Alesis Fusion 6HD vs. Korg TR61
Witam.
Od 2 tygodni stoję przed problemem wyboru klawisza. Mam na uwadze Korg tr 61 i Alesis Fusion 6 HD - i tu pojawia się owy problem, ponieważ na temat Korga TR61 znalazłem dużo materiałów i sam miałem Korga co prawda nie TR a i30HD i wiem że firma ta solidnie wykonuje instrumenty. Na temat Alesisa Fusiona znalazłem bardzo mało materiałów i nie mam możliwości przetestowania go osobiście bo najbliższy sklep w którym mają ten instrument jest oddalony od mojego miejsca zamieszkania o 200 kim.
Mam więc prośbę do tych którzy widzieli ten klawisz i testowali - ludzie napiszcie mi coś więcej o tym klawiszu ( jak jest wykonany - bo na zdjęciach wygląda plastikowo i jakie są ogólne wrażenia na jego temat.
Z góry wielkie dzięki.
Od 2 tygodni stoję przed problemem wyboru klawisza. Mam na uwadze Korg tr 61 i Alesis Fusion 6 HD - i tu pojawia się owy problem, ponieważ na temat Korga TR61 znalazłem dużo materiałów i sam miałem Korga co prawda nie TR a i30HD i wiem że firma ta solidnie wykonuje instrumenty. Na temat Alesisa Fusiona znalazłem bardzo mało materiałów i nie mam możliwości przetestowania go osobiście bo najbliższy sklep w którym mają ten instrument jest oddalony od mojego miejsca zamieszkania o 200 kim.
Mam więc prośbę do tych którzy widzieli ten klawisz i testowali - ludzie napiszcie mi coś więcej o tym klawiszu ( jak jest wykonany - bo na zdjęciach wygląda plastikowo i jakie są ogólne wrażenia na jego temat.
Z góry wielkie dzięki.
Re: Alesis Fusion 6HD vs. Korg TR61
( jak jest wykonany - bo na zdjęciach wygląda plastikowo i jakie są ogólne wrażenia na jego temat.
Z góry wielkie dzięki....
Witam , ja troche z innej beczki . Ale uważam , że wygląd ma najmniejsze znaczenie w tym biznesie . To tylko kwestia gustu , ale proponowałbym dowiedzieć się jak brzmią , a nie z czego są wykonane :) domyślam się że pisząć " ogólne wrażenia " pytasz chyba tez o brzmienie ,chociaż pewności nie mam,
Myśle że obydwa napewno sie nie rozsypią :) A materiał i look to inna bajka .
Weźmy np ROLANDA JP-8000 ... Plastik , plastik i jeszcze raz plastik , ale za to w swoim czasie i w sumie do dziś jest bardzo cenionym synthem.
Jeśli chodzi o Virusa TI to mam złe zdanie na temat jego wykonania. Jestem posiadaczem wersji desktop i któregoś dnia poprostu odprysnął mi kawałek farby ... Zdziwiłem sie i chcąć przetrzeć to miejsce nawilżoną wodą kolońską szmatką przy okazji zmyłem 2 napisy . Takich jaj jeszcze nie widziałem . I chociaż nie powinno się czyścić takich rzeczy alkoholem , to wielokrotnie robiłem to z innymi sprzętami i nic sie nie działo. Naszczęście uznano reklamacje ze względu na odprysk , i czekam na nowy panel .
Ale za to w środku jtej skrzynki mieszka potwór !!! Nawet gdyby ta farba odpadła całkowicie jest i będzie the best :)
Pozdrawiam
[addsig]
Z góry wielkie dzięki....
Witam , ja troche z innej beczki . Ale uważam , że wygląd ma najmniejsze znaczenie w tym biznesie . To tylko kwestia gustu , ale proponowałbym dowiedzieć się jak brzmią , a nie z czego są wykonane :) domyślam się że pisząć " ogólne wrażenia " pytasz chyba tez o brzmienie ,chociaż pewności nie mam,
Myśle że obydwa napewno sie nie rozsypią :) A materiał i look to inna bajka .
Weźmy np ROLANDA JP-8000 ... Plastik , plastik i jeszcze raz plastik , ale za to w swoim czasie i w sumie do dziś jest bardzo cenionym synthem.
Jeśli chodzi o Virusa TI to mam złe zdanie na temat jego wykonania. Jestem posiadaczem wersji desktop i któregoś dnia poprostu odprysnął mi kawałek farby ... Zdziwiłem sie i chcąć przetrzeć to miejsce nawilżoną wodą kolońską szmatką przy okazji zmyłem 2 napisy . Takich jaj jeszcze nie widziałem . I chociaż nie powinno się czyścić takich rzeczy alkoholem , to wielokrotnie robiłem to z innymi sprzętami i nic sie nie działo. Naszczęście uznano reklamacje ze względu na odprysk , i czekam na nowy panel .
Ale za to w środku jtej skrzynki mieszka potwór !!! Nawet gdyby ta farba odpadła całkowicie jest i będzie the best :)
Pozdrawiam
[addsig]
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...
Witam
Więc zaczne od tego że faktycznie moja curka kupiła ładniejsze organki na odpuście pod kościołem.Ja kupiłem sobie w sklepie rock n roll częstochowa.
Zaczne od mocnych stron tego instrumentu. FUSION 6 HD
Gram po Weselach więc ....
1.Idealny szybki wygodny i niezawodny odtważacz playbacków.
2,oprucz muzyki którą wgrasz do songa możesz równiesz wgrać kilka partii
wokali i odtważać razem z muzyką lub poprostu wyłączyć poszczególny ślad audio .
3.odtważa general midi.
4.Kapitalny sampler-możesz sam zrobić (nagrać przez audio sample)rozłożyć w strefach i już masz super brzmienie jakie sobie chcesz.
5.darmowy konwerter z sf do samplera alesis.(konwertujesz bezpośrednio podczas przeżucznia z pc do alesis)
6 NAJWAŻNIEJSZE JEST POLSKA INSTRUKCJA - dokładna aż do bulu
7.Intuicyjna obsługa i prostota.
8.różne typy syntezy - fm ,virtual analog i jeszcze jakieś ale jeszcze do tego nie doszedłem.
no i nie wiem co jeszcze chcesz wiedzieć brzmienie kapitalne super pianina
teraz te złe cechy
-1.niestety kupiłem uszkodzony po dłuższym graniu przegrzewa się i wyłącza - Ale panowie z lauda audio powiedzieli że przy najbliższej dostawie wymienią mi na nowy
-2.przyjmuje tylko pliki mono czyli trzeba zająć 2 ślady żeby zrobić stereo
-3.podczas odważania jakiegoś songu wszystkie wejścia audio są odłączone tak że nie można kożystać z dobrodziejstw doskonałego procesora efektów oraz mixera-ale podobno że to poprawią w nowej wersji oprogramowania (mam nadzieje)
no a jak masz jeszcze jakieś pytania to śmiało
aaaaaaaaa no i cena nie 5500 zł tylko 4300 zł
a o tym korgu nie wiem nic to nie pomogę
Więc zaczne od tego że faktycznie moja curka kupiła ładniejsze organki na odpuście pod kościołem.Ja kupiłem sobie w sklepie rock n roll częstochowa.
Zaczne od mocnych stron tego instrumentu. FUSION 6 HD
Gram po Weselach więc ....
1.Idealny szybki wygodny i niezawodny odtważacz playbacków.
2,oprucz muzyki którą wgrasz do songa możesz równiesz wgrać kilka partii
wokali i odtważać razem z muzyką lub poprostu wyłączyć poszczególny ślad audio .
3.odtważa general midi.
4.Kapitalny sampler-możesz sam zrobić (nagrać przez audio sample)rozłożyć w strefach i już masz super brzmienie jakie sobie chcesz.
5.darmowy konwerter z sf do samplera alesis.(konwertujesz bezpośrednio podczas przeżucznia z pc do alesis)
6 NAJWAŻNIEJSZE JEST POLSKA INSTRUKCJA - dokładna aż do bulu
7.Intuicyjna obsługa i prostota.
8.różne typy syntezy - fm ,virtual analog i jeszcze jakieś ale jeszcze do tego nie doszedłem.

teraz te złe cechy
-1.niestety kupiłem uszkodzony po dłuższym graniu przegrzewa się i wyłącza - Ale panowie z lauda audio powiedzieli że przy najbliższej dostawie wymienią mi na nowy
-2.przyjmuje tylko pliki mono czyli trzeba zająć 2 ślady żeby zrobić stereo
-3.podczas odważania jakiegoś songu wszystkie wejścia audio są odłączone tak że nie można kożystać z dobrodziejstw doskonałego procesora efektów oraz mixera-ale podobno że to poprawią w nowej wersji oprogramowania (mam nadzieje)
no a jak masz jeszcze jakieś pytania to śmiało

aaaaaaaaa no i cena nie 5500 zł tylko 4300 zł

a o tym korgu nie wiem nic to nie pomogę
cubase 4 komplete 5 powercore fw samplelord extreme sample conwerter
..Dzięki wielkie Pyza o to właśnie mi chodziło tylko jeszcze napisz czy ten plastik z którego wykonany jest instrument to tylko wygląda jak z pudełek po tic-tacach i czy sie nie pościera po 2 graniach, i z czego są te gałki bo wyglądają jak z metalu.
Pisar81 nie wiem co Ci się nie podoba w wyglądzie tego instrumentu. Dla mnie jego wygląd jest super, nowatorski, nowoczesny. Instrument jest zgrabny i się super prezentuje.
A obudowa jest metalowa!!
A tutaj większe info o nim: http://instrumentyklawiszowe.com/forum/viewtopic.php?t=684
A obudowa jest metalowa!!
A tutaj większe info o nim: http://instrumentyklawiszowe.com/forum/viewtopic.php?t=684
PYZA masz do niego polską instrukcję? Kiedy kupowałeś ALESIS FUSION? Ja nie dostałem polskiej instrukcji? To może mam się pytać u dystrybutora i mi prześlą jeśli pokaże dowód zakupu?
Pozdrawiam wszystkich :)
Pozdrawiam wszystkich :)
.....Dzięki wielkie Pyza o to właśnie mi chodziło tylko jeszcze napisz czy ten plastik z którego wykonany jest instrument to tylko wygląda jak z pudełek po tic-tacach i czy sie nie pościera po 2 graniach, i z czego są te gałki bo wyglądają jak z metalu....
no właśnie metal a gałki to chyba jakiś aluminium czy cuś
no właśnie metal a gałki to chyba jakiś aluminium czy cuś
...PYZA masz do niego polską instrukcję? Kiedy kupowałeś ALESIS FUSION? Ja nie dostałem polskiej instrukcji? To może mam się pytać u dystrybutora i mi prześlą jeśli pokaże dowód zakupu?
Pozdrawiam wszystkich :)...
ja dostałem chyba przedwczoraj a kupiłem alesisa jakoś w lutym
Lauda audio powiedzom ci jak zdobyć tą instrukje, mi przysłali do sklepu gdzie kupiłem
Pozdrawiam wszystkich :)...
ja dostałem chyba przedwczoraj a kupiłem alesisa jakoś w lutym
Lauda audio powiedzom ci jak zdobyć tą instrukje, mi przysłali do sklepu gdzie kupiłem
Ale w polskiej instrukcji nie ma nic ciekawego nic co by mogło zadziwić czy pokazać jakieś ukryte tricki . A to dlatego że fusion alesis jest tak prosty w obsłudze i intuicyjny że poprostu siadasz i działasz a nie zastanawiasz się co gdzie jest.

...Ale w polskiej instrukcji nie ma nic ciekawego nic co by mogło zadziwić czy pokazać jakieś ukryte tricki . A to dlatego że fusion alesis jest tak prosty w obsłudze i intuicyjny że poprostu siadasz i działasz a nie zastanawiasz się co gdzie jest.
...
No racja, ja i tak od lata ubiegłego roku mam ten instrument i znam go prawie, że już jak własną kieszeń, no ale polska instrukcja zawsze może się przydać :)
Pozdrawiam :)

No racja, ja i tak od lata ubiegłego roku mam ten instrument i znam go prawie, że już jak własną kieszeń, no ale polska instrukcja zawsze może się przydać :)
Pozdrawiam :)