Komputer + karta muzyczna?
Hmmm, w zasadzie opisales moj komp - w sumie nawet nieco slabszy niz moj - ale nie powiem zebym problemow nie mial - np.
-duzo pracujacych naraz dyskow to hałas
-zapchany dyskami komputer bardziej sie nagrzewa
-latencje mam teraz gorsza (na karcie Firewire) niz wczeniej na Athlonie 2000+ i PCI Emu 1212m
-pasywnie chlodzna karta graficzna dogrzewa dodatkowo wnetrze kompa
-wiele razy opisywane przeze mnie wrazenie leniwosci procesora (Cubase teoretycznie obsluguje dwa rdzenie - ale tylko teoretycznie)
-stracilem troche czasu na konfiguracje, zakup, zlozenie i testowanie konfiguracji komp
-jestem "spłukany"
-jestem zawiedziony brakiem niewiarygodnych zyskow z zamiany
takze nie zawsze zakup najnowszych czesci powoduje gwaltowny wzrost... :)
-duzo pracujacych naraz dyskow to hałas
-zapchany dyskami komputer bardziej sie nagrzewa
-latencje mam teraz gorsza (na karcie Firewire) niz wczeniej na Athlonie 2000+ i PCI Emu 1212m
-pasywnie chlodzna karta graficzna dogrzewa dodatkowo wnetrze kompa
-wiele razy opisywane przeze mnie wrazenie leniwosci procesora (Cubase teoretycznie obsluguje dwa rdzenie - ale tylko teoretycznie)
-stracilem troche czasu na konfiguracje, zakup, zlozenie i testowanie konfiguracji komp
-jestem "spłukany"
-jestem zawiedziony brakiem niewiarygodnych zyskow z zamiany
takze nie zawsze zakup najnowszych czesci powoduje gwaltowny wzrost... :)
Re: Komputer + karta muzyczna?
Sądze że przy adpowiedniej konfiguracji nie powinno być żadnych problemów nie podałem jeszcze obudowy i grafiki a tu właśnie nie trzeba oszczędzać pieniędzy dobra obudowa to 1.000 zł Grafika też lub więcej .Dyski można zewnętrzne te na pliki- system wewnątrz.Oczywiście wszystkie komponęty powinny być markowe
Macbook pro 17" 2.4 , mac pro 2.8 Quad-Core , RME fireface 800 , Emu 5000 ultra . telecaster hot rod , AKG 270 studio , Logic 8 , Melodyne plug in , Reaper .
...Sądze że przy adpowiedniej konfiguracji nie powinno być żadnych problemów nie podałem jeszcze obudowy i grafiki a tu właśnie nie trzeba oszczędzać pieniędzy dobra obudowa to 1.000 zł Grafika też lub więcej .Dyski można zewnętrzne te na pliki- system wewnątrz.Oczywiście wszystkie komponęty powinny być markowe...
sory
windows ma chyba problemy z Texas Instruments Firewire 400 i 800 a 800 to chyba nie obsługuje można dokupić kontroler z dwoma portami
sory
windows ma chyba problemy z Texas Instruments Firewire 400 i 800 a 800 to chyba nie obsługuje można dokupić kontroler z dwoma portami
Macbook pro 17" 2.4 , mac pro 2.8 Quad-Core , RME fireface 800 , Emu 5000 ultra . telecaster hot rod , AKG 270 studio , Logic 8 , Melodyne plug in , Reaper .
- breakbeat_famillia
Czy faktycznie windows ma problem z Texas Instruments ?? bo wlasnie sie przymierzam na zamiane rme hdsp 9632 na motu ultralite (wy/wy) i mam na plycie port FW z chipsetem Texasoof :)... Szczeze powiedziawszyto kolega podlaczal Final Scratch II na Firewire i ma wlasnie karte z FW i chipsetem Texasoof, nie nazeka na nic a napewno nie na latencje.
Muzyka to bardzo osobista sprawa...każdemu gra w duszy innaczej.
Windows XP - coś było ale w SP 2 chyba naprawiono ten problem - firewire 400
nie ma problemow zadnych z Texas, kolega pomuylil cos.
W SP2 byla ograniczona predkosc portu Ieee1394a do 100Mb/S - poprawka lub autopatcher "odblokowuja" ten "bład"
W SP2 byla ograniczona predkosc portu Ieee1394a do 100Mb/S - poprawka lub autopatcher "odblokowuja" ten "bład"
Tak naprawino tą przepustowość portu
W płytach głównycn pod windows nadal brak jest IEEE1394b firewire 800 a urządzenia już się pokazują np Fireface 800
- adrianmarjan
A więc zdania są podzielone co do intela...
Nie uwierzyłbym gdyby nie fakt że mam 6300 w domu i nie jest to rewelka a wręcz kiepściutko...
A więc jadę do sklepu pytać o atlonika ! --- Nie będę krył że najbardziej to zalezy mi nia wydajności...!!! ///A stabilność to kwestja ustawień i dobrych nawyków! czego nie można być pewnym w atlonie --- na intelu nigdy nie pracowałem i odczucie gramolenia dało się zauważyć!
Prosił bym o jakieś dane na temat atlona ... na co zwrócić uwagę!
Jak narazie to chyba nie pojawiło się żadne konkretne stwierdzenie na temat karty z dsp... Najtańsza z najlepszych i najwydajniejszych...!
Podkreślam że posiadam Fatmana Fatfunkera więc przedwzmacniacz w karcie jest mi zbyteczny ! ...
Nie uwierzyłbym gdyby nie fakt że mam 6300 w domu i nie jest to rewelka a wręcz kiepściutko...
A więc jadę do sklepu pytać o atlonika ! --- Nie będę krył że najbardziej to zalezy mi nia wydajności...!!! ///A stabilność to kwestja ustawień i dobrych nawyków! czego nie można być pewnym w atlonie --- na intelu nigdy nie pracowałem i odczucie gramolenia dało się zauważyć!
Prosił bym o jakieś dane na temat atlona ... na co zwrócić uwagę!
Jak narazie to chyba nie pojawiło się żadne konkretne stwierdzenie na temat karty z dsp... Najtańsza z najlepszych i najwydajniejszych...!
Podkreślam że posiadam Fatmana Fatfunkera więc przedwzmacniacz w karcie jest mi zbyteczny ! ...
GRAJEk na Wiejskich iMpresssskah
- adrianmarjan
Julia zostanie !
Jaką kartę dsp? 2000pln/3500pln ???
Jaką kartę dsp? 2000pln/3500pln ???
GRAJEk na Wiejskich iMpresssskah