Tascam M-3700

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
lampiak
Tascam M-3700

Post autor: lampiak » piątek 09 lut 2007, 17:33

Witam od niedawna jestem posiadaczem stołu Tascam M-3700 .Niestety mikser szumi .wiem w mikserze tym mogę dokonac parę modyfikacji między innymi uziemienia wymianę wzmacniaczy operacyjnych oraz modyfikacje zasilania .Szukam osoby która ma doświadczenie w tego rodzaju przeróbkach.

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Re: Tascam M-3700

Post autor: matiz » piątek 09 lut 2007, 19:15

Niestety mikser szumi

Szumi to malo powiedziane
Na szczescie cos za cos - tez kiepsko brzmi
O przerobkach niestety nic nie wiem, oplaca sie to w ogole?

lampiak

Post autor: lampiak » piątek 09 lut 2007, 19:36

...Niestety mikser szumi

Szumi to malo powiedziane
Na szczescie cos za cos - tez kiepsko brzmi
O przerobkach niestety nic nie wiem, oplaca sie to w ogole?...

Mikser jest solidnie wykonany korekcja tez wedlugmnie niezle dziala ale szumy sa naprawde ogromne ale podono da sieje zminimalizowac prosze o kontakt do osoby ktora mam lub miala taki mikser

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » piątek 09 lut 2007, 23:10

Moze niewiele wniose do dyskusji, bo osobiscie kontakt z tym urzadzeniem mialem maly, ale nasluchalem sie troche od ludzi, ktorzy pracowali na takim sprzecie - wg ich zdania - potwierdzili by slowa Matiza

Pare lat temu atutem tego sprzetu byla automatyka (automatyka przy niskiej cenie calosci, bo uznane stoly studyjne od lat mialy automatyke i total recall)

To, co pamietam, z M-3700, to wlasnie szumy i nieciekawe korektory.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

lampiak

Post autor: lampiak » sobota 10 lut 2007, 11:15

...Moze niewiele wniose do dyskusji, bo osobiscie kontakt z tym urzadzeniem mialem maly, ale nasluchalem sie troche od ludzi, ktorzy pracowali na takim sprzecie - wg ich zdania - potwierdzili by slowa Matiza

Pare lat temu atutem tego sprzetu byla automatyka (automatyka przy niskiej cenie calosci, bo uznane stoly studyjne od lat mialy automatyke i total recall)

To, co pamietam, z M-3700, to wlasnie szumy i nieciekawe korektory....
Tak tak ok to ze szumi to wiem ale wiem ze istnieja metody na ich pozbysie sie i takich informacji wlasnie szukam

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » sobota 10 lut 2007, 11:42

Tak tak ok to ze szumi to wiem ale wiem ze istnieja metody na ich pozbysie sie i takich informacji wlasnie szukam ...

Niestety ten, kto Ci mowil, ze "istnieja metody pozbycia sie" wprowadzil Cie w blad.
Mozesz zmniejszyc nieznacznie szumy wymieniajac elementy elektroniczne na te lepszej jakosci, co jest zupelnie nieoplacalne przy tej klasie sprzetu.
Mocno szumow nie zbijesz, bo to wynika z konstrukcji samego miksera. Zauwaz, ze jest wiele starszej produkcji sprzetu studyjnego (na gorszej klasy elementach elektronicznych produkowanych dawniej) o lepszych parametrach szumowych.

Zdaje sie, ze na forum prodigy-pro znajdziesz pare slow o modyfikacjach M3700 polepszajacych nieco jego wlasnosci szumowe.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

ODPOWIEDZ