Tascam M-3700
Witam od niedawna jestem posiadaczem stołu Tascam M-3700 .Niestety mikser szumi .wiem w mikserze tym mogę dokonac parę modyfikacji między innymi uziemienia wymianę wzmacniaczy operacyjnych oraz modyfikacje zasilania .Szukam osoby która ma doświadczenie w tego rodzaju przeróbkach.
Re: Tascam M-3700
Niestety mikser szumi
Szumi to malo powiedziane
Na szczescie cos za cos - tez kiepsko brzmi
O przerobkach niestety nic nie wiem, oplaca sie to w ogole?

O przerobkach niestety nic nie wiem, oplaca sie to w ogole?
...Niestety mikser szumi
O przerobkach niestety nic nie wiem, oplaca sie to w ogole?...
Mikser jest solidnie wykonany korekcja tez wedlugmnie niezle dziala ale szumy sa naprawde ogromne ale podono da sieje zminimalizowac prosze o kontakt do osoby ktora mam lub miala taki mikser

O przerobkach niestety nic nie wiem, oplaca sie to w ogole?...
Mikser jest solidnie wykonany korekcja tez wedlugmnie niezle dziala ale szumy sa naprawde ogromne ale podono da sieje zminimalizowac prosze o kontakt do osoby ktora mam lub miala taki mikser
Moze niewiele wniose do dyskusji, bo osobiscie kontakt z tym urzadzeniem mialem maly, ale nasluchalem sie troche od ludzi, ktorzy pracowali na takim sprzecie - wg ich zdania - potwierdzili by slowa Matiza
Pare lat temu atutem tego sprzetu byla automatyka (automatyka przy niskiej cenie calosci, bo uznane stoly studyjne od lat mialy automatyke i total recall)
To, co pamietam, z M-3700, to wlasnie szumy i nieciekawe korektory.
Pare lat temu atutem tego sprzetu byla automatyka (automatyka przy niskiej cenie calosci, bo uznane stoly studyjne od lat mialy automatyke i total recall)
To, co pamietam, z M-3700, to wlasnie szumy i nieciekawe korektory.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
...Moze niewiele wniose do dyskusji, bo osobiscie kontakt z tym urzadzeniem mialem maly, ale nasluchalem sie troche od ludzi, ktorzy pracowali na takim sprzecie - wg ich zdania - potwierdzili by slowa Matiza
To, co pamietam, z M-3700, to wlasnie szumy i nieciekawe korektory....
Tak tak ok to ze szumi to wiem ale wiem ze istnieja metody na ich pozbysie sie i takich informacji wlasnie szukam
To, co pamietam, z M-3700, to wlasnie szumy i nieciekawe korektory....
Tak tak ok to ze szumi to wiem ale wiem ze istnieja metody na ich pozbysie sie i takich informacji wlasnie szukam
Tak tak ok to ze szumi to wiem ale wiem ze istnieja metody na ich pozbysie sie i takich informacji wlasnie szukam ...
Niestety ten, kto Ci mowil, ze "istnieja metody pozbycia sie" wprowadzil Cie w blad.
Mozesz zmniejszyc nieznacznie szumy wymieniajac elementy elektroniczne na te lepszej jakosci, co jest zupelnie nieoplacalne przy tej klasie sprzetu.
Mocno szumow nie zbijesz, bo to wynika z konstrukcji samego miksera. Zauwaz, ze jest wiele starszej produkcji sprzetu studyjnego (na gorszej klasy elementach elektronicznych produkowanych dawniej) o lepszych parametrach szumowych.
Zdaje sie, ze na forum prodigy-pro znajdziesz pare slow o modyfikacjach M3700 polepszajacych nieco jego wlasnosci szumowe.
Niestety ten, kto Ci mowil, ze "istnieja metody pozbycia sie" wprowadzil Cie w blad.
Mozesz zmniejszyc nieznacznie szumy wymieniajac elementy elektroniczne na te lepszej jakosci, co jest zupelnie nieoplacalne przy tej klasie sprzetu.
Mocno szumow nie zbijesz, bo to wynika z konstrukcji samego miksera. Zauwaz, ze jest wiele starszej produkcji sprzetu studyjnego (na gorszej klasy elementach elektronicznych produkowanych dawniej) o lepszych parametrach szumowych.
Zdaje sie, ze na forum prodigy-pro znajdziesz pare slow o modyfikacjach M3700 polepszajacych nieco jego wlasnosci szumowe.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!