Problem z Virusem B

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
navetti
Problem z Virusem B

Post autor: navetti » niedziela 25 mar 2007, 22:54

Witam! Dziś transportowałem dźwięki poprzez program Sound Diver do mojego Virusa B. Niestety, podczas transportu program się zawiesił i wyłączył. Coś się stało, że nie działa mi teraz w ogóle sekcja SINGLE. Działa jedynie MULTI. Czy ktoś miał już podobny przypadek? Co mogę zrobić? Proszę o pomoc!
Producent

Awatar użytkownika
Jull

Re: Problem z Virusem B

Post autor: Jull » niedziela 25 mar 2007, 22:58

...Witam! Dziś transportowałem dźwięki poprzez program Sound Diver do mojego Virusa B. Niestety, podczas transportu program się zawiesił i wyłączył. Coś się stało, że nie działa mi teraz w ogóle sekcja SINGLE. Działa jedynie MULTI. Czy ktoś miał już podobny przypadek? Co mogę zrobić? Proszę o pomoc!...
Przeładuj EOS. Zadbaj o napięcie , by nie zerwało transmisji np podepnij virusa pod UPS.

navetti

Post autor: navetti » poniedziałek 26 mar 2007, 00:04

......Witam! Dziś transportowałem dźwięki poprzez program Sound Diver do mojego Virusa B. Niestety, podczas transportu program się zawiesił i wyłączył. Coś się stało, że nie działa mi teraz w ogóle sekcja SINGLE. Działa jedynie MULTI. Czy ktoś miał już podobny przypadek? Co mogę zrobić? Proszę o pomoc!...
Przeładuj EOS. Zadbaj o napięcie , by nie zerwało transmisji np podepnij virusa pod UPS....
Nigdy tego nie robiłem, bo mam Virusa od niedawna... można prosić o jakąś wskazówkę ?
Producent

abproject

Post autor: abproject » poniedziałek 26 mar 2007, 01:15

Nigdy tego nie robiłem, bo mam Virusa od niedawna... można prosić o jakąś wskazówkę ? ...
Sciagasz odpowiedni plik z stony access i ładujesz. Sound Diver lubi sie wieszać, kiedys mialem KC i wiem cos o tym. Moze lepiej podmieniaj sobie banki w sekwencerze... wrzucasz na trak midi bank i PLAY.
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)

Awatar użytkownika
Jull

Post autor: Jull » poniedziałek 26 mar 2007, 09:02

1 Sciągnij ostetni EOS z Strony accesa.
2 Zaimportuj do jako plik midi np do cubase
3 z out karty do in virusa wczytaj plik midi ( tempo optumalne 100 bpm)
4 Prawdopodobnie istnieje kombinacja klawiszy, by umozliwić wczytanie nowego systemu, choć niekoniecznie. Załaduj, a na wyswietlaczu virusa zobaczysz czy przyjmuje komunikaty czy też nie. Jeśli nie musisz doczytać w instrukcji ( jest to naprawde proste)
5 Importuj barwy do virusa w ten sam sposób jak wyżej ( kombinacja klawiszy jest tam zbędna, sam czyta komunikaty.

Ważne!!!

Pamietaj , żeby importować EOS, barwy jako pliki midi do sekwencera (cubase, logic itd)

ODPOWIEDZ