ASIO kontra MME w RME
ale ja przy Was bieeedny jestem :(
Na Gearslutz jest porownanie i dyskusja Apogee i Rme FireFace, okazuje sie ze wlasnie wielkie znaczenie ma jakosc clock wbudowanego w interface.
Ja az tak drogie przetworniki jak Mytek kupilbym tylko w 3 przypadkach:
- mialbym drogie analogi (EQ, kompresory) przez ktore wszystko mialbym przepuscic i wrocic do kompa
- mialbym studio oparte na analogu (Studery i inne) i Mytek , w zasadzie samo AD, sluzylby mi do wpuszczanie tego w kompa
-nagrywalbym orkiestry metoda XY
Nic z tego nie mam lub nie wykonuje, wiec 11k PLN wolalbym przeznaczyc na cos innego,po odliczeniu 4500 na RME Fireface ktore zapewnia profesjonalny poziom i to dla wielu sladów :)
Na Gearslutz jest porownanie i dyskusja Apogee i Rme FireFace, okazuje sie ze wlasnie wielkie znaczenie ma jakosc clock wbudowanego w interface.
Ja az tak drogie przetworniki jak Mytek kupilbym tylko w 3 przypadkach:
- mialbym drogie analogi (EQ, kompresory) przez ktore wszystko mialbym przepuscic i wrocic do kompa
- mialbym studio oparte na analogu (Studery i inne) i Mytek , w zasadzie samo AD, sluzylby mi do wpuszczanie tego w kompa
-nagrywalbym orkiestry metoda XY
Nic z tego nie mam lub nie wykonuje, wiec 11k PLN wolalbym przeznaczyc na cos innego,po odliczeniu 4500 na RME Fireface ktore zapewnia profesjonalny poziom i to dla wielu sladów :)
Re: ASIO kontra MME w RME
Jeden wnisek nasuwa mi się po przeczytaniu kilku tematów tego forum...
Zazdrość, dzieciniada, itd...
Dlaczego gdy pojawi się temat o sprzęcie z wyższej półki (czyt. drogiego) nie pojawia się poważna dyskusja tylko jakieś bezsensowne docinki.
Ktoś używa Sound Blastera... ktoś inny MYTEKA...
Ja uzywam Myteka stereo i 8ADA z Super WTC... klocków SSLa, Tube Tech... i innych cholernie drogich zabawek... i co z tego...
Jeszcze nie zrobiłem żadnej płyty i nie cierpię z tego powodu.
Chciałbym żeby wszyscy frajerzy na tym forum mieli mozliwość robienia muzyki na topowym sprzęcie i poisywali sięswoimi produkcjami...
Życzę powodzenia.
Zazdrość, dzieciniada, itd...
Dlaczego gdy pojawi się temat o sprzęcie z wyższej półki (czyt. drogiego) nie pojawia się poważna dyskusja tylko jakieś bezsensowne docinki.
Ktoś używa Sound Blastera... ktoś inny MYTEKA...
Ja uzywam Myteka stereo i 8ADA z Super WTC... klocków SSLa, Tube Tech... i innych cholernie drogich zabawek... i co z tego...
Jeszcze nie zrobiłem żadnej płyty i nie cierpię z tego powodu.
Chciałbym żeby wszyscy frajerzy na tym forum mieli mozliwość robienia muzyki na topowym sprzęcie i poisywali sięswoimi produkcjami...
Życzę powodzenia.
Jeszcze jedno.... mógłby ktoś polecić jakieś polskie forum na pozionie??
z użytkownikami którzy chętnie wymienią poglady i opinie na temat sprzętu bez dyskusji o ortografii i polityce.
Raff.
z użytkownikami którzy chętnie wymienią poglady i opinie na temat sprzętu bez dyskusji o ortografii i polityce.
Raff.
...Jeszcze jedno.... mógłby ktoś polecić jakieś polskie forum na pozionie??
Raff. ...
no jasne - polecam forum Gazety Wyborczej
Raff. ...
no jasne - polecam forum Gazety Wyborczej
...Jeszcze jedno.... mógłby ktoś polecić jakieś polskie forum na pozionie??
Raff. ...
Oj Rafal, to nie zazdrosc - a jak sie czujesz wobec posiadacza Neve z lat 70tych, Adam S6, fortepianu Steinway, 2 technicznych, studia 200m2 i skorzanych mebli ....
.......fajnie byloby miec, tylko czy to potrzebne do tego co robie
i to wlasnie napisalem
na 99% Ciebie znam z reala - nawet nie wiedzialem ze masz takie skarby :)
Raff. ...
Oj Rafal, to nie zazdrosc - a jak sie czujesz wobec posiadacza Neve z lat 70tych, Adam S6, fortepianu Steinway, 2 technicznych, studia 200m2 i skorzanych mebli ....
.......fajnie byloby miec, tylko czy to potrzebne do tego co robie
i to wlasnie napisalem
na 99% Ciebie znam z reala - nawet nie wiedzialem ze masz takie skarby :)
Ta konkluzja była po przeczytaniu kilku... set postów.
Twojego nie wziąłem pod uwagę :/
Ale nie czas na tłumaczenia...
A NEWE chciałbym mieć :) Tydzień spędziłem przy jednym kanale z 1173... no i jakoś teraz smutno mi... bo musiałem oddać.
Adasie też mam ale troche niżej niż "6" :)
Pozdrawiam znajomka.
Twojego nie wziąłem pod uwagę :/
Ale nie czas na tłumaczenia...
A NEWE chciałbym mieć :) Tydzień spędziłem przy jednym kanale z 1173... no i jakoś teraz smutno mi... bo musiałem oddać.
Pozdrawiam znajomka.
Jeśli ktoś ma ochotę spotakć się pogadać o dżwięku słuchając konkretnych przetworników DA to zapraszam...
Chętnie dowiem się czegoś nowego.
Chętnie dowiem się czegoś nowego.
Pewnie masz ustawione to samo wyjscie jako domyślne urządzenie audio i wyjście używane przez Cubase. Bez najmniejszego problemu działa mi jednocześnie Cubase na ASIO, WaveLab na MME i WMP na MME - każdy na inną parę wyjść; co potem i tak trafia na jedno wyjście stereo do odsłuchów.
Jacek
Jacek
Pozdrawiam znajomka.
...
:)
to koniecznie zapoznaj sie z GreatRiverem...........
Nie wiem czy robia cale stripy - ale preamp znam i jest - GENIALNY!
a oparty na 1073 (chyba) - szczegoly na mercenary.
Pozdrawiam znajomka.
...
:)
to koniecznie zapoznaj sie z GreatRiverem...........
Nie wiem czy robia cale stripy - ale preamp znam i jest - GENIALNY!
a oparty na 1073 (chyba) - szczegoly na mercenary.
No włas ie Chandler bardziej mi się podoba... GR też znam...