Kompresor do trackingu

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:
Re: Kompresor do trackingu

Post autor: matiz » środa 07 lut 2007, 22:49

Jack i Xlr nie maja tu nic do rzeczy.

Ale niesymetrycznosc wejsc i wyjsc RNC juz troche ma...

j.bravo

Post autor: j.bravo » czwartek 08 lut 2007, 01:04

Ale niesymetrycznosc wejsc i wyjsc RNC juz troche ma......
Zalezy dla kogo. Dla mnie nie ma.

Np. Avalon M5 ma fabrycznie wyjście liniowe niesymetryczne. Mało który realizator zdaje sobie z tego sprawę, bo jest gniazdo XLR i nominalnie +4dBu, zresztą - siedzi w racku i ma dzialać. Chyba że sam go kupił i przeczytał instrukcję, jak ja

Na poziomie liniowym i przy kablach nie dluższych niż przepisowe 6 metrow nic sie nie dzieje złego. A róznice poziomów można sobie wyrównac, od tego są gałki.

Zresztą, ile razy sie nagrywalo "nieprzepisowo" żeby uchwycić ten moment ...
Jestem przystojny i młody

Awatar użytkownika
Orbit

Post autor: Orbit » czwartek 08 lut 2007, 02:58

Do wgrywania Instrumentów , doskonale nadaje sie Art Pro Vla , posiada In/Out XLR oraz zwykły jack . bardzo dobrze brzmi od niedawna posiadam to w studio , jest tak poreczny ze już nie wyobrazam sobie pracy bez tego .

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » czwartek 08 lut 2007, 10:44

Zalezy dla kogo. Dla mnie nie ma.

Dla mnie tez nie ma, ale pytajacy, chcacy wydac 6000PLN na zupelnie niepotrzebne mu urzadzenie ma prawo miec inne zdanie. Jego kasa, jego problem, nic mi do tego.

Awatar użytkownika
DJMONSIGNEUR

Post autor: DJMONSIGNEUR » czwartek 08 lut 2007, 12:33

Ostatnio czytam sobie książkę Boba Katza- Mastering Audio. Wszystkie połączenie w swoim studio masteringowym ma niesymetryczne... i jakoś nie ma żadnych problemów. Może dlatego że to Bob Katz

Jeśli chodzi o XLR na jack- co za problem kupić odpowiednie kable?

Pozdro

M

Awatar użytkownika
Misiorro

Post autor: Misiorro » niedziela 11 lut 2007, 03:07

Podjąłem decyzję. FMR. Przekonaliście mnie. W najgorszym wypadku, jak mi nie podejdzie, to go opchnę; ale z tego co mówicie, raczej tak się nie stanie.
BARDZO dziękuję za porady! 3mcie się!
Survival w RP

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » niedziela 11 lut 2007, 03:20

...Podjąłem decyzję. FMR. Przekonaliście mnie. W najgorszym wypadku, jak mi nie podejdzie, to go opchnę; ale z tego co mówicie, raczej tak się nie stanie.
BARDZO dziękuję za porady! 3mcie się!...
TO jest bardzo dobry Kompresor, ja swoj ""opchnołem" i do dzisiaj załuje ...
proponuje Ci zernac jeszcze na ART PRO VLA , wiem jaki jest RNC 1173 , bo go miałem i wiem jak działa ART PRO VLA ... porownujac te dwa urzadznenia bez wachania wypnieram ten drugi ..
1) lampa
2) automatyczny Atack i Relase
3) ma fajny charakter
4) jest to raczej LEVELER bardziej niz tradycyjny kompresor
w działaniu przypomina LA-2A

Awatar użytkownika
Misiorro

Post autor: Misiorro » niedziela 11 lut 2007, 06:18

Pomysł do rozważenia, tylko zastanawiam się, czy po preampie UA 2-610 potrzebna mi dodatkowa lampa w kompresorze i podbarwianie? Bardziej zależy mi na przezroczystości. Ale mogę się mylić.
Survival w RP

Awatar użytkownika
Misiorro

Post autor: Misiorro » niedziela 11 lut 2007, 10:16

Jeszcze jedno, Master. Porównywałeś może ARTA z RNLA? Bo z tego co czytałem RNLA też jest z założenia levellerem, podbarwia i "podrabia" L2A.
Survival w RP

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » niedziela 11 lut 2007, 10:32

...Jeszcze jedno, Master. Porównywałeś może ARTA z RNLA? Bo z tego co czytałem RNLA też jest z założenia levellerem, podbarwia i "podrabia" L2A. ...

tak RNLA to takze LEVELER , ktos mi kiedys prezetował obydwa urzadzenia tzn RNLA i RNC , wtedy wtbrałem RNC , chyba ma wiecej zastosowan, a po drugie ma opcje SUPER NICE i wtedy podobnie działa jak RNLA ....

jednak ART PRO ma to cos w w brzmieniu co mi sie podoba działa jak LA-2A no i jest to lampa ... z drugiej strony RNC praktycznie przezroczysty ma bardzo szybki Atack i jest bardzo skuteczny , zalezy co Ci jest tak na prawde potrzebne
ale skoro masz juz jedna lampe, to moze rzeczywiscie lampa po lampie :) to bedzie juz "" ZA JASNO " od tych lampek:)

ODPOWIEDZ