Program a'la CD

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
OlimpRecordsStudio
Program a'la CD

Post autor: OlimpRecordsStudio » poniedziałek 12 mar 2007, 09:56

Witam. Poszukuję programu komputerowego, który by był kopią odtwarzacza CD: miał funkcję Autocue (po zakończeniu odtwarzania piosenki pierwszej przeskakuje na drugą, wywala ciszę i z pauzą ustawia się na początku 2 numeru. Może coś takiego jest w Traktorze? Z tego co widziałem to trzeba każdy numer wstawiać do odpowiedniego odtwarzacza. Mój CD jest już na końcu swych możliwości, a mogę wykorzystać laptopa, a sezon już się zbliża...
[addsig]
Muzyk i realizator dźwięku.
www.unistersound.pl i www.bezimienni.com

greengo

Re: Program a'la CD

Post autor: greengo » poniedziałek 12 mar 2007, 11:18

Pioneer ma takowy program. Wejdz na www.pioneerprodj.com i sciagnij sobie demko;)
Nie wiem jak jest w traktorach i tym podobnych ale moge powiedziec ze kiedys jak sie bawilem (jakies 5 lat temu) programem VTT - virtual turn tables to nie mialo to auto-cue ale za to mogles ustawic na kazdy plik do 10 takowych punktow i program je pamietal.
Swoja droga podejrzewam z e w kazdym z obecnych programow to jest.
Ale z kompa nigdy nie bedzie sie gralo tak samo jak z rzeczywistego sprzetu - czy to cd czy gramofonu.

greengo

Post autor: greengo » poniedziałek 12 mar 2007, 11:25

A bo zapomnialem dodac. To co pisalem to tyczy sie plikow na dysku. Mp3 wav itp. Osobiscie nie spotkalem sie z programem co by czytal cd i ja "oblsugiwal" jak normalny cd-player4dj.
A tak swoja droga to nie wiem czy nie szkoda byloby napedu w laptopie, ktore z natury sa delikatne oraz jest sens nosic pare ladnych kilo plyt jak mozna je zmiescic na dysku.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
oneman

Post autor: oneman » poniedziałek 12 mar 2007, 12:32

Emulacje klasycznego odtwarzacza CD znajdziesz z programie nagrywajacym Feurio -> www.feurio.de

Awatar użytkownika
OlimpRecordsStudio

Post autor: OlimpRecordsStudio » wtorek 13 mar 2007, 20:36

Serdeczne dzięki. Oczywiście przerzucę swoją kolekcję płyt na dysk w postaci mp3 i nie będę korzystał z napędu w laptopie. Jedynie chodziło mi o samą symulację odtwarzacza CD, bo wszystkie "Winampy" puszczają muzę według playlisty nie zatrzymując się bez proszenia. Lookne na nasze programiki. Pozdrawiam!
Muzyk i realizator dźwięku.
www.unistersound.pl i www.bezimienni.com

ODPOWIEDZ