Tania bezprzewodówka na scenę?
Temat poruszany nie raz na forum i to to z marnym skutkiem.
Powiem krótko potrzebuje jeden bezprzewodowy mikrofon a mam tylko 900zł. Dodam że lubie sie troche bawic i majstrować, w jednym poście użytkownik napisał o alphartach z wkładkami od sm 58 mam takie alpharty i mam sm 58 ale z dziada cudów nie będzie,
miałem pomysł aby kupić tańszeko shura PG58 i zamienić wkładki z moim sm(tylko że on jest przewodowy) czytaki eksperyment ma szanse powodzenia?? I czyta operacja poprawi coś w PG?? Nie mam kasy na drogie cuda wiec muszę kombinować.
Powiem krótko potrzebuje jeden bezprzewodowy mikrofon a mam tylko 900zł. Dodam że lubie sie troche bawic i majstrować, w jednym poście użytkownik napisał o alphartach z wkładkami od sm 58 mam takie alpharty i mam sm 58 ale z dziada cudów nie będzie,
miałem pomysł aby kupić tańszeko shura PG58 i zamienić wkładki z moim sm(tylko że on jest przewodowy) czytaki eksperyment ma szanse powodzenia?? I czyta operacja poprawi coś w PG?? Nie mam kasy na drogie cuda wiec muszę kombinować.
Re: Tania bezprzewodówka na scenę?
Po co kombinować? AKG WMS 40 VOCAL PRO (ok 800zł)
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...
...Po co kombinować? AKG WMS 40 VOCAL PRO (ok 800zł)...
Paskudnie wygląda i ma tylko jedną kruciótką antenke zatem zasięg też kiepski jak bym chciał stać w miejscu to śpiewł bym do sm58 na kablu
Paskudnie wygląda i ma tylko jedną kruciótką antenke zatem zasięg też kiepski jak bym chciał stać w miejscu to śpiewł bym do sm58 na kablu
- AlfonsoRodeo
ZObacz na mikrofony Samson (UHF), DB Technologies.
...ZObacz na mikrofony Samson (UHF), DB Technologies....
spoglądałem na te samsony i nawet jest taki zestaw za 640zł dwie długie antenki i mic na styl shura,a le nigdy z tym doczynienia nie miałem i sam niewiem. szczur to szczur jak bym miałtakiego to pewniak że nie padnie w półimprezy
spoglądałem na te samsony i nawet jest taki zestaw za 640zł dwie długie antenki i mic na styl shura,a le nigdy z tym doczynienia nie miałem i sam niewiem. szczur to szczur jak bym miałtakiego to pewniak że nie padnie w półimprezy
......ZObacz na mikrofony Samson (UHF), DB Technologies....
spoglądałem na te samsony i nawet jest taki zestaw za 640zł dwie długie antenki i mic na styl shura,a le nigdy z tym doczynienia nie miałem i sam niewiem. szczur to szczur jak bym miałtakiego to pewniak że nie padnie w półimprezy...
Ale ten samson na którego zwróciłem uwagę pracuje w VHF
spoglądałem na te samsony i nawet jest taki zestaw za 640zł dwie długie antenki i mic na styl shura,a le nigdy z tym doczynienia nie miałem i sam niewiem. szczur to szczur jak bym miałtakiego to pewniak że nie padnie w półimprezy...
Ale ten samson na którego zwróciłem uwagę pracuje w VHF
- AlfonsoRodeo
Ale ten samson na którego zwróciłem uwagę pracuje w VHF...
Skoro uparles sie na te dlugie anteny, to taki tylko znajdziesz.
Te pracujace w pasmie UHF maja krotkie anteny - szukaj tylko w pasmie UHF (mniej podatny na zaklocenia itp.)
Te pracujace w pasmie UHF maja krotkie anteny - szukaj tylko w pasmie UHF (mniej podatny na zaklocenia itp.)
...Ale ten samson na którego zwróciłem uwagę pracuje w VHF...
Te pracujace w pasmie UHF maja krotkie anteny - szukaj tylko w pasmie UHF (mniej podatny na zaklocenia itp.)...
Dzięki nie wiedziałęm
Wracając do tych wkładek shura idzie to zamienić czy nie??
Mogę kupić PG za 900zł nóweczkę i mam tego SMa i podmienił bym te wkładki.
Te pracujace w pasmie UHF maja krotkie anteny - szukaj tylko w pasmie UHF (mniej podatny na zaklocenia itp.)...
Dzięki nie wiedziałęm
Wracając do tych wkładek shura idzie to zamienić czy nie??
Mogę kupić PG za 900zł nóweczkę i mam tego SMa i podmienił bym te wkładki.
Ponieważ brakło mi bezprzewodów zdecydowałem się dokupić Samsona CR77 UHF z mikrofonem do łapy Q7. No i powiem tak... jak na cenę 719zł to jest po prostu rewelacja. Porównując z SLX nie słychać wielkiej róznicy.
Plusy:
miernik poziomu RF, brzmienie (rewelacja), zasięg
Minusy:
jedna stała częstotliwość zestawu, dość dziwnie umieszczony wyłącznik (choć to w sumie może i zaleta, bo nikt go nie wyłączy i nie będzie miał pretensji, że go nie słychac)
Słychać miętolenie w łapie (ale to jest do wyeliminowania bramkami)
Porównujac ze wszelkimi tanimi mikrofonami to jest po prostu przepaść brzmieniowa.
Gdyby ktoś potrzebował
Pozdrawiam
Plusy:
miernik poziomu RF, brzmienie (rewelacja), zasięg
Minusy:
jedna stała częstotliwość zestawu, dość dziwnie umieszczony wyłącznik (choć to w sumie może i zaleta, bo nikt go nie wyłączy i nie będzie miał pretensji, że go nie słychac)
Słychać miętolenie w łapie (ale to jest do wyeliminowania bramkami)
Porównujac ze wszelkimi tanimi mikrofonami to jest po prostu przepaść brzmieniowa.
Gdyby ktoś potrzebował
Pozdrawiam
Polecam AKG WMS40PRO. Super zestaw za mala kase. Zasilany jednym paluszkiem,pracuje na UHF,przyzwoite brzmienie (troche podbarwia).