Samplelord v.1.0
Ja dodam, ze w poczatkowej wersji programu instrument dziwnie wczytywal barwy dolaczane do "malego" Haliona (tego ze Studio Case II) tzn. wczytywal okreslone barwy-instrumenty i naraz inna barwe o tym samym rozszerzeniu z tego samego banku - nie. Wtedy samplelord zawieszal sie, ale nadal odtwarzal wczytane barwy.
Re: Samplelord v.1.0
...Ja dodam, ze w poczatkowej wersji programu instrument dziwnie wczytywal barwy dolaczane do "malego" Haliona (tego ze Studio Case II) tzn. wczytywal okreslone barwy-instrumenty i naraz inna barwe o tym samym rozszerzeniu z tego samego banku - nie. Wtedy samplelord zawieszal sie, ale nadal odtwarzal wczytane barwy....
Oczywiscie sprawdze w nowszej wersji
Oczywiscie sprawdze w nowszej wersji
Pytanie czy jest mozliwosc korzystania z welu sampli .
np, czy samemu mozna tak wgrywac sample aby kazdy grał na innym klaiwszu klawiatury , wiem ze progrm czyta takie banki np. Sf2 itd. lecz sam nie moge znalesc tej opcji ...
wczytuje sie w instrukcje i nigdzie nie widze tej mozliwosci
po porstu nie wiem jak ustwaic zakres gry sampla na klaiwturze ,
np, czy samemu mozna tak wgrywac sample aby kazdy grał na innym klaiwszu klawiatury , wiem ze progrm czyta takie banki np. Sf2 itd. lecz sam nie moge znalesc tej opcji ...
po porstu nie wiem jak ustwaic zakres gry sampla na klaiwturze ,
...Pytanie czy jest mozliwosc korzystania z welu sampli .
po porstu nie wiem jak ustwaic zakres gry sampla na klaiwturze , ...
To samo pytanie
[addsig]
po porstu nie wiem jak ustwaic zakres gry sampla na klaiwturze , ...
To samo pytanie
[addsig]
WŁATCY MÓCH RULES
...Pytanie czy jest mozliwosc korzystania z welu sampli .
np, czy samemu mozna tak wgrywac sample aby kazdy grał na innym klaiwszu klawiatury
Masz na myśli szybki import plików *.wav, *.aif na klawiaturę.
No własnie chcę to dorobić ale chwilowo jeszcze muszę kilka ważnych spraw "wyprostować".
Nie będzie to komfortowe rozwiązanie ale przynajmniej jakiś pomysł do czasu aż sampler zostanie uzbrojony w rozbudowane możliwości importu.
Do tego celu można wykorzystać sobie format sfz i jego "tekstową postać" do budowy "na szybko" jakiegoś seta.
Tworzymy w notatniku nowy czysty plik np. bass.sfz
I wpisujemy kolejne linijki wpinające sample na klawiaturę na zasadzie:
sample=Bass1.wav key=61
sample=Bass2.wav key=62
sample=Bass3.wav key=63
sample=Bass4.wav key=64
Jeżeli chcemy umieścić próbki powyższym sposobem w konkretnych zakresach dynamicznych to robimy coś takiego.
sample=Bass1Low.wav key=61 lovel=0 hivel=60
sample=Bass1Med.wav key=61 lovel=61 hivel=100
sample=Bass1Hi.wav key=61 lovel=101 hivel=127
Tak jak wspomniałem nie jest zbyt rewelacyjne rozwiązanie na chwilę obecną
Zobaczę jak pójdzie mi praca w tym tygodniu. Chciałbym już uporać się z listą nadesłanych problemów i ruszyć do przodu z nowymi rzeczami bo jest trochę tego.
PS. Jest kolejny też build.
Samplelord 1.0.0.465
Poprawiona została w końcu i mam nadzieję definitywnie współpraca z FL Studio i innymi sekwencerami jak Orion Platinum, Samplitude, Traction. Jest też dodany mały nowy rozdzialik na ten temat na końcu helpa.
np, czy samemu mozna tak wgrywac sample aby kazdy grał na innym klaiwszu klawiatury
Masz na myśli szybki import plików *.wav, *.aif na klawiaturę.
No własnie chcę to dorobić ale chwilowo jeszcze muszę kilka ważnych spraw "wyprostować".
Nie będzie to komfortowe rozwiązanie ale przynajmniej jakiś pomysł do czasu aż sampler zostanie uzbrojony w rozbudowane możliwości importu.
Do tego celu można wykorzystać sobie format sfz i jego "tekstową postać" do budowy "na szybko" jakiegoś seta.
Tworzymy w notatniku nowy czysty plik np. bass.sfz
I wpisujemy kolejne linijki wpinające sample na klawiaturę na zasadzie:
Jeżeli chcemy umieścić próbki powyższym sposobem w konkretnych zakresach dynamicznych to robimy coś takiego.
Tak jak wspomniałem nie jest zbyt rewelacyjne rozwiązanie na chwilę obecną

PS. Jest kolejny też build.
Samplelord 1.0.0.465
Poprawiona została w końcu i mam nadzieję definitywnie współpraca z FL Studio i innymi sekwencerami jak Orion Platinum, Samplitude, Traction. Jest też dodany mały nowy rozdzialik na ten temat na końcu helpa.
Przykład tutaj
a gdzie znajduje sie ten Plik ?
a gdzie znajduje sie ten Plik ? ...
Jeżeli będą ci pomocne te pliczki to proszę bardzo:
bass_przyklad1.sfz
bass_przyklad2.sfz
Są to przykładowe definicje programów nie zawierające próbek. Sample Bass1.wav, Bass2.wav, Bass1Low.wav itd. zostały podane jako przykład.
Jeżeli będą ci pomocne te pliczki to proszę bardzo:
bass_przyklad1.sfz
bass_przyklad2.sfz
Są to przykładowe definicje programów nie zawierające próbek. Sample Bass1.wav, Bass2.wav, Bass1Low.wav itd. zostały podane jako przykład.
Pytanie... jak przebiegaja prace nad Samplelord-em ?
...Pytanie... jak przebiegaja prace nad Samplelord-em ? ...
Różnie ale generalnie ciężko. Jest to trudny projekt i nie łatwo się pracuje nad jego kodem. A po okresie wzmożonego ataku e-mailowego
, mogę już spokojnie analizować co jest tak a co jest nie tak a co możnaby jeszcze ulepszyć.
Różnie ale generalnie ciężko. Jest to trudny projekt i nie łatwo się pracuje nad jego kodem. A po okresie wzmożonego ataku e-mailowego