Upgrade do Cubase4 - warto?

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Hubba
Re: Upgrade do Cubase4 - warto?

Post autor: Hubba » poniedziałek 05 lut 2007, 14:04

Więc jeszcze raz proszę abyś napisał mi, gdzie w News and Announcements, czy tez w innych działach pojawia się oficjalne info o różnych features, których teraz nie ma w C4?
Nie każ mi szukać, tylko podaj link skoro to widziałeś.
Naprawdę pytam poważnie - mam C4 i chciałbym wiedzieć co tracę. Po to jest forum by się pytać prawda?
Otoz cala afera jest rowniez o to, ze Steinberg laskawie nie podal rowniez do publicznej informacji tego o co pytasz. Jakiez bylo zdziwienie uzytkownikow, gdy nie znalezli np. wsparcia dla wtyczek dx. W sumie nie wiem o co tyle krzyku, niemniej dobrze by bylo poinformowac uzytkownikow chocby w jakichs release notes'ach, a nie tylko na forum, ktore nie wszyscy czytaja.
Po wiecej informacji odsylam na forum Cubase. Tam sie dowiesz najszybciej czego nie ma i co nie dziala. Generalnie ludzie sa troche zalamani.

Hubi

Awatar użytkownika
Lalone

Post autor: Lalone » poniedziałek 05 lut 2007, 15:29

Naprawdę pytam poważnie - mam C4 i chciałbym wiedzieć co tracę. Po to jest forum by się pytać prawda?

--

pozdrawia

j...

Jest dokladnie tak, jak napisal Ci Hubi:

'Po wiecej informacji odsylam na forum Cubase. Tam sie dowiesz najszybciej czego nie ma i co nie dziala. Generalnie ludzie sa troche zalamani. '

Popatrz spokojnie, np:

- brak funkcji Freeze

- wadliwa obsluga pluginow (szczegolnie ponizej VST3)

- zla implementacja VST3 w ogole

- wadliwa obsluga instrumentow VST (dziesiatki konfiguracji powodujacych crash)

- dziesiatki problemow z MediaBay

... nie ma sensu wyliczac, tego jest za duzo.

Niestety poki co, Steinberg urzadzil nam Freak Beta-testing - zrobil z klintow beta-testerow i jeszcze kazal sobie za to zaplacic.

Ale, co chyba jeszcze gorsze, olewa tych beta-testujacych klientow i nie dokonuje poprawek, ktorych sie domagaja i ktore im sie NALEZA jak psu buda, bo zaplacili za ich pie**ny produkt!

Zamiast tego, pojawia sie bezczelne oswiadczenie np.: ' choc obiecujemy wam juz od 1,5 roku, nie skonczymy SX3 poniewaz mamy za malo ludzi' http://forum.cubase.net/

slabo?

Coz, tak jak juz napisalem, pozostaje tylko trzymac kciuki, zeby decydenci pukneli sie w lby i zaczeli prostowac sprawy. I tak firma stracila juz bardzo wiele. A naprawde szkoda by bylo...

Awatar użytkownika
Bitrate

Post autor: Bitrate » poniedziałek 05 lut 2007, 17:33

...Naprawdę pytam poważnie - mam C4 i chciałbym wiedzieć co tracę. Po to jest forum by się pytać prawda?

--

pozdrawia

j...

Jest dokladnie tak, jak napisal Ci Hubi:

'Po wiecej informacji odsylam na forum Cubase. Tam sie dowiesz najszybciej czego nie ma i co nie dziala. Generalnie ludzie sa troche zalamani. '

Popatrz spokojnie, np:

- brak funkcji Freeze

Niestety poki co, Steinberg urzadzil nam Freak Beta-testing - zrobil z klintow beta-testerow i jeszcze kazal sobie za to zaplacic.

Ale, co chyba jeszcze gorsze, olewa tych beta-testujacych klientow i nie dokonuje poprawek, ktorych sie domagaja i ktore im sie NALEZA jak psu buda, bo zaplacili za ich pie**ny produkt!

Zamiast tego, pojawia sie bezczelne oswiadczenie np.: ' choc obiecujemy wam juz od 1,5 roku, nie skonczymy SX3 poniewaz mamy za malo ludzi' http://forum.cubase.net/

slabo?

Coz, tak jak juz napisalem, pozostaje tylko trzymac kciuki, zeby decydenci pukneli sie w lby i zaczeli prostowac sprawy. I tak firma stracila juz bardzo wiele. A naprawde szkoda by bylo... ...

Dobra, bo zaczynam się czuć trochę jakbym oglądał debatę polityczną z rządzącymi Panami w krawatach.

Nie chcę mi się już drążyć ale cóż, spróbuję po raz ostatni.

cytuje: C4 - w obocnej postaci, to kupa gowna (masa bledow, zle zaimplementowane moduly, polowy obiecanych features nieobecna)

Nie każcie mi przedzierać się przez forum steinberga, tysiące postów i tematów.

Napisz mi czego nie ma w C4, a co miało być. Skoro wiesz - to napisz, podaj konkretny link. Przecież nie będę czytał post po poście.

Oszczędź mi tego.

Nie wiem czemu cały czas wracasz do SX3??? Ja chcę, abyś potwierdził fakty dot. C4 i tego co napisałeś. SXa już naprawdę zostaw w spokoju ;)

Podziel się wiedzą!

--

pozdrawiam

j

Awatar użytkownika
Hubba

Post autor: Hubba » poniedziałek 05 lut 2007, 18:30

Napisz mi czego nie ma w C4, a co miało być. Skoro wiesz - to napisz, podaj konkretny link. Przecież nie będę czytał post po poście.

Przeciez napisal wyraznie. Chcesz wiecej informacji to sobie poszukaj. Akurat watek z potwierdzonymi bledami jest jeden, a ze dwa czy trzy zaledwie z narzekaniem, ze czegos nie ma (glownie chodzi o wsparcie dla dx oraz poprawne funkcjonowanie tego co nie funkcjonuje). Wystarczy ruszyc tylek. Nie wiem dlaczego ma to ktos robic za Ciebie.
Tak swoja droga warto sie zainteresowac tematem, bo bledow sporo (i warto wiedziec gdzie- zeby omijac) i nawet obiecali poprawke. Tradycyjnie nie wiadomo kiedy wyjdzie. I czy w ogole wyjdzie

Hubi

Awatar użytkownika
Bitrate

Post autor: Bitrate » poniedziałek 05 lut 2007, 19:12

...

Przeciez napisal wyraznie. Chcesz wiecej informacji to sobie poszukaj. Akurat watek z potwierdzonymi bledami jest jeden, a ze dwa czy trzy zaledwie z narzekaniem, ze czegos nie ma (glownie chodzi o wsparcie dla dx oraz poprawne funkcjonowanie tego co nie funkcjonuje). Wystarczy ruszyc tylek. Nie wiem dlaczego ma to ktos robic za Ciebie.
Tak swoja droga warto sie zainteresowac tematem, bo bledow sporo (i warto wiedziec gdzie- zeby omijac) i nawet obiecali poprawke. Tradycyjnie nie wiadomo kiedy wyjdzie. I czy w ogole wyjdzie

Hubi
...
Hubba, rozumujesz po polsku? Jeśli już zaczynamy sprowadzać rozmowę do poziomu tyłka i kazania drugiemu co ma z nim robić, to może ja zapytam Ciebie, czy Ty ruszasz tyłkiem zamiast głowy?
Jeśli ktoś pisze, że coś miało być w C4 [polowy obiecanych features nieobecna] , a tego nie ma to ja to rozumuje tak:

My, firma Steinberg wprowadzimy w C4 następujące nowe funkcje:
- wprowadzamy jeszcze 2 dodatkowe widoki miksera
- dodajemy bibliotekę orkiestrową
- wprowadzamy nową funkcję Composer, od teraz C4 będzie komponował linie melodyczne i rytm

I co się okazuje? Oszukali! Nie ma tego!!!

I o to pytam L.
Nie pytam o potwierdzone błędy, DX, to co jest i co źle funkcjonuje.
Kumasz? Proste pytanie - prosta odpowiedź.
Jeśli L miał co innego na myśli - niech sprostuje co.
Niech odeśle mnie do konkretnego oficjalnego info od Steinberga o tych sprawach. Czyli: polowy obiecanych features, które są nieobecne

--
pozdrawiam
J

Marck9

Post autor: Marck9 » poniedziałek 05 lut 2007, 21:00

Popatrz spokojnie, np:
- brak funkcji Freeze
Nie chcę rozgrzeszać Steinberga ponieważ ich niektóre zagrywki absolutnie nie są OK (zresztą jak większości producentów softu) ale mam wrażenie, że niektóre wypowiedzi nt. C4 szczególnie te niepozytywne są wygłaszane przez ludzi, którzy nie mieli do czynienia z tym softem:
- funkcja freeze jest i działa bez problemu
- nie zauważyłem problemów z obsługą pluginów w tym także poniżej vst3, a mam także sporo free, które nie zawsze są sprawnie napisane i czasem lubią się wykrzaczyć
- nie wiem o co chodzi z tą złą implementacją vst3 w ogóle ale mogę się nie znać
- vsti także mi działa OK. Owszem przed pierwszą poprawką były u mnie pewne problemy z ustawianiem odpowiedniego presetu ale teraz wszystko śmika aż miło
- jedyny problem z MediaBay to miałem z przyzwyczajeniem się do samej ideii MBay ale teraz sobie bardzo chwalę łatwy dostęp do ustawień i plików.

Ogólnie mam C4studio od listopada i wcale nie żałuję przesiadki z 3.

Pozdrawiam
Marck9 - Warszawa

piotr

Post autor: piotr » poniedziałek 05 lut 2007, 23:14

...Popatrz spokojnie, np:
- brak funkcji Freeze
Nie chcę rozgrzeszać Steinberga ponieważ ich niektóre zagrywki absolutnie nie są OK (zresztą jak większości producentów softu) ale mam wrażenie, że niektóre wypowiedzi nt. C4 szczególnie te niepozytywne są wygłaszane przez ludzi, którzy nie mieli do czynienia z tym softem:
- funkcja freeze jest i działa bez problemu
- nie zauważyłem problemów z obsługą pluginów w tym także poniżej vst3, a mam także sporo free, które nie zawsze są sprawnie napisane i czasem lubią się wykrzaczyć
- nie wiem o co chodzi z tą złą implementacją vst3 w ogóle ale mogę się nie znać
- vsti także mi działa OK. Owszem przed pierwszą poprawką były u mnie pewne problemy z ustawianiem odpowiedniego presetu ale teraz wszystko śmika aż miło
- jedyny problem z MediaBay to miałem z przyzwyczajeniem się do samej ideii MBay ale teraz sobie bardzo chwalę łatwy dostęp do ustawień i plików.

Ogólnie mam C4studio od listopada i wcale nie żałuję przesiadki z 3.

Pozdrawiam...
Witam!
Potwierdzam to co powyżej napisano. Również pracuję od listopada na C4 i nie mam z nim problemów. Wszystko hula, aż miło. Do nowego interface'u musiałem się przyzwyczaic, bo są zmiany, ale w tej chwili uważam, że zmiany były na plus.
Poza tym dział support'u Steinberga pracuje nad poprawką więc trzeba tak jak wpomniano uzboic się w cierpliwośc...
Pozdrawiam
Piotr

Awatar użytkownika
Hubba

Post autor: Hubba » wtorek 06 lut 2007, 00:09

Jeśli ktoś pisze, że coś miało być w C4 [polowy obiecanych features nieobecna], a tego nie ma to ja to rozumuje tak:
Nie rozumuj tyle, nie lap ludzi za slowka, tylko zajrzyj wreszcie na oficjalne forum C4. Doswiadczeni uzytkownicy zmuszeni sa wycofywac sie z C4 w komercyjnych studiach, bo roi sie od bledow i nie chca ryzykowac wsypy przy kliencie. Z obiecanymi featuresami chodzi po prostu o to, ze te *wszystkie* nowe featuresy maja mase bledow, a w tej dyscyplinie kroluje MediaBay (http://forum.cubase.net/phpbb2/viewtopic.php?t=66831).
"Polowa nieobecnych features" to oczywiscie przesada, niemniej w jakis sposob ujmuje polityke informacyjna Steinberga.

Hubi

Awatar użytkownika
Lalone

Post autor: Lalone » wtorek 06 lut 2007, 11:32

...
Jeśli ktoś pisze, że coś miało być w C4 [polowy obiecanych features nieobecna], a tego nie ma to ja to rozumuje tak:
Nie rozumuj tyle, nie lap ludzi za slowka, tylko zajrzyj wreszcie na oficjalne forum C4. Doswiadczeni uzytkownicy zmuszeni sa wycofywac sie z C4 w komercyjnych studiach, bo roi sie od bledow i nie chca ryzykowac wsypy przy kliencie. Z obiecanymi featuresami chodzi po prostu o to, ze te *wszystkie* nowe featuresy maja mase bledow, a w tej dyscyplinie kroluje MediaBay (http://forum.cubase.net/phpbb2/viewtopic.php?t=66831).
"Polowa nieobecnych features" to oczywiscie przesada, niemniej w jakis sposob ujmuje polityke informacyjna Steinberga.

Hubi
...

Dzieki serdeczne Hubi. Dzieki, bo juz nie mam sil i ochoty wiecej sprawy komentowac. 100% zgodnosci.
Amen.

piotr

Post autor: piotr » sobota 10 mar 2007, 00:49

...
Poza tym dział support'u Steinberga pracuje nad poprawką więc trzeba tak jak wpomniano uzboic się w cierpliwośc...

Poprawka gotowa i jest do sciagniecia ze strony Steinberga
Pozdrawiam
Piotr

ODPOWIEDZ