"Studio" bez monitorów studyjnych
Toz czlek ma tylko nagrac wokal :)
Re: "Studio" bez monitorów studyjnych
Dziękuję za zainteresowanie tematem. Mam słuchawki Sennheiser'a HD 515. Jeżeli chodzi o "ustawienie brzmienia" - chodziło mi o to, by dźwięk nie był w jakikolwiek sposób zniekształcony, by było dobrze słychać ew. zmianę odległości od mikrofonu - jednym słowem, by wyeliminować mankamenty, których nie da się pozbyć w dalszej obróbce wokalu. Taki mały OT: czy ta karta naprawdę nie nadaje się do takiego zastosowania?
Jak to nie wymaga? Jesli zasadzisz na nim kompresor to jak skontrolujesz na kiepskich odluchach czy np sybilanty się nie wybijają?
A jezeli na dobrym odsluchu stwierdzisz, ze "sybilanty się wybijają", to jak zareagujesz? No to na zlym odsluchu zareaguj tak samo, uznajac, ze sie wybiajaja - nie uzywaj kompresora wcale
Mysle ze jednak bedzie problem z ustawieniem deessera.
Jak wyzej - to nie zgranie.
A jezeli na dobrym odsluchu stwierdzisz, ze "sybilanty się wybijają", to jak zareagujesz? No to na zlym odsluchu zareaguj tak samo, uznajac, ze sie wybiajaja - nie uzywaj kompresora wcale

Jak wyzej - to nie zgranie.
Taki mały OT: czy ta karta naprawdę nie nadaje się do takiego zastosowania?
Dziala w 44k?
Dziala w 44k?
...Jak to nie wymaga? Jesli zasadzisz na nim kompresor to jak skontrolujesz na kiepskich odluchach czy np sybilanty się nie wybijają?
Jak wyzej - to nie zgranie....
a jesli przyjdzie taki czas, że zechce użyć kompresora?

Jak wyzej - to nie zgranie....
a jesli przyjdzie taki czas, że zechce użyć kompresora?
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...