Najlepszy plugin do zmiany tempa?

Jeśli masz pomysł jak usprawnić sprzęt lub pracę i chcesz się nim podzielić, pisz tutaj śmiało.
Zbynia
Re: Najlepszy plugin do zmiany tempa?

Post autor: Zbynia » środa 14 lut 2007, 14:55

timestrecz w edytorze audio albo wbudowane algorytmy w multitrackach - pluginami sie tego nie robi

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » środa 14 lut 2007, 15:00

masz tam pewne mozliwosci zmian, poeksperymentuj - ja nie uzywam, ale z tego co slyszelm potrafi tego typu sytuacje naprwde ciekawie zrobic, wlasnie ten Cubaseowy. Kiedys byl taki watek na Forum....

Awatar użytkownika
Freemind

Post autor: Freemind » środa 14 lut 2007, 17:02

...Jaki proponujecie najlepszy plugin do zmiany tempa śladów?

Mi chodzi o zmianę ze 157 na 158 BPM i time bandit odpada z Cubase SX bo słychać za bardzo (o zgozo tylko 1 bpm!)
Nie wiem o jakiej wersji SX piszesz. Moze 1. Ja często korzystałem z algorytmów zawartych w Cubase SL3, obecnie używam Cubase Studio 4 (alg.MPEX Poly Complex o ile dobrze pamietam). Często muszę przyspieszac bądź tez zwalniac ślady, które wykorzystuję do remiksowania powierzonych mi utworów. Zdarzało się zmieniac tempo śladów nawet o 20-30 BPM z bardzo pozytywnym rezultatem.

Pozdrawiam
Free Mind
[addsig]
IroN Audio i7 4.2GHz (Kaby Lake) 16GB RAM, OS X Sierra, / Universal Audio Apollo Quad / Wes Audio Beta76 / Novation 61SL MkII / NI Maschine / Pro Tools 12.8 / Cubase 9.5 Pro / PSP Total Pack / D16 / Waves / NI Komplete 8 Ultimate / Arturia V Collection

Awatar użytkownika
Foxter
Kontakt:

Post autor: Foxter » środa 14 lut 2007, 21:03

...Jaki proponujecie najlepszy plugin do zmiany tempa śladów?

Mi chodzi o zmianę ze 157 na 158 BPM i time bandit odpada z Cubase SX bo słychać za bardzo (o zgozo tylko 1 bpm!)

Co polecacie innego?

pozdrawiam
Unique...
Ableton Live.
http://profile.myspace.com/szymonszulc

Awatar użytkownika
tox

Post autor: tox » środa 14 lut 2007, 23:21

......Jaki proponujecie najlepszy plugin do zmiany tempa śladów?

Co polecacie innego?

pozdrawiam
Unique...
Ableton Live....
Poprostu nie potrafisz wykorzystać dobrodziejstwa time strechtingu w Cubase wydaje mi się.Pokombinuj z doborem algorytmu w opcjach .1 bpm to baardzo nie wiele, zresztą do cubasea dołaoczny jest utwór który prezentuje zmianę prędkośći śladów w swojej strukturze - może zacznij od tego.
Pozdr

Awatar użytkownika
tigergold

Post autor: tigergold » czwartek 15 lut 2007, 03:10

Moje zdanie takie: żaden Ableton, nawet Cubase.
TylkoProsoniq Time Factory 2. Jeśli ktoś mi udownodni, że inny program robi to lepiej to zmienię zdanie. Gotowy jestem podziałać na śladach stereo dowolnych długości i odesłać wynik w ramach testu na forum. Angard!
[addsig]
For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life <John 3.16>

WG

Post autor: WG » czwartek 15 lut 2007, 08:30

... Prosoniq Time Factory 2. Jeśli ktoś mi udownodni, że inny program robi to lepiej to zmienię zdanie ...
A to widział

SoundShifter

Ja-cek

Post autor: Ja-cek » czwartek 15 lut 2007, 23:57

Można, ale po co, bo faktycznie wystarczy dobrze dobrać parametry w time streach (myślę, że w Cubase nie odbiega to od Nuendo, nie posiadam Cubase'a).
Zmieniałem jakiś czas temu tempo utworu z 130 na 140 BPM i efekt był zadowalający, czyli taki, że nie pogorszyła się jakość dźwięku, a tempo równiutko poszło o te 10 BPM w górę.
www.surogat.pl

ODPOWIEDZ