http://www.lennardigital.com/modules/home/
Jak dla mnie to jest bomba zjada wszystko dookola,perfekcyjne filtry,oscylatory ,efekty i na koniec ma to cossss
reFx NEXUS
Re: reFx NEXUS
Panowie!!! Jak dla mnie wszystko sie wyjasnilo, bowiem nie dalem za wygrana. Kilka telefonow i zrobil sie "zlot kolesi", ale juz tak na zywo. Powiem tak, TI jak najbardziej nie ma sobie rownych ale..., nie tedy droga. Nie ma rownych i nie bedzie mial co do vst, bo to jeszcze jak narazie dwa rozne światy - podkreslam narazie! Rozwialem swe watpliwosci co do tematu klocki, kontra vsteki, lecz nie mowcie ze Nexus jest bardzo bardzo z tylu za TI, nieprawda. Jesli kogos nie stac by wydac kilka ladnych tysiączkow na TI, to nie ma co sie zastanawiac i polecam zakup Nexusa. Jesli zas chodzi o Nexusa v inne Vst, to tu powstaje odchlan. Powala wszystko, o ile juz wszystko slyszalem. Nie widzialem tez problemu jak to tu bylo ujete, niezgodnosci co do mono/stereo. Fakt, gra bardzo szeroko, ale czyz nie o to chodzi w dzisiejszych gatunkach trance? Inny sprawa, to nasze wspolne zdanie z kolegami "kto dzis slucha muzyki w mono?". Nexus powstal z mysla o kopiacych klimatach, do produkcji kubowo-tancowych i jak dala mnie spelni swa role nawet dla najbardziej wybrednych. Pozdro.
Porównywanie Nexusa Z TI (w kwestii wyboru zakupu) jest niedorzeczne .
Nexus to tylko sampler w którym mozna sobie co najwyżej filtrem pokrecic.
Jakośc sampli jest ok , rozfazowane fx mozna wyłączyc i włączyc inne lepiej sfazowane grajace równie szeroko (o ile takie w vst istnieją

Porównywanie Vanguarda z Virusem to kolejna niedorzecznosc , barwy lead z vanguarda maja sie nijak do Virusa , w gestym miksie zostaje z nich tylko nieprzyjemne chropowate brzmienie.
Sound Virusa na vsti to wg. mnie:
-NI Pro 53 z bankiem od Synthation ( z tym ze polifonia jest 1 głosowa )
http://www.synthation.net/cms/show.php?page=pro53details
-Emulacja TI (hypersaw) na Reaktorze 5 ( z tym ze zajmuje 70% CPU 2.8 GHz )
http://diseasescientist.blogspot.com/
TI brzmieniowo jest o 10 albo i 20 długości przed innymi vsti

w ogóle kto wpadł na pomysł porównywania ich ? Wydaje mi się ze Nexus czy Vanguard to dobra alternatywa dla tych których nie cieszy na tyle virus aby wydawać na niego pare tys.
Pozdrawiam
Pozdrawiam

Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]
...
Jakośc sampli jest ok , rozfazowane fx mozna wyłączyc i włączyc inne lepiej sfazowane grajace równie szeroko (o ile takie w vst istnieją
Porównywanie Vanguarda z Virusem to kolejna niedorzecznosc , barwy lead z vanguarda maja sie nijak do Virusa , w gestym miksie zostaje z nich tylko nieprzyjemne chropowate brzmienie.
...
tylko ze dla niektorych jak - NoRd384 -
Dla mnie osobiście taka czerstwą buła jest virus. Zarówno mi jak i moim znajomym o niebo lepiej przypadł do gustu vanguard i ten nexus od virusa
takie wypowiedz rozwalają , tym samym jestem przekonany ze NoRd384 nigdy nie miał okazji grac na tym instrumencie ,
Owszem kazdy moze miec swoje zdanie . lecz dobrze jest jesli wypowiadajacy sie wie o czym pisze :) w tym przypadku mam watpliwosci

tylko ze dla niektorych jak - NoRd384 -
Dla mnie osobiście taka czerstwą buła jest virus. Zarówno mi jak i moim znajomym o niebo lepiej przypadł do gustu vanguard i ten nexus od virusa
takie wypowiedz rozwalają , tym samym jestem przekonany ze NoRd384 nigdy nie miał okazji grac na tym instrumencie ,
Owszem kazdy moze miec swoje zdanie . lecz dobrze jest jesli wypowiadajacy sie wie o czym pisze :) w tym przypadku mam watpliwosci
...w ogóle kto wpadł na pomysł porównywania ich ? Wydaje mi się ze Nexus czy Vanguard to dobra alternatywa dla tych których nie cieszy na tyle virus aby wydawać na niego pare tys.
Pozdrawiam
...
jak to kto ... TY !!! przeczytaj swoje wypowiedzi
Pozdrawiam

jak to kto ... TY !!! przeczytaj swoje wypowiedzi
jak to kto ... TY !!! przeczytaj swoje wypowiedzi ...
Wyjaśnijmy coś, nie zrozumiałeś mnie. Zapaliłeś sie z dwoma innymi użytkownikami, że ktoś w ogóle śmiał powiedzieć, że brzmienie virusa mu sie nie podoba. Pisałem już ze grałem na virusie ale nie przypadł mi do gustu. Moim zdaniem nie jest to inwestycja godna tych pieniędzy. Rozumiem ze masz inne zdanie w tym temacie, i ja je szanuje. Prosze zatem też o uszanowanie mojego zdania, czy innych użytkowników forum dla których virus nie jest bóstwem. To że nam nie odpowiada ten instrument pod różnymi względami (stosunek ceny do brzmienia/możliwości, wyglądu czy ogólnie brzmienia) nie oznacza że nie mamy słuchu, czy mamy domowego użytku odsłuchy. Dziwi mnie taka postawa, bo przecież jest wiele osób bez większych funduszy ale z pasją i to właśnie liczy. Pasja do muzyki, sprzętu. Wiele osób właśnie ma odsłuch hifi i to im wystarczy, ale to nie oznacza ze sie nie znaja. Dla nich to musi brzmieć "da nich" nie ważne na jakim sprzęcie.
Popisywanie się możliwościami finansowymi to szczeniactwo. Uwierz mi że sa tu osoby które kupiły by twojego virusa razem z Tobą.
Rozmowy na takim forum maja sens tylko w tedy gdy obie strony szanują swoje zdanie i preferencje a nie zarzucają piractwo, brak słuchu, chorobę psychiczną, łącznie ze schodzeniem na tematy "naszych" matek, co już pokazuje poziom rozmówców.
Dziwie się sobie, czemu przy natłoku spraw codziennych wciągam się w nastoletnie pyskówi i dyskusje na które nie mam czasu a i sił szkoda.
Pozdrawiam
Wyjaśnijmy coś, nie zrozumiałeś mnie. Zapaliłeś sie z dwoma innymi użytkownikami, że ktoś w ogóle śmiał powiedzieć, że brzmienie virusa mu sie nie podoba. Pisałem już ze grałem na virusie ale nie przypadł mi do gustu. Moim zdaniem nie jest to inwestycja godna tych pieniędzy. Rozumiem ze masz inne zdanie w tym temacie, i ja je szanuje. Prosze zatem też o uszanowanie mojego zdania, czy innych użytkowników forum dla których virus nie jest bóstwem. To że nam nie odpowiada ten instrument pod różnymi względami (stosunek ceny do brzmienia/możliwości, wyglądu czy ogólnie brzmienia) nie oznacza że nie mamy słuchu, czy mamy domowego użytku odsłuchy. Dziwi mnie taka postawa, bo przecież jest wiele osób bez większych funduszy ale z pasją i to właśnie liczy. Pasja do muzyki, sprzętu. Wiele osób właśnie ma odsłuch hifi i to im wystarczy, ale to nie oznacza ze sie nie znaja. Dla nich to musi brzmieć "da nich" nie ważne na jakim sprzęcie.
Popisywanie się możliwościami finansowymi to szczeniactwo. Uwierz mi że sa tu osoby które kupiły by twojego virusa razem z Tobą.
Rozmowy na takim forum maja sens tylko w tedy gdy obie strony szanują swoje zdanie i preferencje a nie zarzucają piractwo, brak słuchu, chorobę psychiczną, łącznie ze schodzeniem na tematy "naszych" matek, co już pokazuje poziom rozmówców.
Dziwie się sobie, czemu przy natłoku spraw codziennych wciągam się w nastoletnie pyskówi i dyskusje na które nie mam czasu a i sił szkoda.
Pozdrawiam
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]
winnicki - tak Vangard miał wiele problemow , EFX to moim zdaniem podstawowy problem tego VST . Oscylatory sie nie rozjezdzały ale wiem ze nie jest łatwo ustawic na nich dzwiek poprawny fazowo , jakos sa zle wyskalowane . Moze to zostało poprawione w pozniejszych h wersjach ,...
Dzieki za odpowiedz. Mozna bylo tak odrazu.
Dzieki za odpowiedz. Mozna bylo tak odrazu.
A jak się ma nexus do hypersonica - brzmieniowo
cubase 4 komplete 5 powercore fw samplelord extreme sample conwerter