sloniu a wysuszyles piasek???taki maly szczegol..........
Jasne Zbynia:) nei chciałemz eby mi jakeis małe zyjatka zakwitły w stendach:) niedosc ze dogadałem sie z Gospodazrem osiedla z e mogłem wziac ze skrzynki (juz suchy) to jeszce go na wszelki postawiłęm na noc przy kaloryferku no i poptrzyłem czy aby jakis nienormalny sasiad nie oprozniał do tego kuwetki swojej pcoiechy, naszczescie sam piasek:) na dołek zakleiłem filc na butapren:)
Stojaki pod monitory
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA
Polskie Radio SA
Re: Stojaki pod monitory
Dzięki za zdjęcia i info
Chyba jednak się pokuszę i coś poskręcam sam. A jakbym poszedł do takiego OBI np. to mi przytną sami te płyty? Nigdy nie kupowałem takich rzeczy więc jestem trochę zielony w tym temacie.

bez problemu tylko wymiary sobie przygotuj odpowiednie
przytna i to za darmo i rowniutko
do tego kup sobie wkrety meblowe zwane potocznie konfirmata(te na szesciokatny kluczyk ampulowy) i po sprawie
przytna i to za darmo i rowniutko
do tego kup sobie wkrety meblowe zwane potocznie konfirmata(te na szesciokatny kluczyk ampulowy) i po sprawie
Dobry Plan to podstawa:) rozrysuj, pomierz, zrob liste czesci i gitara. W Obim dałem plan kolesiowi z "drewniarni" pocioł mi wszystko od ręki :) pozdro i powodzenia.
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA
Polskie Radio SA
...Dobry Plan to podstawa:) rozrysuj, pomierz, zrob liste czesci i gitara. W Obim dałem plan kolesiowi z "drewniarni" pocioł mi wszystko od ręki :) pozdro i powodzenia....
No już sobie wszytko poobliczałem i wkrótce ruszam do OBI. A jeszcze pytanko - czy te płyty mogą być powlekane? NIe trzeba by później ich obklejać.
No już sobie wszytko poobliczałem i wkrótce ruszam do OBI. A jeszcze pytanko - czy te płyty mogą być powlekane? NIe trzeba by później ich obklejać.
- somebody-someone
Co do praktyki stosowania kolców, to wydaje mi się, że ma ona sens - z fizycznego punktu widzenia. Zastosowanie podstawy posiadającej 4 kolce minimalizuje powierzchnię styku z podłożem, co daje w efekcie dużo większą izolację, gdy rozchodzi się o drgania. Sam przymierzam się do zbudowania statywów i myślę o dość prostej, acz ciężkiej konstrukcji - 2 płyty z kamienia (coś w stylu nagrobkowych), 4 stalowe pręty i 4 kolce. Obie płyty połączone byłyby prętami na tyle sztywnymi, aby nie było mowy o jakimkolwiek poważniejszym zginianiu się. Dolna płyta uzbrojona w kolce, a na górnej stałby monitor. Zastanawiam się tylko jak przerobić ten projekt, aby można było regulować wysokość monitorów. Planuję, aby była to konstrukcja, która przeżyje mnie samego, dlatego też materiały trwałe. Muszę tylko dorwać jakiegoś fizyka, aby mi to wszystko policzył. Może gra nie jest warta świeczki, bo np. różnice pomiędzy zastosowaniem drewna, a kamienia nie będę drastyczne? Z moją znajomością fizyki wydaje mi się, że jednak mogą być... Pozdrawiam!
..:: Dobra muzyka to koincydencja wielu zbiorów zawierających jedynie dobre pierwiastki ::..