Audiophile 192 - jak przechwycić dźwięk z wyjść?

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
JanChrzan
Re: Audiophile 192 - jak przechwycić dźwięk z wyjść?

Post autor: JanChrzan » poniedziałek 05 lut 2007, 17:15

...dzienki Jan. zmieniłem karte bo tamta była niskiej jakosci. w starej przy nagrywaniu ustawiałem na wave i nagrywało wszystkie dźwieki na zywo. mam jeszcze jedno pytanie czy są wszystkie drozsze karty np m1212 czy tez RME albo ESI Julia są pozbawione tej funkcji?...
podobno karty emu(w tym i 1212),dają możliwość nagrywania wewnetrznego sygnału,wychodzącego z karty.piszę,podobno, ponieważ tylko o tym czytałem,na tym forum zresztą.co do audiophile,to według mojego półrocznego doświadczenia z tą kartą, jedynym wyjściem pozostaje opisane przezemnie połączenie kablem.totalrecorder mógłby tu pewnie pomóc-nie wiem,nie próbowałem-nagrywam głównie przez mikrofon-więc nie była to nigdy dla mnie jakaś wielka niedogodność.

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » poniedziałek 05 lut 2007, 17:38

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 02:16 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]

Goddard

Post autor: Goddard » poniedziałek 05 lut 2007, 20:16

niestety sprawa nie jest taka prosta ponieważ zaden program niewidzi ustawień źródła nagrywanego dźwięku.

Ale co dokladnie rozumiesz przez to "niewidzenie"? Jak wybierasz Device, z ktorego program ma nagrywac to co masz do wyboru? Jesli stery sa poprawnie zainstalowane, to powinienes miec:

M-Audio Delta AP Multi
M-Audio Delta AP 1/2
M-Audio Delta AP S/PDIF
M-Audio Delta AP Mon. Mixer

Tak jak pisalem - po wybraniu tego ostatniego powinienes miec juz sygnal z miksera karty. Jesli go nie ma, to sprawdz co masz ustawione w panelu kontrolnym karty w zakladce Monitor Mixer. Byc moze masz wyciszone WavOut 1/2? Co do zakladki Patchbay/Router to tak jak kolega WG pisal - H/W Out 1/2 ustaw na Monitor Mixer. I wsio powinno grać. Jesli nie gra, to byc moze masz cos pochrzanione ze sterami? Zainstaluj sobie najnowsza wersje stąd: http://www.m-audio.com/index.php?do=support.drivers

Sluchaj, mam te karte od ponad dwoch lat i krosowanie sygnałów to jedna z pierwszych rzeczy, jakie na niej robilem, wiec na pewno nie trzeba tutaj jakichs specjalnych ustawien, o kabelkach nie wspominając ;)

JanChrzan

Post autor: JanChrzan » poniedziałek 05 lut 2007, 22:57

...niestety sprawa nie jest taka prosta ponieważ zaden program niewidzi ustawień źródła nagrywanego dźwięku.

Ale co dokladnie rozumiesz przez to "niewidzenie"? Jak wybierasz Device, z ktorego program ma nagrywac to co masz do wyboru? Jesli stery sa poprawnie zainstalowane, to powinienes miec:

M-Audio Delta AP Multi
M-Audio Delta AP 1/2
M-Audio Delta AP S/PDIF
M-Audio Delta AP Mon. Mixer

Tak jak pisalem - po wybraniu tego ostatniego powinienes miec juz sygnal z miksera karty. Jesli go nie ma, to sprawdz co masz ustawione w panelu kontrolnym karty w zakladce Monitor Mixer. Byc moze masz wyciszone WavOut 1/2? Co do zakladki Patchbay/Router to tak jak kolega WG pisal - H/W Out 1/2 ustaw na Monitor Mixer. I wsio powinno grać. Jesli nie gra, to byc moze masz cos pochrzanione ze sterami? Zainstaluj sobie najnowsza wersje stąd: http://www.m-audio.com/index.php?do=support.drivers

Sluchaj, mam te karte od ponad dwoch lat i krosowanie sygnałów to jedna z pierwszych rzeczy, jakie na niej robilem, wiec na pewno nie trzeba tutaj jakichs specjalnych ustawien, o kabelkach nie wspominając ;)
...
Sęk w tym,że u mnie na przykład, w zakładce Patchbay/Router,Monitor Mixer jest szary,nieaktywny innymi słowy nie da się go w żaden sposób zaznaczyć.A stery mam najnowsze i na pewno dobrze zainstalowane.Nie wiem,może to kwestia systemu operacyjnego (XP SP2).Podejżewam,że kolega -mistrz- ma podobny problem.

ODPOWIEDZ