Granie LIVE + brzmienia NATIVE INSTRUMENTS + VST
Witam, jestem kompletnym laikiem w sprawach połączenia komputera z klawiaturą sterującą.
Mam pytanie, dotyczące przełączania na bierząco instrumentów native czy tez wtyczek vst.
Chodzi mi dokładnie o to, bym mógł swobodnie za pomocą klawiatury strerującej bądź komputerowej przechodzić z wtyczki a na wtyczke b (nie na brzmienia zakresie danej wtyczki). Czy istnieje taki program komputerowy, który coś takiego umożliwia?
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam wszystkich
Mam pytanie, dotyczące przełączania na bierząco instrumentów native czy tez wtyczek vst.
Chodzi mi dokładnie o to, bym mógł swobodnie za pomocą klawiatury strerującej bądź komputerowej przechodzić z wtyczki a na wtyczke b (nie na brzmienia zakresie danej wtyczki). Czy istnieje taki program komputerowy, który coś takiego umożliwia?
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam wszystkich
Klawiszowiec z m-audio prokeys 88, początkuję współpracę z brzmieniami z kompa.
Re: Granie LIVE + brzmienia NATIVE INSTRUMENTS + VST
...Witam, jestem kompletnym laikiem w sprawach połączenia komputera z klawiaturą sterującą.
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam wszystkich...
Na pewno można to zrobić za pomocą Ableton Live: wystarczy przypisać recordy z poszczególnych kanałów do guzików na klawiaturze
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam wszystkich...
Na pewno można to zrobić za pomocą Ableton Live: wystarczy przypisać recordy z poszczególnych kanałów do guzików na klawiaturze
Ok, postaram sie jakoś dotrzeć i wywęszyć co nieco w tym programie, odezwe sie po sprawdzeniu. Dzięki za pomoc
Pozdrówka
Pozdrówka
Hello ponownie. No powiedzmy, że dodałem już 3 różne ścieżki MIDI, mam 3 różne instrumenty, jak je teraz przełączać bez myszki? Najlepiej klawiaturą sterującą. Mam z tym mały problemik a drugi, jeśli ktoś wie tak bez szukania, gdzie tu sie wybiera i ustawia ASIO, bo mam małe spóźniątka?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Asio już znalazłem, teraz to przełączanie...
Przypożądkuj do kazdej maszyny oddzielny kanał midi i po sprawie.
Pozdro
Pozdro
dodam jeszcze, ze to rozwiazanie bedzie dzialac w kazdym programie. Pamietaj o aktywowaniu monitoringu midi na tracku na ktorym chcesz grac.
...Przypożądkuj do kazdej maszyny oddzielny kanał midi i po sprawie.
Pozdro...
No luźno, tak zrobiłem, ale mi chodzi o to, jak przejść za pomocą klawiatury w czasie rzeczywistym z jednej ścieżki midi na drugą bo o to mi chodzi. A nie o przełączanie instrumentów w ramach jednej wtyczki czy jednej ścieżki midi.
Pozdro...
No luźno, tak zrobiłem, ale mi chodzi o to, jak przejść za pomocą klawiatury w czasie rzeczywistym z jednej ścieżki midi na drugą bo o to mi chodzi. A nie o przełączanie instrumentów w ramach jednej wtyczki czy jednej ścieżki midi.
W abletonie masz w górnym prawym rogu przycisk midi...klikasz na niego potem na sciezke midi, potem wciskasz klawisz na klawiaturze midi wyłączasz zapis midi. tak samo sie robi jak chcesz przypozadkowac jakis klawisz z klawiatury komputerowej tylko zaznaczasz w przycisk KEY a nie MIDI. Mam nadzieje, ze o to ci chodzilo...Polecam przeczytac instrukcje do abletona
...W abletonie masz w górnym prawym rogu przycisk midi...klikasz na niego potem na sciezke midi, potem wciskasz klawisz na klawiaturze midi wyłączasz zapis midi. tak samo sie robi jak chcesz przypozadkowac jakis klawisz z klawiatury komputerowej tylko zaznaczasz w przycisk KEY a nie MIDI. Mam nadzieje, ze o to ci chodzilo...Polecam przeczytac instrukcje do abletona...
No dzięki za pomoc, potrzebowałem to drogą szybką a anglika nie znam, po polsku instrukcji nie posiadam. Naprawde dziękuje za pomoc i za szybką odpowiedź.
Pozdrawiam
No dzięki za pomoc, potrzebowałem to drogą szybką a anglika nie znam, po polsku instrukcji nie posiadam. Naprawde dziękuje za pomoc i za szybką odpowiedź.
Pozdrawiam