MXL 9000 zamiast AKG Perception 100
Chciałem zakupić mikrofon lampowy MXL 9000. Znalazłem opcje poniżej 1000 zł. Służyć będzie tylko do nagrywania wokalu. Posiadam akutalnie AKG Perception 100, z którego jestem zadowolony. Moje pytanie dotyczy tego, czy wogóle opłaca mi się wymieniać go na MXL? Byłby w zestawie UB802 i Audiophile 2496. Opłaca się wogóle ten mikrofon MXL 9000 do tego kupować?
Brak pomysłu w tej chwili...
Re: MXL 9000 zamiast AKG Perception 100
...Chciałem zakupić mikrofon lampowy MXL 9000. Znalazłem opcje poniżej 1000 zł. Służyć będzie tylko do nagrywania wokalu. Posiadam akutalnie AKG Perception 100, z którego jestem zadowolony. Moje pytanie dotyczy tego, czy wogóle opłaca mi się wymieniać go na MXL? Byłby w zestawie UB802 i Audiophile 2496. Opłaca się wogóle ten mikrofon MXL 9000 do tego kupować? ...
Nie opłaca
Nie opłaca
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...
Czyli mam rozumieć, że ten Perception 100 jest porównywalny do MXL 9000? Czy nie opłaca się do tego zestawu dokupować MXL-a?
...Czyli mam rozumieć, że ten Perception 100 jest porównywalny do MXL 9000? Czy nie opłaca się do tego zestawu dokupować MXL-a?...
Perception to bardzo dobry mikrofon.
e-muzyk
Sadze (z duzym prawdopodobienstwem), ze zastapienie perceptiona innym mikrofonem za podobne pieniadze nic nie zmieni - jezeli masz jakis problem, to jego zrodlem nie raczej jest ten mikrofon.
Perception to bardzo dobry mikrofon.
e-muzyk
Sadze (z duzym prawdopodobienstwem), ze zastapienie perceptiona innym mikrofonem za podobne pieniadze nic nie zmieni - jezeli masz jakis problem, to jego zrodlem nie raczej jest ten mikrofon.
Zawsze marzyłem o mikrofonie lampowym. Ale skoro mówicie zgodnie, że nie ma sensu to nie będę na razie realizował tego marzenia. Sprawdzałem już ten test, ogólnie dużo czytałem o Perception 100. Zostaje zatem AKG. Dzięki za rady.