Cubase SX3 + EMU 0404

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
rb338
Cubase SX3 + EMU 0404

Post autor: rb338 » wtorek 13 lut 2007, 11:59

Witam.

Mam problem z synchronizacją. Jeśli podepnę jakąś ścieżkę pod VSTi a inna jest grana przez Syntezator SW Microsoft Wave to nie grają równo. Dlaczego tak się dzieje? W właściwościach/dźwięki i urządzenia audio w Windowsie jako urządzenie do odtwarzania muzyki midi słuzy mi właśnie ten syntezator czyli SW Windows GS Wave. Jeśli zmieniam na E-DSP Midi to plików midi nie słychać. W Cubasie tak samo jako midi out ustawiłem ten syntezator. Pliki midi się odtwarzają i w windowsie w odtwarzaczu i w Cubasie ale jak podpinam pod jakaś ścieżkę VSTi to grją one nierówno :( Prosze o pomoc!

pozdrawiam
Tworzę muzykę jak narazie tylko i wyłącznie na PCecie. Cubase 3 + VST instruments... Emu 0404

audiophone
Kontakt:

Re: Cubase SX3 + EMU 0404

Post autor: audiophone » wtorek 13 lut 2007, 12:12

...Witam.

Mam problem z synchronizacją. Jeśli podepnę jakąś ścieżkę pod VSTi a inna jest grana przez Syntezator SW Microsoft Wave to nie grają równo. Dlaczego tak się dzieje? W właściwościach/dźwięki i urządzenia audio w Windowsie jako urządzenie do odtwarzania muzyki midi słuzy mi właśnie ten syntezator czyli SW Windows GS Wave. Jeśli zmieniam na E-DSP Midi to plików midi nie słychać. W Cubasie tak samo jako midi out ustawiłem ten syntezator. Pliki midi się odtwarzają i w windowsie w odtwarzaczu i w Cubasie ale jak podpinam pod jakaś ścieżkę VSTi to grją one nierówno :( Prosze o pomoc!

pozdrawiam...

standart-zmniejsz latencje!
http://www.myspace.com/audiophone

Awatar użytkownika
rb338

Post autor: rb338 » wtorek 13 lut 2007, 12:23

standart-zmniejsz latencje!...

Dzięki! Chodziło mi własnie to po głowie, szukałem, szukałem i nie mogłęm tego znaleźć, ale chyba znalazłem... chyba... zaraz będę próbował ;) Czy w tych opcjach E-MU ASIO w miejscu "Clock Source" musi być Internal? Bo jeśli chodzi o Control Panel to ustawiłem na 2 ms
Tworzę muzykę jak narazie tylko i wyłącznie na PCecie. Cubase 3 + VST instruments... Emu 0404

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 13 lut 2007, 12:52

tak jesli to karta generuje sygnal synchronizujacy - external jesli podlaczysz urzadzenie na spdif dajace taki sygnal

podejzewam ze i tak ci sie rozjedzie bo microsoft dziala na mme a karta na asio

Awatar użytkownika
rb338

Post autor: rb338 » wtorek 13 lut 2007, 13:06

podejzewam ze i tak ci sie rozjedzie bo microsoft dziala na mme a karta na asio...

masz racje, rozjechało się... nic się nie da zrobić???

WBH-2006

Post autor: WBH-2006 » wtorek 13 lut 2007, 13:34

Mam e-MU i mi w miare plynnie dziala z latencja 7ms, na mniejszej cos trzeszczy (a w ogole to sciezki midi nagrywaja sie z malym wyprzedzeniem, tak ze musze recznie poprawiac ). Zrezygnuj z tego Win GS table (czy jak tam) na rzecz E-Mu DSP, bo na tym pierwszym dzwieki sa fatalne

audiophone
Kontakt:

Post autor: audiophone » wtorek 13 lut 2007, 13:54

Zrezygnuj z tego Win GS table (czy jak tam) na rzecz E-Mu DSP, bo na tym pierwszym dzwieki sa fatalne

Co ma GS do Emu-dsp ??
http://www.myspace.com/audiophone

Awatar użytkownika
rb338

Post autor: rb338 » wtorek 13 lut 2007, 14:49

...Mam e-MU i mi w miare plynnie dziala z latencja 7ms, na mniejszej cos trzeszczy (a w ogole to sciezki midi nagrywaja sie z malym wyprzedzeniem, tak ze musze recznie poprawiac ). Zrezygnuj z tego Win GS table (czy jak tam) na rzecz E-Mu DSP, bo na tym pierwszym dzwieki sa fatalne ...

z chęcią bym to zrobił ale jak? Na E-MU DSP pliki midi mi nie grają, jest cisza wręcz grobowa :( nie wiem dlaczego...

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 13 lut 2007, 15:27

bo dziala to wszystko na innych sterownikach - emu na asio windows na mme - mme charakteryzuje sie olbrzymia wrecz latencja praktycznie nie do zlikwidowania....

jedynym sensownym wyjsciem jest poszukanie jakiegos playera midi dzialajacego pod asio(z wbudowanym GS czy cos)
yamaha cos takiego miala z tego co pamietam - bodajze nawet darmowe
odpalasz to pod hostem - ale nic wiecej nie powiem bo nigdy nie korzystalem

WBH-2006

Post autor: WBH-2006 » wtorek 13 lut 2007, 16:04

......Mam e-MU i mi w miare plynnie dziala z latencja 7ms, na mniejszej cos trzeszczy (a w ogole to sciezki midi nagrywaja sie z malym wyprzedzeniem, tak ze musze recznie poprawiac ). Zrezygnuj z tego Win GS table (czy jak tam) na rzecz E-Mu DSP, bo na tym pierwszym dzwieki sa fatalne ...

z chęcią bym to zrobił ale jak? Na E-MU DSP pliki midi mi nie grają, jest cisza wręcz grobowa :( nie wiem dlaczego......
Musisz chyba w patch-mikserze uaktywnic... sprobuj dac "send to asio" na kanal, w ktorym ma byc odtwarzany sygnal Midi - powinno smigac

ODPOWIEDZ