reFx NEXUS
- Kobe_Tai'73
...moim zdaniem nie opłaca sie wydawac 9 tys na virusa. Lepiej kupić to cacko albo starego Vanguarda. Uważam ze taniej i lepiej wyjdzie....
proszę pana chyba czas udać się do laryngologa... Ciekawe na jakim odsłuchu
porównywałeś te dwa instrumenty.
Ehhh normalnie szkoda prądu na dyskusje z takimi ludźmi...
proszę pana chyba czas udać się do laryngologa... Ciekawe na jakim odsłuchu
porównywałeś te dwa instrumenty.
Ehhh normalnie szkoda prądu na dyskusje z takimi ludźmi...
- Kobe_Tai'73
Re: reFx NEXUS
NO NIE MOGę ZROZUMIEć DLACZEGO SZTABY NAUKOWCóW (bo tak bym nazwał programistów) wupuszczają badziew którego nie można dobrze zmiksować ? Czy oni sobie z tego sprawy nie zdają ? Zdaja sobie na bank bo ich praca szła by na marne
nie zupełnie na marne bo taki nord384 poleci i kupi...Tylko potem wrzucam
takie klubowe softkawałki robione głównie na vst i na dobrym sprzęcie wychodzi jednostajnie plastikowa sieczka. Ale co z tego jak większość słucha
takich kawałków na "zwykłym" hifi, w tym pewnie nord384 i dla nich taki Virus TI i pewnie inne zawodowe klocki typu Waldorf, Clavia nie robią wrażenia i brzmiąc podobnie jak wspomniany Nexus.
takie klubowe softkawałki robione głównie na vst i na dobrym sprzęcie wychodzi jednostajnie plastikowa sieczka. Ale co z tego jak większość słucha
takich kawałków na "zwykłym" hifi, w tym pewnie nord384 i dla nich taki Virus TI i pewnie inne zawodowe klocki typu Waldorf, Clavia nie robią wrażenia i brzmiąc podobnie jak wspomniany Nexus.
- mr-hammond
I znów to samo vst czy hardware , ja pamietam jak pierwszy raz słyszałem virusa B , a konkretnie połączenie stage piana z ciepłym stereofonicznym padem z Virusa B. Dla mnie swietna rzecz i choć droga to uważam że jest do zastapienia. Już chyba na e-muzyku było porównanie v-station do Kstation i niewiele sie rózniły.
Ja jestem za tym by moze ktos kto zna temat zdradził jak mixuje instrumenty vst by były oki. A może redakcja sie tym zajmie w jakims najbliższym numerze :)
Pozdrawiam i spokoju życze.
Ja jestem za tym by moze ktos kto zna temat zdradził jak mixuje instrumenty vst by były oki. A może redakcja sie tym zajmie w jakims najbliższym numerze :)
Pozdrawiam i spokoju życze.
Pozdrawiam i spokoju życze....
Pełną gębą jestem za !!!! Dokładnie - ktoś kto zna temat !
Wielu artystów używa softu z wielkim powodzeniem - choćby i ten pan
http://www.native-instruments.com/index.php?id=kowalski_us&ftu=642f0b3e96e2958&flash=9
"
What equipment did you use to produce the album? What’s your studio setup and how did it change over the last few years?
Until 1½ years ago I was a total hardware addict. The only software I was using was the original Cubase running on an Atari. That's been changing more and more recently. The possibilities that software offers nowadays are absolutely fantastic. For the album I used Cubase SX in conjunction with the Houston controller for sequencing and Reason, the Pro-53 and some other instruments for the sound. I am a big fan of software synthesizers. They give you the total control over the sound. The Pro-53 is really one of my favorite virtual synthesizers, I get a lot of use out of it. I always mix down on my Soundcraft Ghost mixer, at which point I also add some hardware effects and compression. "
Czy jego produkcje brzmią plastikowo ? i wielu innych ? To nie jest pierwszy lepszy producent - to fachowiec z górnej półki
Proszę odpuścić sobie głosy w stylu "....to reklama...."
Jednak da się !
On raczej na tym forum się nie wypowie i nie zdradzi tajników swojej pracy, jednak jak wyżej pisał MR-HAMMOND - moze ktoś się znajdzie i opowie coś ciekawego.
A może by tak użyć virusa ti jako sterownika do vanguarda:) jest taka opcja więc pewnie będzie się nadawał:)
Chciałem tylko dodać ze współproducentem Nexusa jest Vengeace Music czyli producent chyba najfajniejszych barw jakie można sobie wgrać do wirusa ( mowa o muzyce trance/dance/electrohouse i innych dyskotekowych przyśpiewkach ) dlatego w Nexusie są prawie wszystkie ich brzeminia zsamplowane. Jeżeli komuś nie będzie to przeszkadzało ze mało można kręcić gałami to pewnie sie nacieszy.
Testowałem i na moje głuche ucho jest tak że Virus ( tylko proszę nie róbcie znowu awantury, hardware to hardware ) potem Nexus, długo długo nic i vanguard
Chciałem tylko dodać ze współproducentem Nexusa jest Vengeace Music czyli producent chyba najfajniejszych barw jakie można sobie wgrać do wirusa ( mowa o muzyce trance/dance/electrohouse i innych dyskotekowych przyśpiewkach ) dlatego w Nexusie są prawie wszystkie ich brzeminia zsamplowane. Jeżeli komuś nie będzie to przeszkadzało ze mało można kręcić gałami to pewnie sie nacieszy.
Testowałem i na moje głuche ucho jest tak że Virus ( tylko proszę nie róbcie znowu awantury, hardware to hardware ) potem Nexus, długo długo nic i vanguard
...
gdybyś jeszcze coś sensownego miał do napisania... gdybyś troche czytał forum to bys wiedział, kto co posiada i na czym odsłuchuje
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]
Zgadza sie , panowie z Vengeace czyli Manuel Schleis i Manuel Reuter sa autorami wielu brzmien do Virusa , ktore potem zostały zaprzegniete do Nexus i Vangard i Disco-DSP , Toxic itd we wszystkich tych instrumentach mozna sie natknac na poszczegolne barwy , Jednak ja nigdzie nie napisałem ze te Instrumenty VST nie sa miksowalne .. jak tutaj jakis "jegomosc " mi wytyka ł . JA NAPISAŁEM ZE CYTUJE "PROBY MIKSOOWANIA TAKICH INSTRUMENTÓW JAK VANGARD I WIELU INNCH - PLASTIKOWCÓW Z HARDWEROWYMI INSTRUMENTAMI NIE JEST ŁATWA gdyz jakosc dzwikeu instrumentów VST jest po porstu inna moim zdaniem gorsza , a to własnie słychac w czasie miksowania ...
jesli zostaniesz w domenie vst nie bedzie tego problemu .
winnicki - tak Vangard miał wiele problemow , EFX to moim zdaniem podstawowy problem tego VST . Oscylatory sie nie rozjezdzały ale wiem ze nie jest łatwo ustawic na nich dzwiek poprawny fazowo , jakos sa zle wyskalowane . Moze to zostało poprawione w pozniejszych h wersjach ,
Testowałem i na moje głuche ucho jest tak że Virus ( tylko proszę nie róbcie znowu awantury, hardware to hardware ) potem Nexus, długo długo nic i vanguard...
U mnie za Virusem jest Cakewalk Rapture, Dimension Pro i Atmosphere... Nexusa mialem demo, troche pograłem ale te przerwy mnie wqr***** i wywalilem.
Mysle... ba jestem o tym przekonany... ze juz powstaje cala masa produkcji młodych adeptów... z gotowcow Nexusa...
U mnie za Virusem jest Cakewalk Rapture, Dimension Pro i Atmosphere... Nexusa mialem demo, troche pograłem ale te przerwy mnie wqr***** i wywalilem.
Mysle... ba jestem o tym przekonany... ze juz powstaje cala masa produkcji młodych adeptów... z gotowcow Nexusa...

Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)
...Testowałem i na moje głuche ucho jest tak że Virus ( tylko proszę nie róbcie znowu awantury, hardware to hardware ) potem Nexus, długo długo nic i vanguard...
...
... nie ma to jak wcisnąć akord... podłozyc gary, wszystko samo gra i kawalek gotowy

... nie ma to jak wcisnąć akord... podłozyc gary, wszystko samo gra i kawalek gotowy

Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)
- mr-hammond
Nexusa mialem demo, troche pograłem ale te przerwy mnie wqr***** i wywalilem.
Nie potrafie znalesc na stronie z nexuem dema (demo available soon), mógłbys wskazać linka ?
Pozdrawiam
Nie potrafie znalesc na stronie z nexuem dema (demo available soon), mógłbys wskazać linka ?
Pozdrawiam