Samplelord v.1.0

Jeśli chcesz zasięgnąć rady, podzielić się doświadczeniem w trudnej sztuce samodzielnego programowania - to tu jest miejsce, aby tego dokonać.
Awatar użytkownika
bruce_lee
Kontakt:
Re: Samplelord v.1.0

Post autor: bruce_lee » wtorek 20 mar 2007, 14:55

...Tak biznesowo - jak bedziesz juz poprawial ta angielska reklamke - przemyć koniecznie text o MOZLIWOSCIACH WYGODNEGO I BEZPIECZNEGO ZASTOSOWANIA W LIVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wrecz zorientowaniu Twojej pracy na ten kierunek (to glowne zrodlo popularnosci wielkiej Abletona na swiecie - moze zaproponuj im bundle wrecz:))) oczywiscie na etapie promocji wiekszej na swiecie wersji juz poprawionej i stestowanej przez pierwszych uzytkownikow :)...
I niech się zwie Sampleton

Faktycznie - próbki z Battery ładują się błyskawicznie (w formacie *.nki), dużo szybciej niż w Battery 2. Obciążenie procesora pomijalne, pięknie!

Z tej okazji mam jedno pytanie - chciałbym przekonwertować wszystkie swoje biblioteki Sample Tank 2 (który z Abletonem mi się gryzie i żadne łatki nie pomagają, szlag mnie trafia, bo np. wersja piracka ST 2 chodzi pod Abletonem bezproblemowo), czy ESC umożliwi mi to? Sprawdzałem na stronie i z tego co widzę jest wzmianka o Sample Tank 1...
[addsig]
[url=http://www.liveuser.pl]liveuser.pl[/url] /
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]

Awatar użytkownika
Konieczko

Post autor: Konieczko » wtorek 20 mar 2007, 15:00

Szkoda ze ten sampler nie czyta formatu Logica EXS ,
WŁATCY MÓCH RULES

WG

Post autor: WG » wtorek 20 mar 2007, 16:05

...Szkoda ze ten sampler nie czyta formatu Logica EXS ,...
Ależ będzie czytał. Zarówno formaty Logic EXS i Reason NN-XT są w natarciu i dojdą wkrótce w obydwu programach czyli Extreme Sample Converter i Samplelord.

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » wtorek 20 mar 2007, 16:05

Na wyrazna prosbe Wlodka - CHYLE CZOLA! Znalalem jakies literowki w polslkiej wersji witryny ale moja poprzednia wypowiedz mozna zrozumiec dwojako... Stad stanowczo dementuje jakobym podejzewal Wlodka o jakiekolwiek niedbalstwo przy pracy! Dziekuje ze produkt udalo sie wprowadzic takj szybko i rozumiem ze nieistotne merytorycznie bledy w tresci witryny powstaly tylko i wylacznie w pospiechu! Dzieki za pospiech i profesjonalna prace Mr Wlodek - a ja przepraszam za nieprecyzyjna wypowiedz! Za kare poszukam literowek
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

WG

Post autor: WG » wtorek 20 mar 2007, 16:10

... Sample Tank 2 ... czy ESC umożliwi mi to?
Nie.

Awatar użytkownika
Boleek

Post autor: Boleek » wtorek 20 mar 2007, 16:12

......Szkoda ze ten sampler nie czyta formatu Logica EXS ,...
Ależ będzie czytał. Zarówno formaty Logic EXS i Reason NN-XT są w natarciu i dojdą wkrótce w obydwu programach czyli Extreme Sample Converter i Samplelord....
w Logic nie udało mi sie usłyszec zadnych dzwiekow , nie wiem czy robie cos zle ... czy co . niby działa ale nie wydaje z siebie głosu :(

WG

Post autor: WG » wtorek 20 mar 2007, 16:51

w Logic nie udało mi sie usłyszec zadnych dzwiekow , nie wiem czy robie cos zle ... czy co . niby działa ale nie wydaje z siebie głosu :(...

Boleek nie wiem o co chodzi ? Please jaśniej.
Jakich dźwięków ? W jakim Logicu ?
I czy ma to coś wspólnego ze mną ?

Awatar użytkownika
Boleek

Post autor: Boleek » wtorek 20 mar 2007, 17:04

Boleek nie wiem o co chodzi ? Please jaśniej.
Jakich dźwięków ? W jakim Logicu ?
I czy ma to coś wspólnego ze mną ?...
uruchomiłem SAMPLELORD w Logic 5,51 Windows, załadowałem wav-y , wszystko wyglada jak by działało , tyllko nie wydaje zadnego dzwieku.

WG

Post autor: WG » wtorek 20 mar 2007, 17:11

uruchomiłem SAMPLELORD w Logic 5,51 Windows, załadowałem wav-y , wszystko wyglada jak by działało , tyllko nie wydaje zadnego dzwieku....
Ustaw tylko główne wyjście stereo Main usuwając dodatkowe wyjścia stereo. Additional Outputs -> ustaw na 0

Zresetuj wtyczkę albo zrestartuj najlepiej Logic.
Czy teraz wyjście główne działa czy jest również jakby "wyciszone" ?

Awatar użytkownika
Boleek

Post autor: Boleek » wtorek 20 mar 2007, 17:26

Ustaw tylko główne wyjście stereo Main usuwając dodatkowe wyjścia stereo. Additional Outputs -> ustaw na 0

Zresetuj wtyczkę albo zrestartuj najlepiej Logic.
Czy teraz wyjście główne działa czy jest również jakby "wyciszone" ?...
Sorry , nic z tego ... nie udało mi uruchomic twoj sampler w LOGIC-u

ODPOWIEDZ