Yamaha PSR 3000 i pamięć USB
Chciałbym dowiedzieć się czy istnieje taka możliwość by pendrive umieszczony w gnieździe USB w mojej Yamasze PSR 3000 stał się pamięcią na której bedę miał zgromadzone gotowe utwory. Próbowałem wgrać na pendrive pliki MIDI poprzez PC-ta, ale po umieszczenia pendriva w Yamaszce, ona widzi pusty folder. O co chodzi, może ktoś posiada taki instrument, i wie jak się uporać z tym kłopotem. Może chodzi o format plikow, może Yamaha nie akceptuje czystego MIDI?
Piszcie...
Manuala czytałem, a jakże..., ale może niedokladnie, bo po angielsku jest...
JoU
Re: Yamaha PSR 3000 i pamięć USB
Nie powinieneś mieć żadnych, ale to żadnych problemów. Jeśli zastosujesz huba to ta Yamaszka jest wstanie na tym porcie "zobaczyć" do 20 urządzeń. Sprawdź wpierw czy w nazwach plików nie ma spacji lub polskich liter. Prawdą też jest, że może nie rozczytać jakiegoś egzotycznego pendriva. Spróbuj go może przeformatować w instrumencie.
[addsig]
Nie powinieneś mieć żadnych, ale to żadnych problemów. Jeśli zastosujesz huba to ta Yamaszka jest wstanie na tym porcie "zobaczyć" do 20 urządzeń. Sprawdź wpierw czy w nazwach plików nie ma spacji lub polskich liter. Prawdą też jest, że może nie rozczytać jakiegoś egzotycznego pendriva. Spróbuj go może przeformatować w instrumencie.
...
100000000% TO WINA PENDRIVE-MIAŁEM TEN SAM PROBLEM

Chciałbym dowiedzieć się czy istnieje taka możliwość by pendrive umieszczony w gnieździe USB w mojej Yamasze PSR 3000 stał się pamięcią na której bedę miał zgromadzone gotowe utwory. Próbowałem wgrać na pendrive pliki MIDI poprzez PC-ta, ale po umieszczenia pendriva w Yamaszce, ona widzi pusty folder. O co chodzi, może ktoś posiada taki instrument, i wie jak się uporać z tym kłopotem. Może chodzi o format plikow, może Yamaha nie akceptuje czystego MIDI?
Piszcie...
Manuala czytałem, a jakże..., ale może niedokladnie, bo po angielsku jest...
JoU...
Mam PSR-S500 - obsługa pendrive AFAIK wygląda podobnie.
1. Aby instrument zobaczył pendrive musiałem go podłączyć przed włączeniem instrumentu
2. PSRki czytają tylko pliki SMF0 - aczkolwiek jedynki tez powinny byc widoczne w folderze, tyle ze nie odtwarzałyby się.
No albo faktycznie masz egzotycznego pendrive.
temat uważam za zamknięty.
YoU
-
MAm problem z USB w psr 3000
kiedy włożę pen drive, pojawia się komunikat, że jest niesformatowany. Po wybraniu formatowania w urządzeniu, po jego zakończeniu występuje komunikat formating complete, jednak kiedy wcisnę propertis, dalej jest informacja o tym, żę pen drive niesformatowany. Jak rozwiązać ten problem. Kupiłem używany sprzęt czy może być on uszkodzony?
-
...
MAm problem z USB w psr 3000
kiedy włożę pen drive, pojawia się komunikat, że jest niesformatowany. Po wybraniu formatowania w urządzeniu, po jego zakończeniu występuje komunikat formating complete, jednak kiedy wcisnę propertis, dalej jest informacja o tym, żę pen drive niesformatowany. Jak rozwiązać ten problem. Kupiłem używany sprzęt czy może być on uszkodzony? ...
taki problem mam z dyskami 4GB i 8GB ?
czy mozliwe ze sa one za duze?
pendrive 1gb ale jkis chinski pokazuje, ale jak wejde w propertis to pokazuje no device.
Jesli chcesz żeby obsługiwał większe musiałbyś uaktualnić system. Tu są narzędzia do tego:
http://www.psrtutorial.com/util/yamaha.html
Próbowałeś formatować USB z klawisza? Kroki:
http://faq.yamaha.com/us/en/article/mus ... ve_psr3000