Yamaha W7 - jak wgrać sampla?

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
elmuz1
Re: Yamaha W7 - jak wgrać sampla?

Post autor: elmuz1 » sobota 03 lut 2007, 12:55

w7 przecież posiada bank- I - i -S- gdzie bank S jest bankiem z dyskietki
i kilka próbek mam w banku s nowych takich krórych nie ma w jej stałej pamięci...
Podeslij mi taka barwe, moze ja czegos niedopatrzylem

Awatar użytkownika
adrianmarjan

Post autor: adrianmarjan » sobota 03 lut 2007, 13:21

...
w7 przecież posiada bank- I - i -S- gdzie bank S jest bankiem z dyskietki
i kilka próbek mam w banku s nowych takich krórych nie ma w jej stałej pamięci...
Podeslij mi taka barwe, moze ja czegos niedopatrzylem ...
Spędziłem 5 lat z tym instrumentem i jeżeli twierdzę ze bank S może mieć próbkę z dyskietki to kuurde tak jest !!!! :(
Bardzo bym chciał Ci wysłac te próbki ale przecież mam zepsutą stację ...

Z miłą chęcią zapłacił bym komuś kasę za napisanie takiego programiku na pc..ta za pomocą którego mógłbym wrzucać tam barwy...((( mono sample...
podkreślam że jest możliwość kopiowania próbek z banku S do banku i ... Sądząc po układach scalony które tam są to troszkę tych próbek by się tam zmieściło ... dobra stopa ..werbel... bass a resztę już by można było z klawisza nakręcić.... NOOOO ale FFFFAAAACCCHHHHHOOOWCCCCY od jamachy zabronili :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

POZATYM 3 efekty na całość i 3 inserty to chyba żaden workstation nie ma :) !!!!

OVER !!!!

GRAJEk na Wiejskich iMpresssskah

Awatar użytkownika
elmuz1

Post autor: elmuz1 » sobota 03 lut 2007, 13:42

Spędziłem 5 lat z tym instrumentem i jeżeli twierdzę ze bank S może mieć próbkę z dyskietki to kuurde tak jest !!!! :(

Ale sam tej barwy nie robiles? Moze Ci wpadly ktores barwy robione przez M Pawlowskiego? "Poogladam sobie skladniki barw, moze cos znajde

Aaa, to juz wcale nie dziala? No to gorzej niz u mnie, bo moja czasami nie dziala

POZATYM 3 efekty na całość i 3 inserty to chyba żaden workstation nie ma :) !!!!

No nie wiem jak "stare" Motify, ale nowy Motf SX pewnie ma duzo wiecej + np. eq

Awatar użytkownika
walu

Post autor: walu » sobota 03 lut 2007, 14:56

...

Ale sam tej barwy nie robiles? Moze Ci wpadly ktores barwy robione przez M Pawlowskiego? "Poogladam sobie skladniki barw, moze cos znajde

Posiadam dyskietki z bankiem barw autorwa Pana Pawłowskiego.
Swego czasu zakupiłem dwie.
Jednak co do udostępnienia ich wolę by wypowiedział się sam autor.
Midas M32R,EVE SC203,PC IntelCore2 Duo E6550 2.33GHz, 4GBRAM, Win7/64, HDSP9632+AI4S-192, BCF2000, lenovo Ideapad700 i7 16GB RAM, Cubase 8/7.5,SoundForge10, CDArchitect5.2, PSPaudioware, NomadFactory, StevenSlateDrums4, BFD ECO

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » sobota 03 lut 2007, 22:47

...Posiadam dyskietki z bankiem barw autorwa Pana Pawłowskiego.
Swego czasu zakupiłem dwie. Jednak co do udostępnienia ich wolę by wypowiedział się sam autor....

Czy możesz wreszcie wyraźnie określić czy to jest bank brzmień (zbiór ustawień korzystający z próbek zawartych w ROM-ie, ew. kartach), czy też są to sample z których można skorzystać przy budowie własnych brzmień.
Instrukcja obsługi wyraźnie potwierdza raczej zdanie kolegi elmuz1. Oczywiście dopuszczam opcję, że to nie wszystko co można "wyciągnąć" z tego klawisza in legal. Historia odnotowała już sporo takich przypadków .
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » sobota 03 lut 2007, 23:04

...Z miłą chęcią zapłacił bym komuś kasę za napisanie takiego programiku na pc..ta za pomocą którego mógłbym wrzucać tam barwy...((( mono sample...

No to koniecznie musisz poważnie pogadać z kolegą W.G. Skoro poradził sobie (jako jedyny na świecie) z formatem sampli Solton MS, mało tego napisał jeszcze do nich edytor, to taki KORG W7 może okazać się dla niego bułką z masłem.
Oczywiście pewnie za odpowiedni kesz na niemniej odpowiednią bułę
[addsig]

Awatar użytkownika
seev

Post autor: seev » niedziela 04 lut 2007, 12:17

Witam. Z pewnością jest możliwe ładowanie innych próbek do W7 za pomocą dyskietki. tutaj jest link do katalogu z kilkoma plikami do W7. Jest tam plik best_a1a.zip który jest zrzutem z dodatkowego dysku demo do Yamahy "Best of W Series Sounds and New Demos". Jest tam (oprócz kilku songów) cały bank Internal. Jak się komuś chce to niech sprawdzi że po wgraniu tego pliku (jako All) w pamięci pojawia się kilka dodatkowych próbek. I nie chodzi mi o ustawienia tylko faktyczne sample. Heh, też bym wiele dał za możliwość wsadzania swoich. Może się złożymy?

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » niedziela 04 lut 2007, 12:46

...Jest tam plik best_a1a.zip...

Dzięki za info, niestety u mnie jest "Błąd w spakowanym pliku"
[addsig]

Awatar użytkownika
walu

Post autor: walu » niedziela 04 lut 2007, 12:47

Może się złożymy? ...
Jestem za.
Midas M32R,EVE SC203,PC IntelCore2 Duo E6550 2.33GHz, 4GBRAM, Win7/64, HDSP9632+AI4S-192, BCF2000, lenovo Ideapad700 i7 16GB RAM, Cubase 8/7.5,SoundForge10, CDArchitect5.2, PSPaudioware, NomadFactory, StevenSlateDrums4, BFD ECO

Awatar użytkownika
seev

Post autor: seev » niedziela 04 lut 2007, 12:57

......Jest tam plik best_a1a.zip...

Dzięki za info, niestety u mnie jest "Błąd w spakowanym pliku"
...

Ja bym jeszcze popróbował U mnie działa.

ODPOWIEDZ