Akai 2000 XL - zamiana FDD na CF

Jeśli masz pomysł jak usprawnić sprzęt lub pracę i chcesz się nim podzielić, pisz tutaj śmiało.
Awatar użytkownika
SLP
Re: Akai 2000 XL - zamiana FDD na CF

Post autor: SLP » piątek 02 mar 2007, 09:37

No są tu ci monterzy?

A, i jeszcze kolejne pytanie - czy taki adapter CF/IDE musi być podłączony i taśmą i kablem zasilającym, czy tylko taśmą IDE (tamtędy też chyba idzie jakieś mini-zasilanie ) ? Widze, że większośc takich czytników CF na złączu IDE ma tylko miejsce na taśmę, a na zasilanie już nie.... (?)
Cały czas zmierzamy ku perfekcji :)

Mpc2000Xl

Post autor: Mpc2000Xl » poniedziałek 26 sty 2009, 09:20

...No są tu ci monterzy?

A, i jeszcze kolejne pytanie - czy taki adapter CF/IDE musi być podłączony i taśmą i kablem zasilającym, czy tylko taśmą IDE (tamtędy też chyba idzie jakieś mini-zasilanie ) ? Widze, że większośc takich czytników CF na złączu IDE ma tylko miejsce na taśmę, a na zasilanie już nie.... (?)...
Siema! Zasilanie musi być, sama tasma IDE nie wystarczy. Ja tez jestem w trakcie wymieniania stacji na czytnik. Zakupilem na allegro cos takiego:
http://allegro.pl/item535627335_scythe_kama_reader_combo_black_czytnik_fdd.html
to klasyczna stacja dyskietek + czytnik CF :) Wymiary sie zgadzają, powinna pasowac idealnie w miejsce stacji dyskietek.
Troche droga ale powinna działac, ma takie same porty jak stara stacja dyskietek. Mysle ze jutro dostane przesyłke, siadam nad empecem i próbuje.
Znalazłem na sieci opisy jak wymienic stacje , sa nawet zdjęcia:
http://www.schiphop.net/archive/index.php?t-10798.html
Pozdro.

9009man

Post autor: 9009man » poniedziałek 26 sty 2009, 19:11

...i niestety w zadnym wypadku nie moga byc magazynowane w poblizu zrodel promieniowania elmag bo nadaja sie na smietnik

akurat wczoraj jednej potrzebowalem....z 30 dzialaly dwie..za blisko monitora(niby ekranowanego) staly...
dokladnie,

gdybym tak mogl do s950 wsadzic czytnik...ah...
z ponad 50 dyskietek z zapisanymi patchami, samplami dziala zaledwie kilka...

ODPOWIEDZ