Komputer + karta muzyczna?
co do athlona to koniecznie na podstawce am2 i super by bylo gdyby to byla wersja z obnizonym poborem mocy oznaczana EE - 30 wat mniej zre a to przeklada sie na cisze.................
wazana jest tez pamiec - 667 na niskich timigach i 800 tez na niskich - zwykla 800 ddr2 dziala wolniej od starej 400(sic!)
dobry wentylator - olac jakies scythi po 300 zeta bo to tylko pic na wode - arctic pro64 wypasik - bardzo cichy i wydajny(kolo 80pln)
najlepiej dwurdzeniowy ale nie przesadzac z jego predkoscia - takie 3600+ do 4000+ w wersji EE bardzo dobrze sie podkrecaja i nie gotuja sie za bardzo
co do obudow to bym tak z radosci nie skakal bo wiekszosc nawet tych najdrozszych wcale nie jest nastawiona na cisze - sa dziurawe jak sito i maja po 2 3 wiatraki - chlodzenie to tam podstawowa kwestia - nie cisza.....
cicha obudowe niestety trzeba budowac samemu............
wazana jest tez pamiec - 667 na niskich timigach i 800 tez na niskich - zwykla 800 ddr2 dziala wolniej od starej 400(sic!)
dobry wentylator - olac jakies scythi po 300 zeta bo to tylko pic na wode - arctic pro64 wypasik - bardzo cichy i wydajny(kolo 80pln)
najlepiej dwurdzeniowy ale nie przesadzac z jego predkoscia - takie 3600+ do 4000+ w wersji EE bardzo dobrze sie podkrecaja i nie gotuja sie za bardzo
co do obudow to bym tak z radosci nie skakal bo wiekszosc nawet tych najdrozszych wcale nie jest nastawiona na cisze - sa dziurawe jak sito i maja po 2 3 wiatraki - chlodzenie to tam podstawowa kwestia - nie cisza.....
cicha obudowe niestety trzeba budowac samemu............
Re: Komputer + karta muzyczna?
Są niedrogie obudowy do raka 19" typ GH-418 4Ui można by ją wyciszyć - a i do transportu na scenę także w studio by chyba dobrze się spisała.
Macbook pro 17" 2.4 , mac pro 2.8 Quad-Core , RME fireface 800 , Emu 5000 ultra . telecaster hot rod , AKG 270 studio , Logic 8 , Melodyne plug in , Reaper .
- adrianmarjan
...co do athlona to koniecznie na podstawce am2 i super by bylo gdyby to byla wersja z obnizonym poborem mocy oznaczana EE - 30 wat mniej zre a to przeklada sie na cisze.................
Piszesz Bardzo konkretne stwierdzenia i teoretycznie to wszystko powinno mieć odzwierciedlenie w wydajności itd... LECZ..!!! Byłem dziś w sklepie komputerowym i na moje prośby co do dobrych podzespołów sprzedawcy odpowiadali ==jak z kabaretu ANI MRU MRU NIEEEEEEEEEMA !!! a raczej że nie mają tego dostępnego na churtowniach i t d ....
Niestety większośc pracowników nie jest zorjentowana w parametrach , ba... nie ma o nich zielonego pojęcia że takowe są i gdyby nie fakt że takie forum jak i inne forum są o takiej tematyce dostępne to bym nie miał o tym pojęcia!!!
Wracając do tematu ::: jak wygląda sytuacja z cashem w procku??? intel podaje na rdzeniu 2mb a atlon 512kb ........ jak to się ma w praktyce ??
dostępny atlon z 1mb cashu na rdzeń kosztuje 1350pln gdzie za 1200pln mogę kupić już intela 6600 z (UWAGA) 4mb na rdzeń czyli razem 8mb cashu ...<<<<< co w praktyce daje ten cash??? bo nie wiem?!!!!!>>>>
najważniejsza jest też chyba pamięć ?? więc jakiej firmy ?? czy ktokolwiek ze sprzedawców operuje tymi danymi typu latencja ramu ??/
nie będę wspominał już o dyskach tw.bo tu bynajmniej temat jest jasny (320gb.sata2 :) )
Dostaję bzika na punkcie wyboru!!!
Piszesz Bardzo konkretne stwierdzenia i teoretycznie to wszystko powinno mieć odzwierciedlenie w wydajności itd... LECZ..!!! Byłem dziś w sklepie komputerowym
Niestety większośc pracowników nie jest zorjentowana w parametrach , ba... nie ma o nich zielonego pojęcia że takowe są i gdyby nie fakt że takie forum jak i inne forum są o takiej tematyce dostępne to bym nie miał o tym pojęcia!!!
Wracając do tematu ::: jak wygląda sytuacja z cashem w procku??? intel podaje na rdzeniu 2mb a atlon 512kb ........ jak to się ma w praktyce ??
dostępny atlon z 1mb cashu na rdzeń kosztuje 1350pln gdzie za 1200pln mogę kupić już intela 6600 z (UWAGA) 4mb na rdzeń czyli razem 8mb cashu ...<<<<< co w praktyce daje ten cash??? bo nie wiem?!!!!!>>>>
najważniejsza jest też chyba pamięć ?? więc jakiej firmy ?? czy ktokolwiek ze sprzedawców operuje tymi danymi typu latencja ramu ??/
nie będę wspominał już o dyskach tw.bo tu bynajmniej temat jest jasny (320gb.sata2 :) )
Dostaję bzika na punkcie wyboru!!!

GRAJEk na Wiejskich iMpresssskah
Dobrze by było wchodzisz do sklepu muzycznego a tu na półce stoi kilka modeli koputerów z różnymi procesorami na każdą kieszeń lecz wszystkie skonfigórowane do pracy muzyką .Były by to źeczy zrobione przez fachowców i gwarantowały by tą wydajność .Moźna by to dotknąć , posłuchać , sprawdzić softy jak pracują wyjąć kasę i po problemie. Czy powinno tak być?
Macbook pro 17" 2.4 , mac pro 2.8 Quad-Core , RME fireface 800 , Emu 5000 ultra . telecaster hot rod , AKG 270 studio , Logic 8 , Melodyne plug in , Reaper .
cache buforuje zadania w procesorze(tak w skrocie) - teoretycznie im wiecej tym lepiej ale bardzo duzo zalezy od architektory(co za duzo to tez nie zdrowo)
athlony z 1mb nie sa jakos szczegolnie szybsze - ot raptem kilka procent....
olej sklepy - wciskaja kit i badziew a czesto czegos nie ma po to zeby wypchnac to co jest
zajzyj tu
www.znak.pl
jeden z najtanszych sklepow i z olbrzymim asortymentem - jak narazie tylko raz trafilem ze czegos nie bylo i mialbym to na nastepny dzien ale nie chcialoby mi sie przyjezdzac wiec wzialem co bylo(akurat to hdd wiec ten czy tamten nie robil zadnej roznicy)
generalnie kupuj procesor do max 1000 pln - drozszych sie zwyczajnie nie oplaca.....dobra cena do wydajnosci to 400-700 pln i zawsze zostaje mozliwosc podkrecenia - nowe procki generalnie spokojnie chodza 20% szybciej nie dajac za duzo goraca i podkreca sie je dosc banalnie......
athlony z 1mb nie sa jakos szczegolnie szybsze - ot raptem kilka procent....
olej sklepy - wciskaja kit i badziew a czesto czegos nie ma po to zeby wypchnac to co jest
zajzyj tu
www.znak.pl
jeden z najtanszych sklepow i z olbrzymim asortymentem - jak narazie tylko raz trafilem ze czegos nie bylo i mialbym to na nastepny dzien ale nie chcialoby mi sie przyjezdzac wiec wzialem co bylo(akurat to hdd wiec ten czy tamten nie robil zadnej roznicy)
generalnie kupuj procesor do max 1000 pln - drozszych sie zwyczajnie nie oplaca.....dobra cena do wydajnosci to 400-700 pln i zawsze zostaje mozliwosc podkrecenia - nowe procki generalnie spokojnie chodza 20% szybciej nie dajac za duzo goraca i podkreca sie je dosc banalnie......
...Dobrze by było wchodzisz do sklepu muzycznego a tu na półce stoi kilka modeli koputerów z różnymi procesorami na każdą kieszeń lecz wszystkie skonfigórowane do pracy muzyką .Były by to źeczy zrobione przez fachowców i gwarantowały by tą wydajność .Moźna by to dotknąć , posłuchać , sprawdzić softy jak pracują wyjąć kasę i po problemie. Czy powinno tak być?...
A jak jest w innych krajach?
A jak jest w innych krajach?
AMD 64 Opteron 170 Dual Core (@2.4 GHz) chłodzenie fabryczne
K8NSUltra s.939
Matrox G550 (dwa monitory)
dwa dyski 80 i 320
RME HDSP 9632 + AI4S (Beta19)
Windows XP Home SP2
Cubase 4
na tej konfiguracji Cubase4 dopiero pracuje stabilnie.
Poprzednio (AMD 64 3200) przy zmianie latencji Cubase4 Bardzoooooo
długo myślał zanim można było dalej kontynuować pracę.
Otwarcie wtyczki VW i próba zmiany latencji była nie do przejścia.
Teraz już nie mam żadnych problemów.
Duże sesje z zapiętymi wtyczkami na śladach
bez problemu na niższej latencji.
Nie miałem czasu na większe / dokładniejsze testy.
Procek może stabilnie pracować nawet na 2.6-2.7 ale tu już trzeba
dać dobre chłodzenie. Stabilnie mogłem bez zmiany chłodzenia
pracować na 2.5 ale sobie odpuściłem i jest na 2.4.
Midas M32R,EVE SC203,PC IntelCore2 Duo E6550 2.33GHz, 4GBRAM, Win7/64, HDSP9632+AI4S-192, BCF2000, lenovo Ideapad700 i7 16GB RAM, Cubase 8/7.5,SoundForge10, CDArchitect5.2, PSPaudioware, NomadFactory, StevenSlateDrums4, BFD ECO
http://www.shop-sonica.com/pd_neo64i.cfm
sklep oferuj?cy ciekawe komputery
sklep oferuj?cy ciekawe komputery
-
- Kontakt:
Ja osobiscie siedze na "starym" d830, DualCore 2x3Ghz@3,9Ghz - jeszcze ani razu mi sie nie przypchał, a machałem już na Colususie oraz Kompakt SD w trybach Multiinstruments, zapchanie proca siegało 80% ale dalej żadnych dropów i latencja na 5ms.
Obecne Core2Duo to małe monsterki, na dobrej płycie np ASUS,ach smigają jak przecinaki - jesli do tego na pokładzie jest UAD, czy Powercore to można śmiało potężne projekty robić, E6600 jest wypas, ale już ładnie kręcić stabilnie można E6300, a tego cena nie jest wygórowana.
Wszystko też zależy od programu, jedne bardziej ssają procka inne mniej, CUbase nie należy do oszczędnych.
Druga sprawa to zapinanie VST i umiejętne z nich korzystanie, przesadne ustawienia nie wróżą nic dobrego, reverby zżerają proca chyba najbardziej.
Obecne Core2Duo to małe monsterki, na dobrej płycie np ASUS,ach smigają jak przecinaki - jesli do tego na pokładzie jest UAD, czy Powercore to można śmiało potężne projekty robić, E6600 jest wypas, ale już ładnie kręcić stabilnie można E6300, a tego cena nie jest wygórowana.
Wszystko też zależy od programu, jedne bardziej ssają procka inne mniej, CUbase nie należy do oszczędnych.
Druga sprawa to zapinanie VST i umiejętne z nich korzystanie, przesadne ustawienia nie wróżą nic dobrego, reverby zżerają proca chyba najbardziej.
Jesli czegoś nie jesteś pewien - nie pisz.
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/
...Ja osobiscie siedze na "starym" d830, DualCore 2x3Ghz@3,9Ghz - jeszcze ani razu mi sie nie przypchał, a machałem już na Colususie oraz Kompakt SD w trybach Multiinstruments, zapchanie proca siegało 80% ale dalej żadnych dropów i latencja na 5ms.
...
I tu się zgadzam na dowód tego podam adres gdzie są prezentowane komputery w róźnej cenie a wszystkie na intelu
http://www.homerecordingconnection.com
...
I tu się zgadzam na dowód tego podam adres gdzie są prezentowane komputery w róźnej cenie a wszystkie na intelu
http://www.homerecordingconnection.com