Kompresor do trackingu

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Feefrock
Re: Kompresor do trackingu

Post autor: Feefrock » wtorek 06 lut 2007, 15:11

Ja mam buty do trackingu

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » wtorek 06 lut 2007, 15:13

Alan Smart C1
[addsig]

Awatar użytkownika
DJMONSIGNEUR

Post autor: DJMONSIGNEUR » wtorek 06 lut 2007, 16:08

Osobiście używam lampowego Drawmera 1968 ME. Raz- ociepla brzmienie odrobinkę. Dwa- jest przejrzysty- w sensie przejrzystości ?kompresji?, czyli nawet przy sporej redukcji nie słychać jego dzialania- baaaardzo muzyczny sprzęt.
Natomiast Distressor jest bardziej elastyczny. Jeśli wiesz jak go używać, to prawdziwa bestia i ja zainwestował bym właśnie w niego.

Pozdro

M

Awatar użytkownika
DJMONSIGNEUR

Post autor: DJMONSIGNEUR » wtorek 06 lut 2007, 16:10

Acha- i broń Boże nie kupuj w Polsce, bo ceny są zupełnie chore. Polecam www.mercenary.com.
Najlepszy dealer jakiego znam. Jak z nimi zagadasz dobrze to wyślą papiery osobno i sprzęt osobno z wpisaną inną wartością U nich Distressor z Brit Modem kosztuje 1450 $

Pozdro

M

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » wtorek 06 lut 2007, 16:44

Distressor to jedno kanałowy kompresor , co prawda Autor nie pisze aby był mu potrzebne urzadzenie stereo , ale osobiscie jako pierwszy kompesor nigdy nie wybrał bym urzadzenia MONO . Szczerze mowiac wolałbym kupic TFPro P38 , lub nawet pogadac z IGS , ktory robi Repliki SSL-4000 , ktora koszuje duzo mnie , a widziałem to w Akcji ... rewelacja .

Awatar użytkownika
Feefrock

Post autor: Feefrock » wtorek 06 lut 2007, 16:49

...Acha- i broń Boże nie kupuj w Polsce, bo ceny są zupełnie chore. Polecam http://www.mercenary.com.
Najlepszy dealer jakiego znam. Jak z nimi zagadasz dobrze to wyślą papiery osobno i sprzęt osobno z wpisaną inną wartością U nich Distressor z Brit Modem kosztuje 1450 $

Pozdro

M...
A te ceny to netto oczywiście?

Awatar użytkownika
DJMONSIGNEUR

Post autor: DJMONSIGNEUR » środa 07 lut 2007, 12:58

Oczywiście że nie netto- płacisz 1450$ i za transport jakieś 100$ no i dajesz więcej na tacę w niedzielę, modląc się żeby celnicy się tym nie zainteresowali Mnie się jakoś na razie udawało...

Pzodr

M

......Acha- i broń Boże nie kupuj w Polsce, bo ceny są zupełnie chore. Polecam http://www.mercenary.com.

Pozdro

M...
A te ceny to netto oczywiście?...

Awatar użytkownika
DJMONSIGNEUR

Post autor: DJMONSIGNEUR » środa 07 lut 2007, 13:47

Wybaczcie podwójne posty,ale skleroza nie boli.

Przypomniałem sobie- poważnie rozważyłbym wcześniejszą sugestię a propos FMR RNC albo FMR RNLA. Choć te kompresorki są śmiesznie tanie nie są produktami ?wyjętymi z du..?. To naprawdę doskonałe narzędzia i bardzo wielu producentów w USA używa ich obok swoich wypasionych Distressorów i innych precjozów.

Szczególnie że te kompy mają być wykorzystywane w trackingu - czyli mniemam że nie chodzi o ekstremalną redukcję i wyciskanie mięsa, ale kontrolowanie peaków.

Do tego celu Distressor to zdecydowanie przesada. Na twoim miejscu kupiłbym FMR za 200$ z przesyłką do trackingu a resztę wywaliłbym na Distressora. Spokojnie zmieścisz się w budżecie, a dostaniesz dwa świetne narzędzia, czyli więcej elastyczności.

Pozdr

M

Awatar użytkownika
Misiorro

Post autor: Misiorro » środa 07 lut 2007, 18:06

Przypomniałem sobie- poważnie rozważyłbym wcześniejszą sugestię a propos FMR RNC albo FMR RNLA. Choć te kompresorki są śmiesznie tanie nie są produktami ?wyjętymi z du..?. To naprawdę doskonałe narzędzia i bardzo wielu producentów w USA używa ich obok swoich wypasionych Distressorów i innych precjozów.

Pomysł nie jest zły, tylko że... FMR jest na jackach, a preamp i przetworniki tylko na XLR. Czyli ta koncepcja raczej upada. Niemniej dziękuję za chęć niesienia pomocy.
Survival w RP

j.bravo

Post autor: j.bravo » środa 07 lut 2007, 21:29

Pomysł nie jest zły, tylko że... FMR jest na jackach, a preamp i przetworniki tylko na XLR. Czyli ta koncepcja raczej upada. Niemniej dziękuję za chęć niesienia pomocy....
Mylisz sie. Jack i Xlr nie maja tu nic do rzeczy.
Jestem przystojny i młody

ODPOWIEDZ