Witam koleżanki i kolegów.
Nie często wypowiadam się na tym forum, bo nie jestem profesjonalistą i zarazem przepraszam założyciela wątku, że nie odpowiadam mu, bo nie mam żadnych problemów z równoległą pracą Winamp'a i Sony Vegas'a - na przykład. Ale często czytam Wasze posty, niektóre bardzo interesujące.
Ostatnio jednak odnoszę wrażenie, że dyskusja na forum EiS zaczyna przypominać fora audiofilskie, gdzie padają wypowiedzi dotyczące choćby kabli zasilających (sieciowych): "..... gra perlistą górą, a bas jest tylko punktualny...". Być może jest punktualny. Być może również w tym wątku dyskusja odbiegła od tematu, bo ktoś lubi winamp'em grać na mytek'u. I co z tego, że mam zarówno Soundblastera i Juli@ oraz Lynx2. Również - HI-Fi Sony i B&W oraz ADAM-y. Byle PC i kosztowną, skonfigurowaną wyłącznie do audio - video stację roboczą. Można mieć wszystko i wszystko napisać. Ale proszę nie róbcie z siebie audiofili (bez urazy) - w dyskusji oczywiście. A propos, lubię jak moja córka słucha na Lynx+Mytek+Adam. Fajnie brzmi.
Pozdrowienia.
ASIO kontra MME w RME
Jestem początkującym muzykiem amatorem, mam 34 lata
Re: ASIO kontra MME w RME
Poniekąd używanie bardzo drogich i często bardzo dobrych klocków to jest audiofilia...
Też wydawało mi się, że wydawanie dużo kasy za metr kabla to zboczenie.... dopóki nie usłyszałem.
Ale wracają do tematu... Słuchanie muzyki dla przyjemności na Lynxie.....Adamy to już audiofilia :)
Chciałbym żeby kiedyś moje dzieci też tak mogły... choć Adamy nie są najlepsze do tego celu :)
PS.Pierwszy raz wciągneła mnie dyskusja... chyba musze przystopować.
Pozdrawaim Wszystkich... bez względu na posiadane przetworniki.
Raff.
Też wydawało mi się, że wydawanie dużo kasy za metr kabla to zboczenie.... dopóki nie usłyszałem.
Ale wracają do tematu... Słuchanie muzyki dla przyjemności na Lynxie.....Adamy to już audiofilia :)
Chciałbym żeby kiedyś moje dzieci też tak mogły... choć Adamy nie są najlepsze do tego celu :)
Raff.
Raff....
No przystopuj :)
bo niezle dajesz do pieca :)
Raff....

...PS.Pierwszy raz wciągneła mnie dyskusja... chyba musze przystopować.
Raff....
bo niezle dajesz do pieca :) ...
Ale przynajmniej ktoś czyta :)
Raff....

Ale przynajmniej ktoś czyta :)
...Poniekąd używanie bardzo drogich i często bardzo dobrych klocków to jest audiofilia...
Raff....
Fakt z tymi Adamami, ale może moja córka będzie się zajmowała masteringiem jak Pani Julita Emanuiłow, a Ta uwielbia ADAM MP1.
Nie przedłużam już tematu.
Raff....
Fakt z tymi Adamami, ale może moja córka będzie się zajmowała masteringiem jak Pani Julita Emanuiłow, a Ta uwielbia ADAM MP1.
Nie przedłużam już tematu.

Jestem początkującym muzykiem amatorem, mam 34 lata
Od lat, nagrywajac muze zawsze czegos mi brakowalo. Synthezatory nie brzmialy w seqwencerze tak jak pzez wyjscie na sluchawki w nich. Jakosc dzwieku byla zatracona. Gdzies po prostu sie w tym wszystkim gubila. Majac nawet karte RME i uzywajac jej konvertorow to nie bylo jeszcze to. Nie chce nawet porownywac do konvertorow m-audio bo to juz sie plakac chce jak teraz pomysle ze moglem to uzywac.. Dynaudio Bm6a - Rme - Apogee + dobre mogami kable, wszystko sie zmienilo. Wrescie wszystko brzmi tak jak ma. Kompletnie sie zgadzam z Unique. Motu mialem tez, HD versje pzez jakis czas, jakis pzytlumiony dzwiek sie wydaje w porownaniu do Apogee, Mytek, lavry czy prism.. Ostatnio tes probowalem ten Universal Audio AD/DC i mi nie wchodzil wiec teraz mam apogee. Dodam ze to trzeba naprawde uslyszec samemu aby zrozumiec wlasnie rionice miedzy takimi convertorami w pzecietnych kartach audio a takiemi profesjonalnymi jak mytek, lavry, apogee i inne...
prosze powiedzcie ze sobie jaja robicie, ze to prima aprilis :) :) bo juz nie moge ze smiechu :)
"nikt się niczym nie chwali ani nie prześciga - po prostu wymieniamy się doświadczeniami i tym kto ma jakie klocki"
"nikt się niczym nie chwali ani nie prześciga - po prostu wymieniamy się doświadczeniami i tym kto ma jakie klocki"
fan dobrego brzmienia ;)
Od lat, nagrywajac muze zawsze czegos mi brakowalo. Synthezatory nie brzmialy
To udostepnij kilka nagran nagranych raz na tym raz na tym (WAV poprosze), ja ci pomieszam nazwy plikow tak ze nie bedziesz wiedzal ktore jest ktore i udostepnie po zmianach. Nastepnie sprobujesz odszukac ktore bylo ktore.
A, oczywiscie pogrzebie conieco z poziomami nagrania + przytne poczatki i konce, zeby sie nie dalo porowmac nagrania z oryginalem za pomoca DIFFa oraz zeby wyeliminowac wade ludzkiego ucha ktore zawsze (niezaleznie od woli czy doswiadczenia sluchajacego) okresla "glosniejsze jako lepsze"
Masz w ten sposob szanse udowodnic ze to co napisales wyzej to jest prawda a nie tylko autosugestia czy tez wplyw marketingu producenta, stajesz do testu?
[addsig]
To udostepnij kilka nagran nagranych raz na tym raz na tym (WAV poprosze), ja ci pomieszam nazwy plikow tak ze nie bedziesz wiedzal ktore jest ktore i udostepnie po zmianach. Nastepnie sprobujesz odszukac ktore bylo ktore.
A, oczywiscie pogrzebie conieco z poziomami nagrania + przytne poczatki i konce, zeby sie nie dalo porowmac nagrania z oryginalem za pomoca DIFFa oraz zeby wyeliminowac wade ludzkiego ucha ktore zawsze (niezaleznie od woli czy doswiadczenia sluchajacego) okresla "glosniejsze jako lepsze"
Masz w ten sposob szanse udowodnic ze to co napisales wyzej to jest prawda a nie tylko autosugestia czy tez wplyw marketingu producenta, stajesz do testu?
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Jakoś nam sie namnożyło tutaj od dwóch czy trzech dni , sporo Nowych Wirtuozów Ze " Sprzętem" :) tylu nowych forumowiczów co w tym wątku to chyba nie widziałem przez ostatnie pół roku na tym forum :)
może to cudowne rozmnożenie