Logic Express - zmiana tempa próbki

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
fio
Logic Express - zmiana tempa próbki

Post autor: fio » niedziela 04 mar 2007, 13:42

Witam,
Mam pytanie, czy da się w Logicu zmienić tempo próbki jak w Acidzie? chodzi mi o to, żeby próbka dostosowywała swoje tempo do globalnego, a nie ustawiać tempo globalne pod próbkę ;) mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi. Jeżeli jest to możliwe to proszę o instrukcje - jak to zrobić?

j.bravo

Re: Logic Express - zmiana tempa próbki

Post autor: j.bravo » poniedziałek 05 mar 2007, 00:39

U mnie nie ma takiego problemu, wszystkie lupy automatycznie dostosowuja sie do tempa. Moze dlatego,ze korzystam z Apple Loops...
Jestem przystojny i młody

Awatar użytkownika
stevelukather

Re: Logic Express - zmiana tempa próbki

Post autor: stevelukather » poniedziałek 05 mar 2007, 08:30

...U mnie nie ma takiego problemu, wszystkie lupy automatycznie dostosowuja sie do tempa. Moze dlatego,ze korzystam z Apple Loops...
...
Nie wiem jak jest Logicu Express,ale nic prostszego jak wyslac dany loop do APPLE LOOPS,zapisac go tam i bedzie wchodzil jak w maslo przy zmianie tempa,jest jeszcze taka funkcja FOLLOW TEMPO w lewym gornym rogu LogicaPro w okienku edycyjnym dla danego wave'a,ktora pozwala zmienic tempo projektu jak i stroj danego wave'a,ale to sie tyczy tylko sladu nagranego w Logicu,ewentualnie po funkcji MERGED.Wada tego rozwiazania jest to ze Logic wszystkie slady w ten sposob przerobione laduje do RAMu i majac 30 sladow do przerobienia mozna udusic kompa(maca) bez duzej ilosci RAM.Nie wiem tez czy ta funkcja jest w Logicu Express.Pozdrawiam.
[addsig]

ODPOWIEDZ