Upgrade Akai MPC100

Kruczki i sztuczki. Podziel się swoją wiedzą tajemną.
Awatar użytkownika
dada
Re: Upgrade Akai MPC100

Post autor: dada » wtorek 20 mar 2007, 22:37

widzialem to video dokladnie w dniu w ktorym ten koles je wrzucil. mial zepsuta maszynke/ jakies spiecie pod padem7 i i to mu robilo niedobrze>>

http://www.mpc-forums.com/viewtopic.php?t=68882

crashe wygladaja inaczej >> wyskakuje ci
<> +masa roznych ciekawych znaczkow i tyle.
poza tym na stronie jest tak naprawde kilka/10/ systemow i wszystkie sa sprawdzone i stabilne/ wiem bo sprawdzalem wszystkie a troche tego bylo chyba cos kolo 50.pzdro

Awatar użytkownika
dada

Post autor: dada » wtorek 20 mar 2007, 23:03

w zasadzie to kompatybilny jezeli chodzi o wiekszosc ustawien i wszystkie pliki /programy i sekwencje/ ale na 100% twoje kawalki nie pojda dokladnie tak jak na starym za pierwszym razem bo zmieniono/dodano kilka nowych ustawien,

ale jak je porobisz to pojda tak samo/ zalezy jak bardzo masz skomplikowane sekwencje/ np tracki-57-64 to audiotracki

pobieznie rzecz biorac:

http://66.249.93.104/translate_c?hl

Awatar użytkownika
ars

Post autor: ars » wtorek 20 mar 2007, 23:36

dzieki więc za cenne info, jeszcze jedno, czy wgrywanie alternatywnego OS narusza gwarancje urządzenia? wiesz może jak to wygląda?

Awatar użytkownika
dada

Post autor: dada » środa 21 mar 2007, 00:45

na pewno narusza slyszalem ze ktos oddawal do sewisu w takim stanie/ naprawili, nawet nie zauwazyli/ ale moze byc tez inaczej
tego nie wiem. zeby go kupic musisz i tak wczesniej go na chwile zainstalowac wiec mozesz smialo sciagnac sobie obojetnie ktory 4.xx
i sprawdzic go/
musisz go przerzucic z dysku przez usb na karte albo dysk/tylko nie na obu jednoczesnie/nie w folderze/na ROOT-- ///rozlacz sie
wylacz maszynke/ wlacz trzymajac WINDOW/ poczekaj chwile/
bedzie szukal tego osu/ jak powie ze znalazlo wcisnij REC/
cos tam jeszcze pewnie powie/ rob co mowi
relax
zeby wrocic do 2.1 po prostu wejdz do load i zaladuj "mpc1000_2.1.bin" z folderu/ albo z innej karty tak jak ladujesz wszystko inne/ rob co mowi/ budzisz sie powoli w bolesnym swiecie ver2.1

Awatar użytkownika
ars

Post autor: ars » środa 21 mar 2007, 08:34

Wiesz, 30$ może to nie dużo, ale w tej chwili sporo mnie to wszystko kosztowało i na razie (mpc, hdm-kit, ram, okablowanie itp.) jestem ostro spłukany by wsadzić kase w OS który nie wiem czy mi do końca przypadnie do gustu. Prędzej sprawdził bym 3.x

Awatar użytkownika
dada

Post autor: dada » środa 21 mar 2007, 11:48

...Wiesz, 30$ może to nie dużo, ale w tej chwili sporo mnie to wszystko kosztowało i na razie (mpc, hdm-kit, ram, okablowanie itp.) jestem ostro spłukany by wsadzić kase w OS który nie wiem czy mi do końca przypadnie do gustu. Prędzej sprawdził bym 3.x...
zrobisz jak uwazasz

audiophone
Kontakt:

Post autor: audiophone » środa 21 mar 2007, 14:01

...Wiesz, 30$ może to nie dużo, ale w tej chwili sporo mnie to wszystko kosztowało i na razie (mpc, hdm-kit, ram, okablowanie itp.) jestem ostro spłukany by wsadzić kase w OS który nie wiem czy mi do końca przypadnie do gustu. Prędzej sprawdził bym 3.x...
lepiej nie ryzykuj jeśli nie czujesz się na siłach...

nie znam się na pamięciach w mpc....

ale kiedyś do dekodera wgrywalem soft i...
badła pamięć eprom2...
i...
d**a blada
http://www.myspace.com/audiophone

Awatar użytkownika
dada

Post autor: dada » środa 21 mar 2007, 14:40

tez sie nie znam, ale jeszcze nie slyszalem zeby od poczatku istnienia tego osu komukolwiek to sie stalo. te dziewczynki/chlopcy co go robia to raczej nie amatorki/rzy. podobno ta pamiec ktora jest powinna wytrzymac kasowanie/wgrywanie ponad 500tys razy.
pzdro

Awatar użytkownika
ars

Post autor: ars » środa 21 mar 2007, 17:24

tak tak, tylko że jak padnie np. zasilanie podczas instalacji OS to może być mało ciekawie. Ciekawe czy tu AKAI ma jakieś zabezpieczenie, coś jak dual bios w PC.

Awatar użytkownika
dada

Post autor: dada » środa 21 mar 2007, 17:48

a jest zabezpieczenie, bo przeciez do 1000 byly co najminiej 3oryginalne systemy, wiec chyba zalozyli ze moze zabraknac pradu
trzeba miec backup ktoregokolwiek systemu na karcie cf bezposrednio na ROOT- /i zaladowac w ten sam sposob/ jezeli nie masz innego czytnika kart/ jezeli masz mozesz to zrobic w kazdej chwili/
aha ostateczna wersja free to 3.06 inne 3.xx zawieraja jeszcze bledy
i chyba? nie trzeba juz tego kabla usb wyjmowac za kazdym razem

a swoja droga ciekawe ktore to features nowego osu cie interesuja, bo jest ich troche

ODPOWIEDZ