Cubase i problemy z zatykaniem
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 02:16 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
Re: Cubase i problemy z zatykaniem
Sprawdziłem twardy dysk.
Nic tam (chyba) złego się nie dzieje.
A jak wyłączyć Norton Antywirusowy całkowicie? Ktoś wie?
Nic tam (chyba) złego się nie dzieje.
A jak wyłączyć Norton Antywirusowy całkowicie? Ktoś wie?
Kontynuuję wątek (bo jest dla mnie ważny), ale chyba już wszyscy zwątpili.
No trudno....
W każdym razie zauważyłem, że największe problemy są nie ze ścieżkami audio, ale z plikami MIDI. Pięć ścieżek audio (24 bity, 44kHz), plus kilka efektów, plus sampler programowy (Sample Tank) i już się zatyka. Po wyłączeniu samplera jest OK.
Ma ktoś jakiś pomysł?
HELP!
No trudno....
W każdym razie zauważyłem, że największe problemy są nie ze ścieżkami audio, ale z plikami MIDI. Pięć ścieżek audio (24 bity, 44kHz), plus kilka efektów, plus sampler programowy (Sample Tank) i już się zatyka. Po wyłączeniu samplera jest OK.
Ma ktoś jakiś pomysł?
HELP!
Ma ktoś jakiś pomysł?
HELP!...
Może funkcja freeze?
Pozdrawiam
Ma ktoś jakiś pomysł?
HELP!...
Może funkcja freeze?
Pozdrawiam
Marck9 - Warszawa
nord32 - sam używam i polecam. Wcale nie jest taki drogi a w stosunku do konkurencji o wiele lżejszy.
Ja jednak polecam dwa osobne systemy. należy pamiętać o tym że po roku-dwóch widwows zaczyna mulić i spowalniać. Na obecny system polecam.
- skan antywirem
- skan prog. przeciw spyware (spowalniają system)
- regularne sprawdzanie błędów dysku
- defragmentacje raz w tygodniu całego dysku
- codzienne sprawdzanie systemu jakimś programem do naprawiania błędów rejestru. Nawet zainstalowane programy których w danym momencie nie używamy tworzą błedy podczas wgrywania systemu. Jeszcze spróbuj odłączyć wszelkie peryferyjne multimedialne urządzenia USB (kamerki i inne).
Mimo wszystko polecam oddzielny pusty system bez podłączenia do netu i z powyłączanymi opcjami multimedialnymi - w EIS był kiedyś dobry artykuł o przygotowaniu systemu XP do zastosowań muzycznych.
Pozdrawiam
Ja jednak polecam dwa osobne systemy. należy pamiętać o tym że po roku-dwóch widwows zaczyna mulić i spowalniać. Na obecny system polecam.
- skan antywirem
- skan prog. przeciw spyware (spowalniają system)
- regularne sprawdzanie błędów dysku
- defragmentacje raz w tygodniu całego dysku
- codzienne sprawdzanie systemu jakimś programem do naprawiania błędów rejestru. Nawet zainstalowane programy których w danym momencie nie używamy tworzą błedy podczas wgrywania systemu. Jeszcze spróbuj odłączyć wszelkie peryferyjne multimedialne urządzenia USB (kamerki i inne).
Mimo wszystko polecam oddzielny pusty system bez podłączenia do netu i z powyłączanymi opcjami multimedialnymi - w EIS był kiedyś dobry artykuł o przygotowaniu systemu XP do zastosowań muzycznych.
Pozdrawiam
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]
...nord32 - sam używam i polecam...
==========================
poprawka nod32. nord to ja
==========================
poprawka nod32. nord to ja

Jeśli chodzi o ten drugi system w komputerze to masz na myśli drugi zainstalowany system na tym samym komputerze?
Czy to się tworzy jakoś w profilach użytkownika?
Poruszam się w tematach mi nie znanych więc może bredzę...
Czy po prostu o drugi komputer ? (wiem to by było najlepsze, ale na razie niemożliwe)
Wszystkie czynności usprawniające działalność komputera czynię systematycznie. Artykuł w EiS o tuningu komputera przeczytałem i wykonałem.
Instalujesz na nowo system z tym ze NIE wybierasz opcji naprawiania tylko zainstalowania nowej kopi na oddzielnej partycji.
Jeżeli jest sytem XP to :po instalacji jezeli tylko jeden system się zgłasza, wejdz do niego i nacisni na klawiaturze klawisz windowsa i Pause Break. Tam w zakładkach poszukaj - cos związanego z uruchamianiem czy odzyskiwaniem systemu - dokładnie nie pamiętam bo pisze z pracy a tu mam Wina 2000. W każdym razie powinno wyskoczyć ci okienko w notatniku ze ścieżka tego winowsa. Skopiuj całość i wklej linijkę niżej z tym że zmien litere partycji na tą na której miesci sie drugi system. Nie zapomnij uwzględnić "wartości" partycji 0 albo 1. Przeważnie jest 0 :) W cudzysłowie tam gdzie pisze "microsoft windows xp" mozesz wpisać np. Studio a w drugim np. Internet. Koniecznie ZAPISZ to w tym pliku. Zrób restart i masz juz rozkładówkę dnia.
Pozdrawiam
Jeżeli jest sytem XP to :po instalacji jezeli tylko jeden system się zgłasza, wejdz do niego i nacisni na klawiaturze klawisz windowsa i Pause Break. Tam w zakładkach poszukaj - cos związanego z uruchamianiem czy odzyskiwaniem systemu - dokładnie nie pamiętam bo pisze z pracy a tu mam Wina 2000. W każdym razie powinno wyskoczyć ci okienko w notatniku ze ścieżka tego winowsa. Skopiuj całość i wklej linijkę niżej z tym że zmien litere partycji na tą na której miesci sie drugi system. Nie zapomnij uwzględnić "wartości" partycji 0 albo 1. Przeważnie jest 0 :) W cudzysłowie tam gdzie pisze "microsoft windows xp" mozesz wpisać np. Studio a w drugim np. Internet. Koniecznie ZAPISZ to w tym pliku. Zrób restart i masz juz rozkładówkę dnia.
Pozdrawiam
Bardzo dziękuję.