PowerBook G4 1,67GHz - ile udźwignie?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Krzyśko!
PowerBook G4 1,67GHz - ile udźwignie?

Post autor: Krzyśko! » piątek 23 mar 2007, 14:45

Witam!
Mam zamiar kupić używanego PowerBooka G4 1,67 GHz z 1GB RAM. Praca głównie na instr. wirtualnych w Logic Pro 7. I tu moje pytanie: ile taki procek (komputerek) udźwignie ścieżek z zapiętymi wtyczkami? Oczywiście tak mniej więcej;) Z jakim pecetowym prockiem może się równać pod względem wydajności?

W temacie szybkości Apple'a jestem trochę zielony, więc pytam użytkowników tych prześlicznych komputerków... :)

Dzięki i pozdrawiam!
Tam sięgaj, gdzie wzrost nie sięga... :-)

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Re: PowerBook G4 1,67GHz - ile udźwignie?

Post autor: Miłaszewski » piątek 23 mar 2007, 17:19

Logic ma funkcje Freeze, wiec powienienes przezyc niewielka wydajnosc Powerbooka. Natomiast zdecydowana wiekszosc instrumentow dziala juz na Macbookach, ktore sa kilkakrotnie szybsze.
[addsig]

R.B.

Post autor: R.B. » piątek 23 mar 2007, 17:29

...Witam!
Mam zamiar kupić używanego PowerBooka G4 1,67 GHz z 1GB RAM. Praca głównie na instr. wirtualnych w Logic Pro 7. I tu moje pytanie: ile taki procek (komputerek) udźwignie ścieżek z zapiętymi wtyczkami? Oczywiście tak mniej więcej;) Z jakim pecetowym prockiem może się równać pod względem wydajności?

W temacie szybkości Apple'a jestem trochę zielony, więc pytam użytkowników tych prześlicznych komputerków... :)

Dzięki i pozdrawiam!
...
http://studiomacgal.com/pl/blog/?p=421
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.

Awatar użytkownika
wasyl25

Post autor: wasyl25 » piątek 23 mar 2007, 21:36

wszystko zalezy co ma dzwigac ten komp. bo nawet najwydajniejsze kompy mozna tak obciazyc ze nie wstaną. Na makach podobnie jak na pecetach, wszystko ma swoją wage dla proca. Niekture programy dla maka mniej wymagają i mniej obciazaja roca. Ztym ze jezeli masz dobry interfejs to mozesz wymagac wiecej. Bo niekture interfejsy odciazaja proca, i wiekszość operacji na dzwieku wykonywane sa w "karcie".
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » piątek 23 mar 2007, 21:42

Bo niekture interfejsy odciazaja proca, i wiekszość operacji na dzwieku wykonywane sa w "karcie"

Dobże wiedzieć - a kture?

ODPOWIEDZ