UAD 1 czy procesor 2-rdzeniowy?
ale jaka wydajność??
nikt mi nie chce napisać o wydajności już pytałem nawet o konkretny plugin cs 1 ile razy w jednym projekcie przy latencji ok 6 ms można uruchomić?...
atlon 2400xp ,1 gb ram , płyta gigabyta to jest obecnie twój komputer , wiec wcale nie jest taki zły , UAD-1 jest takze ograniczony , nie wiem ile wtyczek pociagnie gdyz nigdy nie forsowałem go do granic mozliwosci lecz prawdopodobie jest to kilkanascie ,, ale w tym wypadku raczej chodzi o jakośc , mozesz "'RENDEROWAC"" lub zamrazac slady na ktorych sa wtyczki jesli Karta nie daje rady , Ja osobiscie uwazam UAD-1 za jeden z najlepszych inwestycji i od momentu kiedy ja mam nie zawracam sobie głowy innymi wtyczkami .
Re: UAD 1 czy procesor 2-rdzeniowy?
ta karta ma wlasne DSP, potrzebuje jakiegos czasu na przetworzenie - nie wiem jak kompensacja opoznien hosta sobie radzi - ale raczej nie licz ze bedziesz sobie mogł przez to grac
A czy ktos mial okazje działac na UAD i Duende w tym samym czasie? Jak sie ma ich jakosc do siebie? Ja mialem kontkat z Duende - podobalo mi sie bardzo. Natomiast UAD jest niby starszy, ale ma wtyczek wiecej i roznorodne.... Nie ufam tez jakos czystosci intencji f-my UAD, dlaczego od 2001 roku nie wprowadzili wersji ktora obsluzy wiecej wtyczek? Tak trzeba wciaz dokupywac nowe karty, jesli sie pracuje z wiekszymi sesjami - a jeszcze kwestiawolnych slotówPCI w kompach. Ja np[. mam dwa sloty PCI, z czego jeden zajety karta IEEE1394 i co teraz?
...I tu moje pytanie czy uad 1 da sobie rade powiedzmy z 16 śladami audio na kture jest zapięty cs-1 i jakiś tam jeszcze reverb na send
Zalezy, jak bedziesz go uzywal, malo procesorozerna i calkiem niezla jest wtyczka EX-1 (kompresor + EQ - fragment CS-1), ale juz jeden kompresor 33609 (do dokupienia osobno) obciazy karte zupelnie.
Spojrz tutaj
Ja uzywam tylko kilka wtyczek z UADa, (niektore mi sie kompletnie nie podobaja, jak np. tragiczny moim zdaniem Nigel, czy taki sobie poglos), i tych kilka bardzo sobie cenie.
...
Własnie szukałem tej tabeli na stronie i nie mogłem znalesc
Tak Neve 33609 (hardware uzywany 3500 $ ) to chyba jedyna wtyczka na swiecie ktora w 99% działa jak prawdziwy 33609 i nie jest to moje zdane lecz zdane ludzi ktorzy robili porownania ( odsyłam do Forum UAD) , i rzeczywiscie karta ciagnie tylko jedna sztuke, ale juz w wersji SE 8 a biorac pod uwage jakośc i jak to działa , jest to całkiem niezły wynik .
Pogłos ktory jest w oryginalnym zestawie wcale nie jest taki zły , ale juz DreamVerb to zupełnie inna para kaloszy , zawodowy Reverb .
Zalezy, jak bedziesz go uzywal, malo procesorozerna i calkiem niezla jest wtyczka EX-1 (kompresor + EQ - fragment CS-1), ale juz jeden kompresor 33609 (do dokupienia osobno) obciazy karte zupelnie.
Spojrz tutaj
Ja uzywam tylko kilka wtyczek z UADa, (niektore mi sie kompletnie nie podobaja, jak np. tragiczny moim zdaniem Nigel, czy taki sobie poglos), i tych kilka bardzo sobie cenie.
...
Własnie szukałem tej tabeli na stronie i nie mogłem znalesc
Tak Neve 33609 (hardware uzywany 3500 $ ) to chyba jedyna wtyczka na swiecie ktora w 99% działa jak prawdziwy 33609 i nie jest to moje zdane lecz zdane ludzi ktorzy robili porownania ( odsyłam do Forum UAD) , i rzeczywiscie karta ciagnie tylko jedna sztuke, ale juz w wersji SE 8 a biorac pod uwage jakośc i jak to działa , jest to całkiem niezły wynik .
Pogłos ktory jest w oryginalnym zestawie wcale nie jest taki zły , ale juz DreamVerb to zupełnie inna para kaloszy , zawodowy Reverb .
...
Kwestia gustu, ja go za zawodowego nie uwazam
pamietam, ze uzylem raz na zgraniu, jako poglos dodatkowy.
...

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
...Pogłos ktory jest w oryginalnym zestawie wcale nie jest taki zły , ale juz DreamVerb to zupełnie inna para kaloszy , zawodowy Reverb .
...
pamietam, ze uzylem raz na zgraniu, jako poglos dodatkowy....
Ale o ktorym piszesz ?
UAD-1 ma 3 reverby
REALVERB ? przychodzi z karta ?
PLATE 140 - nigdy nie probowałem
i
DREAMVERB ? to wtyczka ktora musisz dokupic 149 $ , zawodowy reverb .
...

Ale o ktorym piszesz ?
UAD-1 ma 3 reverby
i
pamietam, ze uzylem raz na zgraniu, jako poglos dodatkowy....
Ale o ktorym piszesz ?
UAD-1 ma 3 reverby
i
...
Wiesz, ja uzywam zewnetrznych lexiconow... wiec nie ma co porownywac z jakakolwiek.
"zawodowy" algorytm poglosu nie moze kosztowac $149 - to niemozliwe
(co innego Plate 140 - czyli symulacja _nienaturalnego_ poglosu - moim zdaniem to jedna z najlepszych symulacji, podoba mi sie)

Ale o ktorym piszesz ?
UAD-1 ma 3 reverby
i
...
Wiesz, ja uzywam zewnetrznych lexiconow... wiec nie ma co porownywac z jakakolwiek.

(co innego Plate 140 - czyli symulacja _nienaturalnego_ poglosu - moim zdaniem to jedna z najlepszych symulacji, podoba mi sie)
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
Nie słyszałem lepiej brzmiacych wtyczek do obróbki dynamiki niz Uad-1 , 1176 po porstu deklasuje konkurecje , LA-2A pieknie pracuje na wokalu , Dobry Delay , reverb to rzeczywiscie kwestia gustu, jednemu sie podoba inemu nie , 33609 załorzony na sumie działa dosknale. nawet wersja SE . wszystko skleja jak Crazy Glue :) Wczoraj ukazała sie nowa wersja oprogramowania z Helios Type 69 EQ nigdy nie złyszałem o tym urzadzeniu ale juz mozna przeczytac ze działa doskonale
no a gdyby jednak dwurdzeniowy komp zamiast ??
może lepiej w kompa zainwestować i tak pracuje na saplerze kontakt a komputer dwurdzeniowy byłby może bardziej uniwersalny a i pluginów na mix i mastering wtedy też można było by więcej uruchomić --chyba
może lepiej w kompa zainwestować i tak pracuje na saplerze kontakt a komputer dwurdzeniowy byłby może bardziej uniwersalny a i pluginów na mix i mastering wtedy też można było by więcej uruchomić --chyba
cubase 4 komplete 5 powercore fw samplelord extreme sample conwerter
Ale o ktorym piszesz ?
UAD-1 ma 3 reverby
i
...

(co innego Plate 140 - czyli symulacja _nienaturalnego_ poglosu - moim zdaniem to jedna z najlepszych symulacji, podoba mi sie)...
Dlaczego nie moze kosztowac ... Plate 140 takze tyle kosztuje ,
Neve 33609 moim zdaniem najlepsza symulacja hardweru ( Bus- kompresor ) jaki kiedy kowlwiek powstała kosztuje 199 $