Chciałbym zaopatrzyć się w któryś z wymienionych urządzeń. Czy ma ktoś dośwadczenie z nimi?
Motu wydaje się bardziej użyteczny np dlatego, że ma na każdy kanał osobny włącznik zsilania fantom, nie mówiąc już o opcjach adat na których mi specjalnie nie zależy. Niestety nie wiem jakie ma wymagania sprzętowe - tych informacji nie ma nawet na stronie producenta.
Presonus nie ma specjalnych wymagań sprzętowych - co mnie cieszy - ma cubase le, ale niestety zasilanie fantom włącza się po cztery kanały na raz co np w nagrywaniu bębnów, gdzie używane są dwie lub trzy pojemnościówki to co najmniej o jeden kanał zasilany za dużo.
To akurat to co ja zauważyłem może coś ktoś by tutaj dorzucił - może jakieś alternatywne rozwiązanie.
Dzięki - pozdrawiam!
Motu 8pre FireWire czy Presonus Firepod FireWire
Radhe Govinda!
Re: Motu 8pre FireWire czy Presonus Firepod FireWire
Dołączam się do pytania i przy okazji dokładam swoje: który sposób transmisji danych jest wydajniejszy, biorąc pod uwagę transfer 8 tracków na raz ? ADAT czy Firewire? Pozdrawiam
Początkujący realizator, wokalista sesyjny. Pare płyt na koncie.
Presonus nie ma specjalnych wymagań sprzętowych - co mnie cieszy - ma cubase le, ale niestety zasilanie fantom włącza się po cztery kanały na raz co np w nagrywaniu bębnów, gdzie używane są dwie lub trzy pojemnościówki to co najmniej o jeden kanał zasilany za dużo.
to akurat w niczym nie przeszkadza, możesz mieć podpięte dynamiczne do zasilania fantom i nic się nie stanie, a jeśli już bardzo nie chcesz to zastanów się ile śladów potrzebujesz, żeby nagrać bębny:
stopa, werbel, dwa kotły -> wejścia 1-4
hi-hat, overheady, ew. ambient -> wejścia 5-8.
i włączasz fantom tylko na pojemnościówki
pozdr
[URL]www.orkiestrazegluga.pl[/URL] | [URL]www.dzwiek.org[/URL]
to akurat w niczym nie przeszkadza, możesz mieć podpięte dynamiczne do zasilania fantom i nic się nie stanie, a jeśli już bardzo nie chcesz to zastanów się ile śladów potrzebujesz, żeby nagrać bębny:
pozdr...
8 wejść to i tak troszkę mało:
ale ja wolę tak:
1 Stopa
2,3 werbel góra/dół
4,5 niech będzie 2 tomy
6 hi-hat
7, 8 dobre OH
Czyli tak czy inaczej nie pasuje. Ale jak masz dobre, symetryczne kable to nie ma problemu...
Dołączam się do pytania i przy okazji dokładam swoje: który sposób transmisji danych jest wydajniejszy, biorąc pod uwagę transfer 8 tracków na raz ? ADAT czy Firewire? Pozdrawiam
Skąd dokąd?
To są dwie zupełnie różne rzeczy.
pozdr...
8 wejść to i tak troszkę mało:
ale ja wolę tak:
1 Stopa
2,3 werbel góra/dół
4,5 niech będzie 2 tomy
6 hi-hat
7, 8 dobre OH
Czyli tak czy inaczej nie pasuje. Ale jak masz dobre, symetryczne kable to nie ma problemu...
Skąd dokąd?
To są dwie zupełnie różne rzeczy.
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]