Pady w Reason'ie

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
SvenMIK
Pady w Reason'ie

Post autor: SvenMIK » poniedziałek 29 sty 2007, 13:24

Czy ktos z was drodzy uzytkownicy uzywal padow np. Akai MPD, czy M-audio Trigger Finger przy programie Reason Czy nie ma problemu ze sterowanie perkusją, a do tego interesuje mnie jeszcze czy jest możliwość grania tymi padami na Device'ach gdzie podstawą do układania melodii jest klawiatura pianina.

I jeszcze jedno, czy jak bym z drugiej strony podłączył samą klawaiture midi, bez padów, to cczy klawiszami można grać na device'ach od bębnów

Za wszelkie cenne wskazówki i informacje seredeczne dzięki

Ps. Proszę o wstrzymanie się z komentarzami że temat był wielokrotnie poruszany czy przeszukaj archiwum za co też z góry dziękuję
Muzyka Muzyka Muzyka

Awatar użytkownika
pan_Buczek

Re: Pady w Reason'ie

Post autor: pan_Buczek » poniedziałek 29 sty 2007, 15:40

...Czy ktos z was drodzy uzytkownicy uzywal padow np. Akai MPD, czy M-audio Trigger Finger przy programie Reason
no ja uzywalem ale juz dawno:)

Czy nie ma problemu ze sterowanie perkusją, a do tego interesuje mnie jeszcze czy jest możliwość grania tymi padami na Device'ach gdzie podstawą do układania melodii jest klawiatura pianina.
nie ma zadnego, przeciez pady wysylaja tak samo nuty, zalezy jak sa skonfigurowane ale zaluzmy ze pierwsz to c4, drugi d4 itd.

I jeszcze jedno, czy jak bym z drugiej strony podłączył samą klawaiture midi, bez padów, to cczy klawiszami można grać na device'ach od bębnów
ja ustawialem bebny klawiatura, dopiero pozniej padami wiec skoro to robilem to sie da:)

Za wszelkie cenne wskazówki i informacje seredeczne dzięki
nie ma za co, cala przyjemnosc po mojej stronie:)

Ps. Proszę o wstrzymanie się z komentarzami że temat był wielokrotnie poruszany czy przeszukaj archiwum za co też z góry dziękuję...
no i bez komentarza

Awatar użytkownika
ukaef
Kontakt:

Re: Pady w Reason'ie

Post autor: ukaef » poniedziałek 29 sty 2007, 16:39

Potwierdzam. Nie ma problemu z rzadnym zagadnieniem o które pytasz. I podbijam kolegę -> pady wysyłają tak samo jak "zwykłe" klawisze komunikaty z nutami, więc nie ma problemu, żeby grać którąkolwiek z maszyn w rsnie!
[addsig]
:)

ODPOWIEDZ