.........a ja rozglądając sę w temacie tego tupu urządzeń trafiłem na SPL (Channel One i Track One). Czy ktoś z szanownych forumowiczów mógłby się na ich temat ustosunkować? Wydaje mi się, że to lepsza opcja niż TLAudio... ...
Co w/g Ciebie znaczy lepsza opcja??? Obydwie firmy prezentują bardzo dobre produkty ale o zupełnie innych walorach brzmieniowych, których w żaden sposób nie można zestawić. Tak jak serie TLA Ivory do TLA C1 a co dopiero do SPl-a. Zupełnie nie precyzyjne pytanie. Co lepsze nowa S-klasa, czy nowy Lexus? i Do tego dodaj własne preferencje, do czego te kompresory chcesz wykorzystać?...
w sumie moze i niezbyt precyzyjne... to inaczej:
miałem do czynienia z urządzeniami TLAudio z serii Ivory i niezbyt mi przypadły do gustu. I SPL to jest dla nich jakas al;ternatywa, ktora, z tego co czytałem, jest atrakcyjna. I dlatego ciekaw jestm opinii róznych osob na temat tych urzadzen. Do trakingu to mam zamiar uzywac. Wokale, gitary, i inne pierdoły.
PS
wole Lexusa...bo mi sie bardziej podoba, kształt ma ładniejszy...:D
...
No więc właśnie, z uporem maniaka wskazuję ponownie na produkcje IGS. Ale wybór nalezy do Ciebie.
Wracając do meritum zagadnienia , jakie postawiłeś na samym początku, jeżeli chcesz kupić koniecznie TLA to osobiście bym celował z rynku wtórnego w C1, tylko wersja w szarym kolorze(nie niebieska kosztuje krocie). Brzmi naprawdę fajnie, czuć saturację lamp, miekka kopresja. Fajne ciemne brzmienie, jest to już klasa. Jeśli chodzi o SPl, bardzo szanuję Tę firmę, lecz inwestycję jakie miałbym poniesc to raczej w kierunku psychoakustyków, np Vitalizer Tube. Kompresory brzmia ciekaie, aczkolwiek mnie nie powalaja. I znów wraca temat z akceptacji z oczekiwaniem na brzmienie, z którego ma byś się zadowolonym.
Ten C1 TLa o którym pisałem, jest to urządzenie stereo + preamp + opcja linkowania kanałów (uważam to za warte wzięcia pod uwagę)
Najlepszym wariantem jest opcja zapoznania się z urządzeniem.
Szef firmy Musictoolz P. Kondrad Żywiecki, ma nietuzinkowe podejście do klienta. Udostępnia do testów klocki, bez problemu. Bardzo wysoka kultura osobista, super obsługa. Ciężej będzie z szarym TLA bo tego nie produkują. Powinien niebieskiego C1 mieć Jacek Domański z TLA, firma tubetechpro.
Odsyłam też do portalu e-muzyk.pl, jest tam multitest kompresorów takich, których jeszcze nie wymieniłeś (pliki mp3), a byc może znajdziesz jeszcze coś innego co spełni Twoje oczekiwania.
Życzę owocnych poszukiwań:))