...Pomocy!!
Właśnie kupiłem nowy procesor Pentium D i płytą główną Gigabyte. Zainstalowałem Nuendo 2...z różnymi wtyczkami VST i zadowolony chciałem sprawdzić jak to teraz będzie działać otworzyłem projekt (z WAVami), który był robiony na starym komp. z Athlonem i niestety rozpacz!
Nie działają wszystkie ścieżki, poprostu co któraś nie gra!
Z innymi projektami to samo, zawsze jakaś ścieżka jest martwa, jak zrobię DOUBLE TRACK, to ta nowa brzmi. Co się dzieje? Czy ktoś wie o co chodzi, już drugi raz formatowałem, bo myślałem, że przy instalacji coś źle zrobiłem.
Na szybko zrobiłem nowy projekt z 5 ścieżkami WAV i zapisałem, po odpaleniu na nowo, nie gra co druga ścieżka
Czy to może ma związek z tym, że ten Penitium D ma niby dwa rdzenie nuendo nie obsługuje go?
...
HM. Ja ostatnio próbowałem nuendo jedynkę na jeszcze bardziej extremalnej konfiguracji, czyli MACBOOK PRO DUO CORE(pod win XPsp2) i co ciekawe bez problemu zapierniczało 100 tracków do tedo pluginy oraz jeszcze włączyłem nagrywanie na 12 śladach (RME F 800) i szło jak burza.
Słyszałem że na PC dualcore mogą być jakies problemy właśnie z N2 i N3 więc dlatego sprawdzałem, zwłaszvcza że robię na N jedynce (lubię ją jakoś, pozatym mam weża w kieszeni na upgrade, czekam na 4)
Może coś się gryzie z pluginami? Odinstaluj wszystkie plugi zostaw tylko nuendo może się okaże że działa. Morzesz też w preferencjach audio ustawić COPY & CONVERT lub taką funkcję która kopiuje i konwertuje wszystki pliki do twojej sesji. Zakładam że oczywiście nuendo jest legalne bo te "z firmy uduś" zawsze mogą mieć coś spierdzielone zwłaszcza że raczej 2 pewnie złamana była jeszcze przed powstaniem DC.
Wogóle odinstaluj wszystko oprucz nuendo i doinstalowywuj po jednym programie , tak można zobaczyć czy coś się pogryzie.