MPD16 vs MPD 24

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
kaslab
Re: MPD16 vs MPD 24

Post autor: kaslab » poniedziałek 26 lut 2007, 23:24

...No a może ktoś doradzi co naj lepiej było by wybrać MPD 24, M-Audio Trigger Finger a może Korg ? A może jakąś klawiature sterująca ?...

Ja tu się rozwodze ...

Jak sam nie wiesz czego chcesz to poczytaj najpierw ... poszukaj na forum ... te tematy ludzie wałkowali już milion razy ...

Mpd16 czy mpd24 ? Bierz Mpd24. Czy może coś innego ? ... rusz d... do sklepu i zobacz co ci najbardziej leży...

Producent

cuba22

Post autor: cuba22 » poniedziałek 26 lut 2007, 23:51

Od początku jestem jednak nastawiony do MPD tylko nie wiedziałem czy MPD16 czy 24 .. Moje przekonanie zachwiala wypowiedz ze pady sa kiepskie .. A co do korga to wogóle mi nie pasi a po za tym korg bardziej nastawiony wydaje mi sie jest na techniczna muze niż hip-hop. MPD chce zakupc dla ułatwienia pracy z softwarem :) Nosiłem sie kiedyś z kupnem MPC 2500 ale w ostatniej chwili jednak zdecydowałem się na software. A co do przejścia się do sklepu to chętnie ale w moim miescie niestety nie ma tak duzego sklepu muzycznego który by to mial na stanie. Tak więc możliwości na przejście sie do sklepu i oblikanie co mi bardziej spasuje odpada. Wybiore Akai bo jakoś mam sentymet i zaufanie do tej firmy :) POZDRO !

pjeciun

Post autor: pjeciun » wtorek 27 lut 2007, 00:03

...Od początku jestem jednak nastawiony do MPD tylko nie wiedziałem czy MPD16 czy 24 .. Moje przekonanie zachwiala wypowiedz ze pady sa kiepskie .. A co do korga to wogóle mi nie pasi a po za tym korg bardziej nastawiony wydaje mi sie jest na techniczna muze niż hip-hop. MPD chce zakupc dla ułatwienia pracy z softwarem :) Nosiłem sie kiedyś z kupnem MPC 2500 ale w ostatniej chwili jednak zdecydowałem się na software. A co do przejścia się do sklepu to chętnie ale w moim miescie niestety nie ma tak duzego sklepu muzycznego który by to mial na stanie. Tak więc możliwości na przejście sie do sklepu i oblikanie co mi bardziej spasuje odpada. Wybiore Akai bo jakoś mam sentymet i zaufanie do tej firmy :) POZDRO ! ...

mam mpd16, mialem stycznosc z szarą mpctk-ą i uwazam ze pady działają nienagannie. natomiast moi znajomi mieli problemy z gniazdem usb, aczkolwiek ja ich nigdy nie mialem wiec moze to byl odosobniony przypadek.

bierz mpd, akai to akai. nie kupowalem mpd24 bo mialem juz wczesniej kontroler midi ale za tą cene uwazam ze jest wart rozpatrzenia. pozdrawiam
[addsig]
"(...) nic nie jest tak nudne jak prawda" - Charles Bukowski

cuba22

Post autor: cuba22 » wtorek 27 lut 2007, 14:14

I mam jeszcze takie jedno banalne pytanie MPD24 współpracuje z Fruity Loopsem ? Bo MPD16 wiem ze tak ale MPD24 .. ?

Awatar użytkownika
kaslab

Post autor: kaslab » wtorek 27 lut 2007, 15:40

...I mam jeszcze takie jedno banalne pytanie MPD24 współpracuje z Fruity Loopsem ? Bo MPD16 wiem ze tak ale MPD24 .. ?...
tak, bez problemu ... a wręcz b.dobrze ...
Producent

cuba22

Post autor: cuba22 » wtorek 27 lut 2007, 17:21

To gra gitara . PIonA !

Awatar użytkownika
wasyl25

Post autor: wasyl25 » wtorek 27 lut 2007, 20:05

na korgu zagrasz wszystko. co to za ruznica jaka muze grasz?? Jak wiesz co chcesz zrobic to wykrzesasz to na korgu. wejdz na studio.use.pl i przeczytaj recenzje. Ja testowałem wszstkie wymienione w tym poscie. i wg mnie Korg jest najlepszy. Po pierwsz Po co ci tyle suwaczków. Pad kontrol jest wymiatczem pod wzgledem wykonania i patentów w nim zawartych. MPC to klasyk ale mpd to tylko slaba namiastka. A ty i tak zrobisz jak uwazasz.
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.

guitarman

Post autor: guitarman » niedziela 23 wrz 2007, 17:08

Tydzień temu kupiłem Pad Kontrol'a Korga , ale za chiny ludowe nie wiem jak poruszać się w dołączonym oprogramowaniu.Pomocy!!!. Pad gra dźwiękami midi a ja bym chciał , aby grał samplami a najlepiej żeby można było pod konkretny pad przypisać kilka sampli np. hi-hatu reagujących w zależności od siły uderzenia w pad.To pomogło by zhumanizować brzmienie.Bardzo proszę o pomoc.

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » poniedziałek 24 wrz 2007, 08:22

Na pytanie guitarmana nie odpowiadam bo jest niestety lamerskie.
Natomiast napiszę krótko o moich doświadczeniach z padami. Miałem przez chwilę Akai MPD16, potem przez nieco dłuższą chwilę M-Audio TriggerFinger ,a teraz od dłuższego czasu mam i będę nadal miał PadKontrol Korga. Nic więcej nie dodam

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » poniedziałek 24 wrz 2007, 09:07

... Tydzień temu kupiłem Pad Kontrol'a Korga , ale za chiny ludowe nie wiem jak poruszać się w dołączonym oprogramowaniu.Pomocy!!!. Pad gra dźwiękami midi a ja bym chciał , aby grał samplami a najlepiej żeby można było pod konkretny pad przypisać kilka sampli np. hi-hatu reagujących w zależności od siły uderzenia w pad.To pomogło by zhumanizować brzmienie.Bardzo proszę o pomoc....
A jednak zlituję się na Tobą kolego. Muszę Cię zmartwić. Nie kupiłeś samplera tylko sterownik MIDI więc wszystko co z niego uzyskasz to wysyłanie za pomocą padów i regulatorów komunikatów MIDI ! Musisz uruchomić (poza załączonym edytorem) jakiś program-sampler-moduł brzmieniowy który zagra dzięki komunikatom MIDI wyzwalanym z padów Korga.

ODPOWIEDZ