Przerabianie muzyki w formacie MIDI

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
rudzio77
Przerabianie muzyki w formacie MIDI

Post autor: rudzio77 » czwartek 01 mar 2007, 00:53

Witam,
Chciałbym prosić o pomoc, otóż mam trochę czasu i chciałbym zająć się przeabianiem midów przy pomocy komputera.
NIe posiadam instrumentu.
Czy za pomocą programów muzycznych i virtualnych instrumentów może z kiepsko brzmiącego mida zrobić dobry kawałek, który potem mozna zapisać w formacie MP3 i użyć jako profesjonalny podkład karaoke.
Jakich należy użyć programów,
Z góry dziekuję za wszystkie możlliwe informacje.
Zazaczam, że mój komputer ma zwykłą zintegrowaną kartę muzyczną.

mellodeque
Kontakt:

Re: Przerabianie muzyki w formacie MIDI

Post autor: mellodeque » czwartek 01 mar 2007, 07:49

kup karte z darmowym oprogramowaniem, to sobie pobrykasz, poszperaj w sklepach muzycznych. Można kupic kartę juz z oprogramowaniem, czyli wszystko co Ci do szczęcia będzie potrzebne.
Jesli czegoś nie jesteś pewien - nie pisz.
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/

ratio

Post autor: ratio » czwartek 01 mar 2007, 09:37

Tak jak napisał przedmówca.
Albo kup najprostrzą wersje cubase i dotego hypersonic2 taki wirtualny moduł brzmieniowy. Będziesz bardzo zadowolony.
Dodam że jakiś cubase dozucany jest do kart za darmo, ale za Hypersonic2 musisz zapłacić ok 15zł
Logic pro X | Focusrite Pro 26 | M Audio Project Mix IO

Awatar użytkownika
Respectus

Post autor: Respectus » czwartek 01 mar 2007, 11:43

...Tak jak napisał przedmówca.
Albo kup najprostrzą wersje cubase i dotego hypersonic2 taki wirtualny moduł brzmieniowy. Będziesz bardzo zadowolony.
Dodam że jakiś cubase dozucany jest do kart za darmo, ale za Hypersonic2 musisz zapłacić ok 15zł...
15zł czyli 1500zł, tyle dokładnie zapłaciłem. a przy okazji chciałem zapytać bo mam problem z cubase. Importuje do niego mida a on zapisuje mi go do jednej ściezki, czy da się tak zmajstrować zeby kazda scieżka importowanego mida była na osobnej scieżce w cubase? pozdro!

Awatar użytkownika
MATT669

Post autor: MATT669 » czwartek 01 mar 2007, 11:48

...Tak jak napisał przedmówca.
Dodam że jakiś cubase dozucany jest do kart za darmo, ale za Hypersonic2 musisz zapłacić ok 15zł...
a ja bym polecił na początek reaper 0.999 , a potem wyszukiwarka na www.kvraudio.com i "vst"=>"free"

rudzio77

Post autor: rudzio77 » czwartek 01 mar 2007, 13:33

Dzięki za informacje, Hypersonic2. Czy to jest jakieś zewętrzne urządzenie, czy oprogramowanie. Czy wystarczy do tego laptop

Awatar użytkownika
MX

Post autor: MX » czwartek 01 mar 2007, 15:44

czy da się tak zmajstrować zeby kazda scieżka importowanego mida była na osobnej scieżce w cubase? pozdro!...
Zaznacz tę ścieżkę, a potem z menu MIDI wybierz opcję DISSOLVE PART.
Hammond SK1

ODPOWIEDZ