Upgrade Akai MPC100
Chciałbym się podzielić opiniami na temat upgradu do MPC1000 zarówno tego zrobionego przez Akai jak i ostatnio przeze mnie znalezionego upgradu do wersji 3.3 zrobionego przez niezależnych programistów!!!
robie bity
-
- Kontakt:
Re: Upgrade Akai MPC100
to na co czekasz ?
chętnie poslucham za i przeciw...
chętnie poslucham za i przeciw...
http://www.myspace.com/audiophone
...Chciałbym się podzielić opiniami na temat upgradu do MPC1000 zarówno tego zrobionego przez Akai jak i ostatnio przeze mnie znalezionego upgradu do wersji 3.3 zrobionego przez niezależnych programistów!!!...
wow. z tego co pamietam to wersje 3.0X - 3.06 naprawiają jedynie błędy wersji akai 2.1 np "directory error" i kilka innych. i jest free. mozna jej "bezpiecznie" uzywac, po sformatowaniu CF/HD.
za to wersja newos4.XX tzw. "płatna" to juz całkiem inna historia
tu jest link, tłumaczenie google z japońskiego:
null
swing ,note shift na q-linkach; 300,000 nut, midi CC i takie tam..
30$ to smieszna cena za taki upgrade. pzdro
wow. z tego co pamietam to wersje 3.0X - 3.06 naprawiają jedynie błędy wersji akai 2.1 np "directory error" i kilka innych. i jest free. mozna jej "bezpiecznie" uzywac, po sformatowaniu CF/HD.
za to wersja newos4.XX tzw. "płatna" to juz całkiem inna historia
tu jest link, tłumaczenie google z japońskiego:
null
swing ,note shift na q-linkach; 300,000 nut, midi CC i takie tam..

30$ to smieszna cena za taki upgrade. pzdro
"directory error" miałem ten błąd kilka razy przy zapisie na samym końcu (błąd w sumie poza denerwującym info nic nie psujący, zapis się dokonał) Co do tego alternatywnego softu, korcił mnie ten soft z uwagi na kilka ciekawych features aż do momentu jak zobaczyłem na youtube.com filmik w którym mpc zię zawieszało po intensywnym graniu na padach (gasł wyświetlacz i freez). Z chęcią też bym wysłuchał opini kogoś kto taki soft na codzień używa.
wiec wersja 3.06 jak mowilem usuwa bugi wersji 2.1
nie pamietam zeby 3.06 mial jakies crashe czy tez freezy
ale uzywalem go krotko.
miedzy 3.06 a obecnie 4.44 byly wersje w ktorych latwo bylo o crash
ale NIE bylo to zwiazane z tym czy waliles w pady szybko czy mocno.
to byly inne rzeczy/ i zostaly szybko naprawione/ jak masz wiecej pytan wal smialo
nie pamietam zeby 3.06 mial jakies crashe czy tez freezy
ale uzywalem go krotko.
miedzy 3.06 a obecnie 4.44 byly wersje w ktorych latwo bylo o crash
ale NIE bylo to zwiazane z tym czy waliles w pady szybko czy mocno.
to byly inne rzeczy/ i zostaly szybko naprawione/ jak masz wiecej pytan wal smialo

aha "dierctory error" moze zniszczyc /corrupt/ wybrany katalog albo niektore pliki.
Nigdy ale to nigdy nie pamietam zeby ekran mi zgasl!!!
no moze pare razy jak byla chwilowa przerwa w dostawie pradu
a tego nowego OSu uzywam od pazdziernika i nigdy cos takiego sie nie zdarzylo. slowo.
Nigdy ale to nigdy nie pamietam zeby ekran mi zgasl!!!
no moze pare razy jak byla chwilowa przerwa w dostawie pradu

a tego nowego OSu uzywam od pazdziernika i nigdy cos takiego sie nie zdarzylo. slowo.
malo tego, chyba z polowa "nowych" funkcji zostala wymyslona przez samych uzytkownikow, wiec jezeli jestes uzytkownikiem i masz jakis pomysl spojny i logiczny z caloscia, to bardzo bardzo prawdopodobne ze ta funkcja zostanie dodana << brzmi nieprawdopodobnie, co??

Kusisz kusisz :)
Inne pytanko mam, czy ten nowy OS jest kompatybilny z wcześniejszymi sekwencjami i programami? chodzi o to czy odczyta mi moje projekty zapisane pod softem 2.1?
Inne pytanko mam, czy ten nowy OS jest kompatybilny z wcześniejszymi sekwencjami i programami? chodzi o to czy odczyta mi moje projekty zapisane pod softem 2.1?
aha i żebym nie był gołosłownym :)
http://www.youtube.com/watch?v=WXnTqmJyNPA
http://www.youtube.com/watch?v=WXnTqmJyNPA