Skąd te trzaski?
Witam.
Mam kartę EMU 0404 i Cubase SX3 i mam też problem :) Wcześniej było wszystko dobrze a terez po sformatowaniu dysku i wgraniu wszystkiego od nowa ma trzaski w Cubasie jak ustawię na E-MU Asio na 2ms. Pojednynczo instrumenty grają dobrze ale jak włącze cały miks to jest jedno wielkie harczenie i wielkie trzaski. Jak zwiększe latencje to problem znika. Dlaczego tak się dzieje? Przecież Emu-0404 powinien sobie radzić z 2ms, zreszta radził sobie wcześniej. Prosze o pomoc!
Pozdrawiam
Mam kartę EMU 0404 i Cubase SX3 i mam też problem :) Wcześniej było wszystko dobrze a terez po sformatowaniu dysku i wgraniu wszystkiego od nowa ma trzaski w Cubasie jak ustawię na E-MU Asio na 2ms. Pojednynczo instrumenty grają dobrze ale jak włącze cały miks to jest jedno wielkie harczenie i wielkie trzaski. Jak zwiększe latencje to problem znika. Dlaczego tak się dzieje? Przecież Emu-0404 powinien sobie radzić z 2ms, zreszta radził sobie wcześniej. Prosze o pomoc!
Pozdrawiam
Tworzę muzykę jak narazie tylko i wyłącznie na PCecie. Cubase 3 + VST instruments... Emu 0404
Re: Skąd te trzaski?
Przecież Emu-0404 powinien sobie radzić z 2ms, zreszta radził sobie wcześniej. Prosze o pomoc!
Pozdrawiam...
Jestes pewien ze wczesniej radziła sobie z całym miksem przy 2ms??
Pozdrawiam...

...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...
a może to przez Direct Monitoring? Wcześniej chyba nie miałem tego włączonego...
Tworzę muzykę jak narazie tylko i wyłącznie na PCecie. Cubase 3 + VST instruments... Emu 0404
... Przecież Emu-0404 powinien sobie radzić z 2ms, zreszta radził sobie wcześniej. Prosze o pomoc!
Pozdrawiam...
...
jestem pewien
Pozdrawiam...

jestem pewien
Czyli nikt mi nie pomoże?
poczytaj o latencji, wydajnosci systemu etc - nikt recepty nie poda - a i doszukiwac sie po raz 100tny nikomu sie nie chce :)
polecam tez www.musicxp.net
polecam tez www.musicxp.net
zwieksz latencje - jak tworze to mam miedzy 5 a 10 bo i tak nie czuc roznicy chyba ze ostro jedziesz na klawiszach - przy miksie mam i 20 bo raz ze nie ma dropow a dwa ze w tym wypadku i latencja 50 ms kompletnie nie przeszkadza bo nie ma w czym..........
a z 2ms wiekszosc kart ma problemy
a z 2ms wiekszosc kart ma problemy
...zwieksz latencje - jak tworze to mam miedzy 5 a 10 bo i tak nie czuc roznicy chyba ze ostro jedziesz na klawiszach - przy miksie mam i 20 bo raz ze nie ma dropow a dwa ze w tym wypadku i latencja 50 ms kompletnie nie przeszkadza bo nie ma w czym..........
a z 2ms wiekszosc kart ma problemy...
Jeśłi można spytać... też masz EMU-0404? Nie gram na klawiszach ale robię wszystko "wewnątrz" na VSTi. Ja juz sam zgłupiałem, sam już nie wiem czy ja wcześniej miałem tak ustawione czy nie. Jestem pewien ze to na początku ustawiałem i grało... Właśnie, jaka jest różnica pomiędzy ASIO DirectX Full Duplex a EMU ASIO jeśli ja tworze tylko na VSTi bez pomocy żadnych klawiatur sterujących? Druga sprawa, czy Direct Monitoring jest do tego potrzebny?
pozdrawiam
a z 2ms wiekszosc kart ma problemy...
Jeśłi można spytać... też masz EMU-0404? Nie gram na klawiszach ale robię wszystko "wewnątrz" na VSTi. Ja juz sam zgłupiałem, sam już nie wiem czy ja wcześniej miałem tak ustawione czy nie. Jestem pewien ze to na początku ustawiałem i grało... Właśnie, jaka jest różnica pomiędzy ASIO DirectX Full Duplex a EMU ASIO jeśli ja tworze tylko na VSTi bez pomocy żadnych klawiatur sterujących? Druga sprawa, czy Direct Monitoring jest do tego potrzebny?
pozdrawiam
różnica pomiędzy ASIO DirectX Full Duplex a EMU ASIO może być zasadnicza...
www.psychologium.net
a ja jestem pewien, że takiego miksu 0404 nie uciągnie, co więcej... nie uciągnie nawet jednej scieżki przy 2ms