Upgrade do Cubase4 - warto?

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
R.B.
Re: Upgrade do Cubase4 - warto?

Post autor: R.B. » piątek 19 sty 2007, 12:40

......Yamahe stac na wszystko - moga nawet zamknac to bo i tak wiekszosc bedzie miala pretensje do Steinberga :)...
Ale szkoda kubejza...
...
Normalne jaja se robia!! no szkoda szkoda kielbasy....
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » piątek 19 sty 2007, 12:51

Yamaha walczy o klienta - kosztem Kubusia

Ja w zyciu nie kupie MOtif bo mi to ani potrzebne, ani brzmieniowo odpowiadajace. To samo dotyczy ich kontrolerów i mikserów.

Zamaist spojrzec na rynek (pro tools w m-audio) to ida jakas inna droga, przymusu klienta - no ale chyba sie przejada.

Ktos na Gera madrze napisal - mysla $$$$, upgrade nie ma $$$$$, a nowa wersja (chocby kiepska) sa diengi :) ot i wsio - kapitalizm

A pianista mi opowiadal jak sie Cubase w 86 roku miescil na 3 dyskietkach - i pieknie dzialal.... wszystko na psi schodzi (nie uwlaczajac psom)

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » piątek 19 sty 2007, 15:57

A pianista mi opowiadal jak sie Cubase w 86 roku miescil na 3 dyskietkach - i pieknie dzialal...
Nawet na 2..
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

Awatar użytkownika
Lalone

Post autor: Lalone » czwartek 01 lut 2007, 23:51

No to niezle buty!

Dzieki za wszystkie informacje panowie. Zniecheciliscie mnie skutecznie do upgrade'u SX2>C4, a przyznaje ze juz wybieralem sie do sklepu.

Swoja droga, to bardzo smutne. Cubase to program z tradycjami, moim zdaniem, jeden z najlepszych do komponowania muzyki.
(Byl?)

Mam jeszcze resztki nadzieji, ze decydenci Steinberga obudza sie i wyprostuja sytuacje. Poki co jednak, wyglada to beznadziejnie. Co z jakas elementarna lojalnoscia wobec klienta...?
Przeciez to nie jest freeware tylko soft za kawalek pieniadza!

Pzdr.,
Lal.

Marck9

Post autor: Marck9 » piątek 02 lut 2007, 08:38

Natomiast problem jest taki, ze C4 w zasadzie ma bledy SX3, plus kilka istotnych rzeczy, ktore nie dzialaja, m. in. freeze. Media Bay jest kompletnie zle zaimplementowany i wymaga przerobki. Jest kilka problemow z routingiem.

U mnie freeze działa bez problemu, Media Bay jest na początku trochę dziwny ale po jakimś czasie można sie przyzwyczaić i w sumie OK.

Pozdrawiam
Marck9 - Warszawa

Awatar użytkownika
Vocel

Post autor: Vocel » piątek 02 lut 2007, 08:44

no tak a ja czuje sie jak Guliwer...ale w swiecie wielkoludow. Swego czasu kupilem Studio Case, Cubase SE - fajna sprawa...byla, zbieralem na upgrade do SL, zbieralem (SE2 odpuscilem sobie, bo to bylo poprostu marketingowe nieporozumienie, nowa szata graf... i tyle) no a teraz to umarl w butach, walcze w sieci, szukam moze second-hand upgradow SL3- a kto sie teraz ich pozbedzie jak C4 to taka lipka jakas DUZA jest?

frajer ze mnie, frajer...
musze zaczac traktowac siebie powazniej

Awatar użytkownika
Lalone

Post autor: Lalone » piątek 02 lut 2007, 11:27

frajer ze mnie, frajer......

SL3 to tez nie jest rozwiazanie. W ogole, Steinberg przestaje byc rozwiazaniem, niestety chyba.
Forum Cubase.net kipi od zlosci i frustracji uzytkowkow SL/SX3, ktorym Steinberg obiecywal final update (eliminacje bledow i doprowadzenie programu do w miare stabilnej pracy) przez ponad 1,5 roku(!), po czym ostatecznie sie na nich wypial i oglosil ze program w wersji 3 nie bedzie kontynuowany!
Glosy typu: 'jestescie zlodziejami', 'zaluje, ze nie uzywalem crackow', 'nigdy juz nie kupie nic od Steinberga' - to najdelikatniejsze komentarze.

Coz, sytuacja jest taka, ze:
SL/SX3 - pozostal niedopracowany i nieskonczony
C4 - w obocnej postaci, to kupa gowna (masa bledow, zle zaimplementowane moduly, polowy obiecanych features nieobecna)

Czy w takiej sytuacji mozna w ogole myslec o upgradzie!?

Przykro mi to mowic, bo jestem legalnym uzytkownikiem i wiernie wspieralem Steinberga od wersji VST3.4, ale firma po prostu daje tyłka po calosci...

Nie wiecie czy jakis znaczacy producent DAW zaoferowal juz jakis korzystny cenowo crossgrade dla klientow Steinberga?

Awatar użytkownika
Bitrate

Post autor: Bitrate » piątek 02 lut 2007, 13:19

C4 - w obocnej postaci, to kupa gowna (masa bledow, zle zaimplementowane moduly, polowy obiecanych features nieobecna)[/b]

Gdzie obiecywal i coi? Steinberg miał jakieś info, że coś obiecuje?

--
pozdrawiam
J

Awatar użytkownika
Helmer

Post autor: Helmer » piątek 02 lut 2007, 13:39

Nie rozumiem Waszej paniki, moj Cubase 4 dziala bez zarzutu.

Awatar użytkownika
alius

Post autor: alius » piątek 02 lut 2007, 14:06

Mój C4 też przycina bez problemu...
Mediabay jest bardzo wygodne. Nie muszę pamiętać gdzie zapisywałem jaki preset wtyczek efektowych itp. Wszystko w jednej "macierzy".

Instrument track jest zbawieniem dla projektów, w których jest dużo VSTi... Automatyzacja wszystkich elementów pod ścieżką, a nie gdzieś na zad***u projektu...

No i w końcu można zmieniać kolejność insertów... Bez tego to to tylko krew i łzy...

Wszelkim malkontentom polecam przetestować program, a nie niezdrowo podniecać się polityką Steinberga, jakakolwiek by ona nie była (...a znam gorsze maniery niemców - vide ACCESS i OS do virusów... Czyż nie?) Mnie ona nie interesuje, program chodzi ok, więc nie mam powodów do marudzenia...
Natomiast szczerze wątpię, aby moja C4ka była stworzona u jakiegoś innego, "lepszego Steinberga". Tak więc może drodzy, niezadowoleni forumowicze czas szukać problemu w innym miejscu...

Pozdrawiam,
als

ODPOWIEDZ