Upgrade do Cubase4 - warto?

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:
Re: Upgrade do Cubase4 - warto?

Post autor: Tadeo » piątek 02 lut 2007, 16:53

troszke szkoda ze w pracy mixera C4 nie można wysłac sygnalu z grup później dodanych - do tych, utworzonych wcześniej, czyli tu sie nic nie zmieniło
graficznie wolałem jednak sx2
poza tym praca przebiega znacznie wygodniej...
pozdrawiam

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » piątek 02 lut 2007, 18:00

...troszke szkoda ze w pracy mixera C4 nie można wysłac sygnalu z grup później dodanych - do tych, utworzonych wcześniej, czyli tu sie nic nie zmieniło
i raczej sie nie zmieni - bo to jest zwiazane z obliczaniem kompensacji latencji
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
Lalone

Post autor: Lalone » piątek 02 lut 2007, 20:49

Gdzie obiecywal i coi? Steinberg miał jakieś info, że coś obiecuje?
pozdrawiam
J
...

Wszystkie obiecanki Steinberga (w formie oficjalnych komunikatow) znajduja sie na forum Cubase.net, oto adres:
http://forum.cubase.net/phpbb2/

Pzdr.

Awatar użytkownika
Bitrate

Post autor: Bitrate » sobota 03 lut 2007, 11:09

...Gdzie obiecywal i coi? Steinberg miał jakieś info, że coś obiecuje?
pozdrawiam
J
...

Wszystkie obiecanki Steinberga (w formie oficjalnych komunikatow) znajduja sie na forum Cubase.net, oto adres:
http://forum.cubase.net/phpbb2/

Pzdr.
...
Tzn. które to są te oficjalne komunikaty dot. nowości w C4, których teraz ten program nie ma?
Ja naprawdę tego nie widzę. Oświeć mnie.

--
pozdrawiam
J

Awatar użytkownika
Polifonik

Post autor: Polifonik » sobota 03 lut 2007, 12:49

Mając Cubase SE przeżyłem już wiele załamań czytaj:systemu.Nowości mnie kręcą jak najbardziej ,ale w pogoni za nowym nie koniecznie potrzebnym ucieka nam czas na konfigurację komputera i dodatkowe nerwy zamiast na tworzenie muzyki. Mam 2 liczydła które z tą samą kartą dźwiękową różnie się zachowują( np.VST na jednym się uruchamia, a na drugim generuje błędy).Za dużo możliwych konfiguracji by wszystkie opcje mógł producent przewidzieć ,i wcale się nie dziwię nie kończącym się narzekaniom ,po prostu jak coś jest do wszystkiego to jest do ....Doradzam przetestowanie na własnej platformie sprzętowo-programowej i wtedy podjęcie ostatecznej decyzji.
[addsig]

Awatar użytkownika
Lalone

Post autor: Lalone » niedziela 04 lut 2007, 23:47

...Mój C4 też przycina bez problemu...
(...)
Tak więc może drodzy, niezadowoleni forumowicze czas szukać problemu w innym miejscu...

Pozdrawiam,
als...

No coz, zawsze znajda sie ludzie, ktorzy po zakupie np. nowego samochodu z fabrycznym defektem silnika powiedza: no w sumie nie jest tak zle, w koncu pojazd osiaga predkosc 40km/h i nawet hamuje! przeciez moglo byc gorzej, zobaczcie tylko przyklad firmy Y, tam w ogole nie wlozyli skrzyni biegow, ani tylnich kół! ...etc ...etc

Macie prawo do takiej opini.

Ja to widze inaczej. Cubase4 w obecnej postaci jest po prostu bublem. Niedopracowanym, niestabilnym, nie w pelni dzialajacym i wybrakowanym wzgledem tego, za co wg opisu placi klient. W dodatku, arogancko i zenujaco slabo supportowanym.

Wytlumaczcie chlopaki swoje '...Mój C4 przycina bez problemu... ' paru tysiacom wscieklych klientow Stainberga obecnych na forum Cubase.net, ktorzy czuja sie oszukani i lekcewazeni przez firme. A przeciez byli, w wiekszosci, jej wiernymi wyznawcami.
Ja mam podobne odczucia.

Pzdr.

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » poniedziałek 05 lut 2007, 00:03

No coz, zawsze znajda sie ludzie, ktorzy po zakupie np. nowego samochodu z fabrycznym defektem silnika powiedza: no w sumie nie jest tak zle, w koncu pojazd osiaga predkosc 40km/h i nawet hamuje! przeciez moglo byc gorzej, zobaczcie tylko przyklad firmy Y, tam w ogole nie wlozyli skrzyni biegow, ani tylnich kół! ...etc ...etc

Moj Cubase 4 (jak i kilku moich kolegow, ktorzy kupili upgrade) nie mozna przyrownac do samochodu, ktory mial jechac 'normalnie' a jedzie tylko 40. Jak to wytlumaczysz? Wiec prosze - nie przyrownoj mnie do ludzi, ktorzy mowia "no w sumie nie jest tak zle[...]", tylko mow wylacznie za siebie.

Wytlumaczcie chlopaki swoje '...Mój C4 przycina bez problemu... ' paru tysiacom wscieklych klientow Stainberga obecnych na forum Cubase.net, ktorzy czuja sie oszukani i lekcewazeni przez firme. A przeciez byli, w wiekszosci, jej wiernymi wyznawcami.
Ja mam podobne odczucia.

Tysiecy, to nie widzialem, a sporo jest tych, ktorzy jeszcze nie kupili v4, a juz krzycza.

Rownie dobrze po odwiedzeniu forum RME moglbys dojsc do wniosku, ze te karty do niczego sie nie nadaja, bo na forum sa poruszane ciagle jakies problemy i nie dwoch czy dziesieciu ludzi, ale wielu.

A to, ze Steinberg przegina i to nie tylko jesli chodzi o Cubase, to jest inna rzecz.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
Bitrate

Post autor: Bitrate » poniedziałek 05 lut 2007, 08:12

Macie prawo do takiej opini.

Ja to widze inaczej. Cubase4 w obecnej postaci jest po prostu bublem. Niedopracowanym, niestabilnym, nie w pelni dzialajacym i wybrakowanym wzgledem tego, za co wg opisu placi klient. W dodatku, arogancko i zenujaco slabo supportowanym.

Ja mam podobne odczucia.

Pzdr.
...
Hej no co z tymi oficjalnymi zapowiedziami których nie ma?
Bo chcę wiedzieć co straciłem!! CHyba, że coś przekombinowałeś heheh
Idź sobie kupie Sonara i przestań lamentować.
Nie słyszałeś nigdy o tym, że programy czy sprzęt nie działają w 100% na każdej konfiguracji poprawnie? Dawno masz komputer?

--
pozdrawiam
J

Awatar użytkownika
Lalone

Post autor: Lalone » poniedziałek 05 lut 2007, 11:28

Hej no co z tymi oficjalnymi zapowiedziami których nie ma?
Bo chcę wiedzieć co straciłem!! CHyba, że coś przekombinowałeś heheh
Idź sobie kupie Sonara i przestań lamentować.
Nie słyszałeś nigdy o tym, że programy czy sprzęt nie działają w 100% na każdej konfiguracji poprawnie? Dawno masz komputer?

pozdrawiam
J
...

Przyjacielu Bitrate, daruj prosze teksty w stylu 'przestan lamentowac' i 'czy dawno masz komputer?'. Rozmawiamy merytorycznie i na jakims poziomie, prawda?

Jesli tylko czytalbys uwaznie, wszystko byloby jasne. I w kwestii forum Cubase.net, i mojego stazu. Nie bede pisal Ci przewodnikow, polecam wnikliwa lekture, szczegolnie oficjalnych notek Steinberga (Announcement - na poczatku kazdego dzialu, rowniez tego poswieconego SX/SL).

Otoz bledy w C4 nie maja zwiazku, jak sugerujesz, z okreslona konfiguracja sprzetowa, tylko ze zle napisanym softem (co jest potwierdzane przez wielu uzytkownikow, pracujacych na roznych systemach). Polecam wnikliwa lekture raz jeszcze.

Nie ma sensu strzepic wiecej jezyka. Dyskusja wykroczyla juz znacznie poza upgrade do C4 i mam wrazenie, ze zgadzamy sie chociaz co do jednego: 'Steinberg przegina i to nie tylko jesli chodzi o Cubase'.
Pozostaje trzymac kciuki, zeby decydenci sie opamietali i zaczeli prostowac sprawy. I tak firma stracila juz bardzo wiele.
A naprawde szkoda by bylo...

Pzdr. i dzieki za dyskusje.

Awatar użytkownika
Bitrate

Post autor: Bitrate » poniedziałek 05 lut 2007, 12:01

Przyjacielu Bitrate, daruj prosze teksty w stylu 'przestan lamentowac' i 'czy dawno masz komputer?'. Rozmawiamy merytorycznie i na jakims poziomie, prawda?

Jesli tylko czytalbys uwaznie, wszystko byloby jasne. I w kwestii forum Cubase.net, i mojego stazu. Nie bede pisal Ci przewodnikow, polecam wnikliwa lekture, szczegolnie oficjalnych notek Steinberga (Announcement - na poczatku kazdego dzialu, rowniez tego poswieconego SX/SL).

Otoz bledy w C4 nie maja zwiazku, jak sugerujesz, z okreslona konfiguracja sprzetowa, tylko ze zle napisanym softem (co jest potwierdzane przez wielu uzytkownikow, pracujacych na roznych systemach). Polecam wnikliwa lekture raz jeszcze.

Nie ma sensu strzepic wiecej jezyka. Dyskusja wykroczyla juz znacznie poza upgrade do C4 i mam wrazenie, ze zgadzamy sie chociaz co do jednego: 'Steinberg przegina i to nie tylko jesli chodzi o Cubase'.
Pozostaje trzymac kciuki, zeby decydenci sie opamietali i zaczeli prostowac sprawy. I tak firma stracila juz bardzo wiele.
A naprawde szkoda by bylo...

Pzdr. i dzieki za dyskusje.
...

Nie tak łatwo.
Cytuję Ciebie:
C4 - w obocnej postaci, to kupa gowna (masa bledow, zle zaimplementowane moduly, polowy obiecanych features nieobecna)
Więc jeszcze raz proszę abyś napisał mi, gdzie w News and Announcements, czy tez w innych działach pojawia się oficjalne info o różnych features, których teraz nie ma w C4?
Nie każ mi szukać, tylko podaj link skoro to widziałeś.
Naprawdę pytam poważnie - mam C4 i chciałbym wiedzieć co tracę. Po to jest forum by się pytać prawda?

--
pozdrawia
j

ODPOWIEDZ