Peak 2.0 dyskietka autoryzacyjna
-
Wreszcie sobie kupiłem Peaka. Wprawdzie zabytkowego 2.0 box ale był nawet nie rozpakowany. Ale mam wielki problem program wymaga autoryzacji przez dyskietkę a ja nie mam w żadnym Macintoshu napędu. To znaczy miałem jeszcze miesiąc temu w 8100 ale mi całkowicie umarł :( A iBook takowej nie posiada o moim Mini nie myślę bo nie bootuje spod MacoS9. W instrukcji wyczytałem że była opcja klucza sprzętowego. Ale to już jest napewno nie do kupienia. No chyba że ktoś miał by do odsprzedania. Bias wersji 2.0 już nie supportuje. Proszę o pomoc czy można ten problem jakoś rozwiązać ?
Re: Peak 2.0 dyskietka autoryzacyjna
A stacja dyskietek na USB. Koszt około 50 zł (dane z Allegro)
A stacja dyskietek na USB. Koszt około 50 zł (dane z Allegro)
Nie bedzie latwo. O ile pamietam, do autoryzacji potrzebna byla jedna konkretna stacja dyskietek. To byly jaja...
Nie bedzie latwo. O ile pamietam, do autoryzacji potrzebna byla jedna konkretna stacja dyskietek. To byly jaja...

-
...A stacja dyskietek na USB. Koszt około 50 zł (dane z Allegro)
...
No to ładnie.
Szkoda mi tych pieniędzy. Mogłem kupić Amadeusa PRO :( Dodam tylko że emulator Maca PPC (z romem od mojego starego maca) pod PC nie widzi tej dyskietki. Więc to już klapa

No to ładnie.
Szkoda mi tych pieniędzy. Mogłem kupić Amadeusa PRO :( Dodam tylko że emulator Maca PPC (z romem od mojego starego maca) pod PC nie widzi tej dyskietki. Więc to już klapa

......
i tak koncza legalni uzytkownicy....(tak offtopic)
i tak koncza legalni uzytkownicy....(tak offtopic)
-
Takkk. Piraci mają najlepiej.
Ja już dawno zbojkotowałem wszystko co jest zabezpieczane w ten debilny sposób. Czy oni nie mogą dać ludziom do wyboru sposób zabezpieczenia. Ja bym wolał dongla. Instaluję program na iBooku i na Mini korzystam na jednym i na drugim i to legalnie ! To że kilka firm korzysta z tego ale nie chętnie to tendencja jest odwrotna. Dla swojej wygody nie klienta :(
Jak ktoś by chciał Peaka 2.02 jako nośnika + książka drukowana + dodatki z licencją (3 wtyczki Waves (świetnie działają z prootools free) + SFX Machine le) oddam za kilkadziesiąt złotych.

Ja już dawno zbojkotowałem wszystko co jest zabezpieczane w ten debilny sposób. Czy oni nie mogą dać ludziom do wyboru sposób zabezpieczenia. Ja bym wolał dongla. Instaluję program na iBooku i na Mini korzystam na jednym i na drugim i to legalnie ! To że kilka firm korzysta z tego ale nie chętnie to tendencja jest odwrotna. Dla swojej wygody nie klienta :(
Jak ktoś by chciał Peaka 2.02 jako nośnika + książka drukowana + dodatki z licencją (3 wtyczki Waves (świetnie działają z prootools free) + SFX Machine le) oddam za kilkadziesiąt złotych.
i tak koncza legalni uzytkownicy....(tak offtopic)...
Taa, tak samo skoncza wszyscy co maja cokoliwiek co wymaga auturyzacji przez internet, a producent zbankrutuje itd.
Dlatego tez zasada jest jedna - kupuj, ale miej gotowego i sciagnietego cracka
[addsig]
Taa, tak samo skoncza wszyscy co maja cokoliwiek co wymaga auturyzacji przez internet, a producent zbankrutuje itd.
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
-
...i tak koncza legalni uzytkownicy....(tak offtopic)...
...
Najzabawniejsze jest to ze producent często przemilcza potrzebne autoryzacji programu a wręcz ukrywa ten fakt łącznie z kłamstwami że program trzeba po prostu zarejestrować ... Ja właśnie dlatego bojkotuję takie oprogramowanie. Nie mam niestety ani czasu ani talentów do szukania kraków ani innych tego typu narzędzi.
Z tym peakiem wpadłem tylko dlatego że rok temu instalowałem ten program na kompie klienta z takiego samego pudełka z tym że tam na kopertce był numer seryjny do wersji LE a tej wersji nie trzeba aktywować ale nie ma wielu moich ulubionych narzędzi. Z tamtym klientem już nie mam kontaktu. Więc miałem nadzieję że stara wersja nie miała tego typu idiotyzmów. W moim zestawie też jest instalator wersji LE ale numer z koperty do niej nie wchodzi.
...
Najzabawniejsze jest to ze producent często przemilcza potrzebne autoryzacji programu a wręcz ukrywa ten fakt łącznie z kłamstwami że program trzeba po prostu zarejestrować ... Ja właśnie dlatego bojkotuję takie oprogramowanie. Nie mam niestety ani czasu ani talentów do szukania kraków ani innych tego typu narzędzi.
Z tym peakiem wpadłem tylko dlatego że rok temu instalowałem ten program na kompie klienta z takiego samego pudełka z tym że tam na kopertce był numer seryjny do wersji LE a tej wersji nie trzeba aktywować ale nie ma wielu moich ulubionych narzędzi. Z tamtym klientem już nie mam kontaktu. Więc miałem nadzieję że stara wersja nie miała tego typu idiotyzmów. W moim zestawie też jest instalator wersji LE ale numer z koperty do niej nie wchodzi.
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 02:23 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
O co chodzi? Zbierają statystyki użytkowników, bo ktoś robi jakąś pracę doktorską?
...
Zbieraja baze danych, by potem moc ja sprzedac za niezla kase.

Zbieraja baze danych, by potem moc ja sprzedac za niezla kase.
Jestem przystojny i młody