Mikrofony na konga

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Leff
Mikrofony na konga

Post autor: Leff » poniedziałek 19 lut 2007, 02:06

Hejka!
Szukam im szukam i nic już nie wiem...Potrzebuję mikrofony na konga, najchętniej (własciwie wyłącznie) na klipsach.Raczej nie drogie, ale przyzwoite. Znalazłem m.in. Superlux PRA 628 i 638, JTS CX 506 i 508 i Samson Kit3. Te ostatnie są najtańsze i nawet grają, ale są dość duże i podczas gry mało wygodne, łatwo o nie zahaczyć ręką. Może ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z w/w i może coś polecić lub odradzić, może jest coś innego ciekawego, o czym nie wiem? Przy okazji, widział ktoś ceny tych Superluxów?
Pozdrawiam - Leff
Leff - Szczecin

Awatar użytkownika
Misiorro

Re: Mikrofony na konga

Post autor: Misiorro » poniedziałek 19 lut 2007, 11:15

W ramach odpowiedzi ciekawostka. Słynny producent Elliot Scheiner używa do tomów Audio Technikę A-T M 25 (patrz koncert Fleetwood Mac 'The Dance').
Survival w RP

Leff

Re: Mikrofony na konga

Post autor: Leff » poniedziałek 19 lut 2007, 16:09

...Hejka!
Szukam im szukam i nic już nie wiem...Potrzebuję mikrofony na konga, najchętniej (własciwie wyłącznie) na klipsach.Raczej nie drogie, ale przyzwoite. Znalazłem m.in. Superlux PRA 628 i 638, JTS CX 506 i 508 i Samson Kit3. Te ostatnie są najtańsze i nawet grają, ale są dość duże i podczas gry mało wygodne, łatwo o nie zahaczyć ręką. Może ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z w/w i może coś polecić lub odradzić, może jest coś innego ciekawego, o czym nie wiem? Przy okazji, widział ktoś ceny tych Superluxów?
Pozdrawiam - Leff...
Nikt nic nie wie? Najbardziej interesują mnie JTS CX505/506 /508. Może ktoś na nich grał?
Pozdrawiam - Leff
Leff - Szczecin

ODPOWIEDZ