MacBook Pro + Windows
mam od niedawna mac booc pro, ale poza osx zainstalowałem win xp sp2 użylem na probę oemowego windowsa z kompletu do mojego PC laptopa daje sie to zainstalowac na 30 dni i po tym czasie prosi o rejestracje (to chyba nie jest przestępstwo) sprawa jest tego typu że na windowsie strasznie dzwięk skacze pomimo zainstalowanych driverow, czy to moźe być kwestia tego oemowego windowsa? chcialem to sprawdzic zanim oddam pare stówek Billowi G(zresztą nie raz dostał) . dzwiek skacze nie tylko na zainstalowanym Xio które w innych gratach i na osxie zapiernicza bez łaski ale skacze teź na pokładowej karcie wiec to nie wyglada na drivery do xio. W sklepie taki sam komp z zainstalowanym windowsem sprawdzalem gratem RME fireface 800 i działało zawodowo(choć katowałem go sesją 100 tracków +plugi+włączone nagrywanie na 12 sladach) i to na dość leciwym NUENDO. Czy przy normalnym windowsie home edytion będzie lepieJ ? nie sądze źeby to bła kewstia programow bo nawet na win media playerze dzwięk dropi i przycina się na krótkie chwile.
- mr-hammond
Re: MacBook Pro + Windows
Kolego jak byś mógł się odezwać do mnie na @, bo Twojego na dole nie znalazłem, mam pare pytań odnośnie xio. Przepraszam że nie w temat ale szukam wszędzie pomocy :)
- stevelukather
Laliszon,wytlumacz mi jedna rzecz,po co chcesz pracowac na Windows majac maca,przeciez wszystkie softy,lacznie z tym nieszczesnym Nuendo sa i na maca i na pc,wiec po co ci big problem w postaci XP.OSX jest bardzo stabilny i nie rosnie w oczach jak WinXP po pol roku uzytkowania.Nuendo ponoc lepiej smiga na OSX niz na XP,jedynym wytlumaczeniem jest brak pluginow na OSX z firmy H2O.
[addsig]
[addsig]
Instalacja łindołs ikspe na MAC'u to profanacja.
IroN Audio i7 4.2GHz (Kaby Lake) 16GB RAM, OS X Sierra, / Universal Audio Apollo Quad / Wes Audio Beta76 / Novation 61SL MkII / NI Maschine / Pro Tools 12.8 / Cubase 9.5 Pro / PSP Total Pack / D16 / Waves / NI Komplete 8 Ultimate / Arturia V Collection
...Laliszon,wytlumacz mi jedna rzecz,po co chcesz pracowac na Windows majac maca,przeciez wszystkie softy,lacznie z tym nieszczesnym Nuendo sa i na maca i na pc,wiec po co ci big problem w postaci XP.OSX jest bardzo stabilny i nie rosnie w oczach jak WinXP po pol roku uzytkowania.Nuendo ponoc lepiej smiga na OSX niz na XP,jedynym wytlumaczeniem jest brak pluginow na OSX z firmy H2O.
...
Panowie to że chcę pożegnać windows to pewne i po krótkotrwałym używaniu osx jak patrzę na xp zbiera mnie na pawia jednak mam pare programów które chodzą tylko na windowsie między innymi sound forge i sony vegas nie wspomnę o nuendo , dałem kupę kasy za te programy i zanim kupię najnowsze nuendo lub cubase 4 który chodzi na osx.
Pójdę poprostu do sklepu i każę sobie zainsalować xp tak źeby to poprostu działało jak należy bo teraz tą wersję oemową widzi jako siemens cośtam
więc moźe być w tym problem. Wcale nie pali mi się na randkę z Bilem G.
Ciekaw jestem czy np z cubase 4 będę mogł bez problemu przenosić sesje na nuendo 3 w pecetach, robię podwykonastwo dla jednej firmy ktora właśnie na tym robii muszę oddawać sesje, inaczej kupiłbym sobie Logica i miałbym święty spokój
protools odpada bo ma tylko 32 tracki (LE) pozatym to magnetofon a nie program do produkcji.
...
Panowie to że chcę pożegnać windows to pewne i po krótkotrwałym używaniu osx jak patrzę na xp zbiera mnie na pawia jednak mam pare programów które chodzą tylko na windowsie między innymi sound forge i sony vegas nie wspomnę o nuendo , dałem kupę kasy za te programy i zanim kupię najnowsze nuendo lub cubase 4 który chodzi na osx.
Pójdę poprostu do sklepu i każę sobie zainsalować xp tak źeby to poprostu działało jak należy bo teraz tą wersję oemową widzi jako siemens cośtam
więc moźe być w tym problem. Wcale nie pali mi się na randkę z Bilem G.
Ciekaw jestem czy np z cubase 4 będę mogł bez problemu przenosić sesje na nuendo 3 w pecetach, robię podwykonastwo dla jednej firmy ktora właśnie na tym robii muszę oddawać sesje, inaczej kupiłbym sobie Logica i miałbym święty spokój
protools odpada bo ma tylko 32 tracki (LE) pozatym to magnetofon a nie program do produkcji.
- stevelukather
Co ty opowiadasz,sony moze nie chodzi na applu,ale nuendo 1.2.i 3 chodzi na osx,jak najbardziej,zobacz na pudelko albo na stronie http://steinberg.net/614_1.html
[addsig]
[addsig]
steve, ale laliszon pisze ze go na razie nie stac na crossgrade nuendo na osx
tak wiec biorac pod uwage uniwersalnosc macow dzisiejszych dobrym krokiem jest instalacja WinXP, jesli komus to potrzebne, nie rozumiem dlaczego to profanacja niby, do niedawna Intel byl be, teraz juz tylko windows pozostal do wzmacniania sporow Mac-PC :)
tak wiec biorac pod uwage uniwersalnosc macow dzisiejszych dobrym krokiem jest instalacja WinXP, jesli komus to potrzebne, nie rozumiem dlaczego to profanacja niby, do niedawna Intel byl be, teraz juz tylko windows pozostal do wzmacniania sporow Mac-PC :)
fan dobrego brzmienia ;)
...steve, ale laliszon pisze ze go na razie nie stac na crossgrade nuendo na osx
...
dokładnie po to kupilem ten komputer za nieliche pieniądze
żeby mieć jak to mówią "Na parę i żagiel" czyli 2 systemy, w komputerach panuje swoisty apartheid a ja tym czasem chciałbym jeszcze przespać się z poprzednią czarną dziewczyną choć może już trochę stara, brzydka i chorowita (virusy xp) nie to co nowa zdrowa i śliczna, jednak tamta dobrze gotowała więc czasem wpadnę jeszcze na obiad.
A tak powaźniej to poprostu mam setki utworów (sesji) w archiwum zrobionych na tym nuendo 1 z pełną automatyką plugami itd nie mam pojęcia czy nie będę czasem musiał coś odczytać włśnie pod windowsem. Mam zamiar korzystać z wszelkich dostępnych narzędzi do osiągnięcia celu a czy ktoś mi powie źe to świętokradztwo to trudno.
Własnie wróciłem ze sklepu kolejny raz dałem na piwko i jacht Billowi G.
teraz powinno robić poprostu oem z fujitsu siemens sie nie nadawał choć jest niby też windowsem. Jak będzie grało to dam znać, i tak jest nieźle corka sie cieszy bo dostała poprzedniego laptopa.
...
dokładnie po to kupilem ten komputer za nieliche pieniądze
żeby mieć jak to mówią "Na parę i żagiel" czyli 2 systemy, w komputerach panuje swoisty apartheid a ja tym czasem chciałbym jeszcze przespać się z poprzednią czarną dziewczyną choć może już trochę stara, brzydka i chorowita (virusy xp) nie to co nowa zdrowa i śliczna, jednak tamta dobrze gotowała więc czasem wpadnę jeszcze na obiad.

Własnie wróciłem ze sklepu kolejny raz dałem na piwko i jacht Billowi G.
teraz powinno robić poprostu oem z fujitsu siemens sie nie nadawał choć jest niby też windowsem. Jak będzie grało to dam znać, i tak jest nieźle corka sie cieszy bo dostała poprzedniego laptopa.
...Własnie wróciłem ze sklepu kolejny raz dałem na piwko i jacht Billowi G...
Tiaa, pewnie za to: http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/AppleStore Szczególnie jak się obejrzy właśnie toto pod inną przeglądarką niż (nie)szczęśliwy IE
, np. Firefox?
Co do całej reszty zgoda
.
[addsig]
Tiaa, pewnie za to: http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/AppleStore Szczególnie jak się obejrzy właśnie toto pod inną przeglądarką niż (nie)szczęśliwy IE

Co do całej reszty zgoda

[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
......Własnie wróciłem ze sklepu kolejny raz dałem na piwko i jacht Billowi G...
, np. Firefox?
Co do całej reszty zgoda
.
...
a na co mi vista wogóle w internecie to nawet nie myśle żeby posługiwac sie widowsem kupiłem sobie kolejne xp bo na to mam programy i to będzie mój ostatni windows mam nadzieje i nie kąsać mnie tu

Co do całej reszty zgoda

...
a na co mi vista wogóle w internecie to nawet nie myśle żeby posługiwac sie widowsem kupiłem sobie kolejne xp bo na to mam programy i to będzie mój ostatni windows mam nadzieje i nie kąsać mnie tu