Yamaha W7 - jak wgrać sampla?

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
elmuz1
Re: Yamaha W7 - jak wgrać sampla?

Post autor: elmuz1 » czwartek 01 lut 2007, 11:44

...ELLO Wypaliła mi się ta cudaśna folia pod wyswietlaczem i już mi go nie podświetla...
CO można zrobić ? czy ktoś może wie coś na temat tej foliii?czy jest do kupienia ?

Kurcze, nie jarze :) Pod wyswietlaczem jest jakas folia? Ja mialem na wyswietlaczu - taka ochronna? ;)

Stacja dysków to już całkowita masakra.... MÓJ majster od elektroniki zbytnio się nie pała do tego by ją reanimować ... ponaciskam go i może mi się uda korzystając z tego forum...

Wczesniej zapodalem temat dotyczacy wymiany stacji dyskietek. Na pewno mozna ja wymienic na "zwykla". Potrzebna jest przerobka. Ale jeszcze sie za to nie zabralem.

GUMKA pod klawiaturę była zmieniana już 3razy i dalej się przerywa :(

Sprawna gumka to wazna rzecz nie tylko w Yamaszce W7 ;) U mnie 12 lat dziala bez problemu.

Przyciski to już udręka totalna.... aż mi przykro :( yamaha to delikatny sprzęt...

Mikrostyki wymienilem prawie wszystkie. Nie bylo tych z dwoma nozkami, wiec kupilem z czterema, poucinalem po dwie i ukosnie elegancko pasowaly. Dzialaja teraz super!

ALE NIE poddaję się i będę to cudo reanimował ... ...

Pewnie, ze reanimuj. Robie tak samo, w koncu kosztowala mnie 2500 DM!

Awatar użytkownika
walu

Post autor: walu » czwartek 01 lut 2007, 11:56

Mikrostyki wymienilem prawie wszystkie. Nie bylo tych z dwoma nozkami, wiec kupilem z czterema, poucinalem po dwie i ukosnie elegancko pasowaly. Dzialaja teraz super!
U mnie padł wyświetlacz tzn jego podświetlenie
bez latarki na scenie nic nie można odczytać.
Przyciski też do wymiany.
Gumka ma się bardzo dobrze.

Gdzie kupowałeś mikrostyki?
Midas M32R,EVE SC203,PC IntelCore2 Duo E6550 2.33GHz, 4GBRAM, Win7/64, HDSP9632+AI4S-192, BCF2000, lenovo Ideapad700 i7 16GB RAM, Cubase 8/7.5,SoundForge10, CDArchitect5.2, PSPaudioware, NomadFactory, StevenSlateDrums4, BFD ECO

Awatar użytkownika
elmuz1

Post autor: elmuz1 » czwartek 01 lut 2007, 12:51

...Mikrostyki wymienilem prawie wszystkie. Nie bylo tych z dwoma nozkami, wiec kupilem z czterema, poucinalem po dwie i ukosnie elegancko pasowaly. Dzialaja teraz super!

Gdzie kupowałeś mikrostyki?...

Nie pamietam, chyba jakis sklep z Wroclawia. Googlalem troche. Teraz tez znajdziesz tego pelno.
U mnie wyswietlacz dziala, ale jakby gorzej niz kiedys, tzn. nie jest juz taki wyrazny. Cos z tym mozna zrobic?

Awatar użytkownika
csdis

Post autor: csdis » czwartek 01 lut 2007, 13:50

......Mikrostyki wymienilem prawie wszystkie. Nie bylo tych z dwoma nozkami, wiec kupilem z czterema, poucinalem po dwie i ukosnie elegancko pasowaly. Dzialaja teraz super!

Gdzie kupowałeś mikrostyki?...

Nie pamietam, chyba jakis sklep z Wroclawia. Googlalem troche. Teraz tez znajdziesz tego pelno.
U mnie wyswietlacz dziala, ale jakby gorzej niz kiedys, tzn. nie jest juz taki wyrazny. Cos z tym mozna zrobic? ...
chech..........
a może contast trzeba nasycić:)

Awatar użytkownika
MX

Post autor: MX » czwartek 01 lut 2007, 15:47

chech..........
a może contast trzeba nasycić:)...
Albo odkurzyć szybkę od środka?
Kiedy rozebrałem swój klawisz oczom nie wierzyłem że może być tak upaprana. Estrada robi swoje
Hammond SK1

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » czwartek 01 lut 2007, 16:53

Dręczy mnie pytanie: czy rzeczywiście do W7 można wgrać z dyskietki jakiekolwiek sample?
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
elmuz1

Post autor: elmuz1 » czwartek 01 lut 2007, 17:24

...chech..........
a może contast trzeba nasycić:)...
Albo odkurzyć szybkę od środka?
Kiedy rozebrałem swój klawisz oczom nie wierzyłem że może być tak upaprana. Estrada robi swoje ...

Nic z kontrastem juz nie da sie zrobic ;) Chyba tylko wymiana wyswietlacza :(
A moja W7, wporownaniu z innymi instrumentami jakie mialem, wsrodku byla i jest bardzo czysta. Sam bylem zdziwiony ;)

Awatar użytkownika
elmuz1

Post autor: elmuz1 » czwartek 01 lut 2007, 17:32

...Dręczy mnie pytanie: czy rzeczywiście do W7 można wgrać z dyskietki jakiekolwiek sample?
...
Dobrze juz nie pamietam, ale to co robil Maciek Pawlowski nie bylo chyba zwyklym tworzeniem barw na podstawie istniejacej zawartosci probek (8Mb sic!). Napisz do niego (www.studiospot.com.pl).

Awatar użytkownika
elmuz1

Post autor: elmuz1 » czwartek 01 lut 2007, 17:54

......Dręczy mnie pytanie: czy rzeczywiście do W7 można wgrać z dyskietki jakiekolwiek sample?

Rozmawialem z M. Pawlowskim. Mysle, ze dla przecietnego "klawiszowca" sprawa jest nie do przeskoczenia. Tam w gre wchodzilo "wlamanie" sie do systemu W7, bardzo duzo kombinowania (sam dzisiaj sie dziwi, ze mu sie to chcialo), nie zawsze udawalo sie "wcisnac" nowa barwe, bo to format Yamahy itd itp. Pomimo, ze wspolpracowal z Yamaha, jej przedstawiciele odradzili (zabronili) mu dalszego "wzbogacania" instrumentu.

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » czwartek 01 lut 2007, 18:03

...Rozmawialem z M. Pawlowskim. Mysle, ze dla przecietnego "klawiszowca" sprawa jest nie do przeskoczenia. Tam w gre wchodzilo "wlamanie" sie do systemu W7, bardzo duzo kombinowania (sam dzisiaj sie dziwi, ze mu sie to chcialo), nie zawsze udawalo sie "wcisnac" nowa barwe, bo to format Yamahy itd itp. Pomimo, ze wspolpracowal z Yamaha, jej przedstawiciele odradzili (zabronili) mu dalszego "wzbogacania" instrumentu....

A... rozumiem, iż chciał jakoś "na skróty" zaemulować obecność karty ROM WEMB (z dodatkowymi próbkami, 4MB). Nie dziwię się, że zabronili. Gdzieś te swoje, raptem 3 karty musieli upchnąć
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

ODPOWIEDZ