Porysowana płyta ze sterami i tego skutki

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
kemot
Porysowana płyta ze sterami i tego skutki

Post autor: kemot » wtorek 20 mar 2007, 22:33

Witam.
Posiadam kartę terratec phase 26usb. płyta ze sterami jest dość porządnie porysowana. Zaryzykowałem i spróbowałem zainstalować drivery z cd. Control panel i wdm jakoś poszło. Pojawił się problem z asio. Program zaczął się instalować i mniej więcej w połowie się wysypał i pokazał okno błędu.
W necie znalazłem drivery, odinstalowałem asio i zainstalowałem od nowa mając głupią nadzieję, że starczy. Nie było żadnych problemów w czasie instalacji natomiast jedyny posiadany przeze mnie program do vst "Vsthost" nie widzi w ogóle asio. Dzisiaj zainstalowałem "Samplelorda" i on asio wykrywa.
Nie wiem teraz co robić. Przeinstalowywać windy chciałbym uniknąć. Mogę usunąć z rejestru wszystko co ma związek z Terratecem, chociaż boję się, że zrobi się jeszzcze więkzy śmietnik i padnie nawet to co już działa
Bardzo prosiłbym o pomoc.

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Re: Porysowana płyta ze sterami i tego skutki

Post autor: Tadeo » środa 21 mar 2007, 14:54

dobrze jesli są to tylko sterowniki a nie jakiś...np cubase
ps. miał ktoś problem z uszkodzoną płytą z softem typu kombajn muzyczno-produkcyjny?
Czy dystrybutor wymieni płytę której uszkodzenie nastąpiło załózmy z naszej winy podczas użytkowania...

Awatar użytkownika
osisko

Post autor: osisko » środa 21 mar 2007, 20:25

Bardzo prosiłbym o pomoc....
sprobuj tego

pozdrawiam
www.osa-project.com

WG

Post autor: WG » czwartek 22 mar 2007, 07:28

... jedyny posiadany przeze mnie program do vst "Vsthost" nie widzi w ogóle asio. Dzisiaj zainstalowałem "Samplelorda" i on asio wykrywa.
...
Vsthost powinien sobie radzić nie gorzej niż samplelord. Hm.

Jeżeli czaisz choć trochę jak korzystać z narzędzi wpisywanych z linii poleceń to spróbuj to co poniżej. Czy to pomoże to nie wiem.
To tak na prędce wymyślone

1. Znajdź pliczek odpowiedzialny za ASIO Terrateca np. asio[...].dll
Między [..] trzeba wstawić sobie odpowiednią nazwę bo nie wiem jak nazwany jest pliczek z ASIO od Terrateca.

2. W katalogu Windows\\System32 znajdziesz coś takiego regsvr32.exe
Skopiuj ten plik tam gdzie jest owy asio[...].dll od terrateca. Jeżeli oba siedzą w katalogu system32 to żadnego kopiowania nie musisz robić.

3. Jeżeli używasz Total Commander to ustaw lewy panel na katalogu gdzie będą oba pliki dostępne czyli asio[...].dll i regsvr32.exe

W linii poleceń wywołaj coś takiego. Polecenie to spowoduje ręczne odrejestrowanie sterownika ASIO.

regsvr32.exe /u asio[...].dll

4. A potem poniższe polecenie. To spowoduje ponowne zarejestrowanie sterownika ASIO w systemie.

regsvr32.exe asio[...].dll

A że samplelord widzi a vsthost to jestem mocno zdziwiony. Procedury pobierania dostępnych portów ASIO są tak klarowne, że tu akurat trudno a pomyłkę ale jak wiadomo wszystko może się zdarzyć

ODPOWIEDZ