyba w moim przypadku będzie bardziej uniwersalny komp z dwurdzeniowym prockiem.Tymbardziej że czasem trzeba zapiąć inny instrument vst który też obciąża procesor i nawet jeżeli będe miał uad-1 to i tak mi braknie cpu a tak bede miał przynajmniej bardziej uniwersalne rozwiązanie.Chyba że ktoś ma inne pomysły...
cubase 4 komplete 5 powercore fw samplelord extreme sample conwerter

ODPOWIEDZ